Ismertek olyan alapítványt, amelyik félárva gyermekeket segít? (tudásbázis)
Igen, ezeken már túl vannak, mert fél éve, hogy meghalt a férj, csak gondoltam, hátha vki esetleg ismer vmi más lehetőséget is.Én is árván nőttem fel, bár nekem 11 évesen már nem volt egy szülőm sem, és én anno a 90es években kaptam a Soros alapítványtól egyszeri 30000ft-ot, abból akkor csináltattam egy cserépkályhát a szobámba, épp kitelt belőle.
Kell hozzá a halotti anyakönyvi kivonat, és a gyermek/ek/ születési anyakönyvi kivonata...
Megigényelte az illető az árvasági segélyt a nyugdíj hivataltól??
Mert a kiskorú, vagy tanuló gyermekeknek jár, az első diploma megszerzéséig, nappali tagozatosan...
És nem mindegy, hogy pár tízezressel több, vagy kevesebb a jövedelem... És még nyugdíjas utalványt is adnak hozzá...
őőő talán még a hitel felvevő intézetnél is megpróbálhatná a csökkentést hátha belemennek különleges elbírálással... vagy az idő meghosszabbítást hátha megoldható
Köszönöm, elmondom ezeket neki!Csak az a baj, hogy havi több tízezer az a hitel, amit fizetnie kell a lakás után, ezért gondoltam arra, hogy alapítványhoz fordulunk.
én Pesten jártam gimibe és ha a könyvek nem is voltak ingyen de a kajám nagyon sokáig ingyen volt mert anyu egyedül nevelt öcsémmel minket... bár én jóban voltam az eggyel fölöttem járókkal és tőlük kaptam a könyveket meg...
Még a tankönyveket is ki kellett fizetniük!Aranyosak , nem?
ha özvegy,akkor járnia kell neki az özvegyi járulék,és több családi pótlék,plusz aki elvált,ill egyedül neveli a gyerekét,az általában ingyen kapja a tankönyveket..nálunk így volt gimnáziumban,azoknál a gyerekeknél akiknek vagy egyedülálló v pedig 3gyerekes családban voltak,nekik a menza is ingyen volt(de ez vidék),plusz ott van az önkormányzati támogatás,ha több helyről befolynak ezek a pénzek,szerintem már könnyebb lesz nekik!
Érdeklődnie kellene az iskolánál,a tankönyvek és a menza miatt,valamint a polg.mesteri hivatalban ovábbi járulékokért...
bocsi lehet ez már megvalósult de jobb ötletem nincs....
sztem az önkormányzat is tudna segíteni... a suliban ha megoldható akkor étkezési támogatást lehet kérni ami a sulis menzát vagy teljesen ingyen vagy féláron számolja... azért nem mind1 hogy 2 gyerek után 10.000Ft a kaja vagy 5000 ( csak egy összeget mondtam ... nem tudom mennyibe kerülhet a kaja a suliban manapság ... mi még ovisok vagyunk... a másik ha megoldható akkor a felsősökkel is megéri jóban lenni mert a könyvek ált nem nagyon változnak és avval is lehet spórolni...
az otp elnökének csányinak van egy hátrányos helyzetű gyerekeket támogató alapítványa, annak kellene utána járni...
Segítséget szeretnék kérni!Egy ismerősöm özvegyen neveli két középiskolás gyermekét, iszonyat nehezen!Ismertek alapítványt, aki a taníttatásukban anyagilag segíteni tud?40 évesen lett özvegy a barátnőm, és a gyerekei 17 és 15 évesek.Ráadásul egy rakás hitelt is fizetnie kell!A férje tüdőembóliát kapott, 39 éves volt.Kérem, aki tud, vagy ismer segítséget számukra, írjon!Köszönettel:Fancsika09 Nagyszülők nem tudnak segíteni nekik.
További ajánlott fórumok: