Ismertek olyan antibiotikumot amelyik nem okoz gombás fertőzést? (tudásbázis)
Erre már én is gondoltam többször, de ha megnézem, hogy mennyi gyógyszert ír a betegtájékoztató egy gyereknek ttkg-onként és azt megszorzom a 60kg alatti felnőtt súlyommal, megkapom, hogy nem a szokásos felnőtt adag 500mg kell nekem, hanem 900.
Sokszor úgy érzem a gyerekadag van eltúlozva. Nurofenből 200mg 30kg gyerek adagja, az többnyire nekem is elég a majdnem dupla súlyommal. Ha nem, a 45kg-osnak előírt 300mg biztos. Persze ez nem antibiotikum.
Így van, a széles spektrumú antibiotikumok sokkal több bacira hatnak, nagyobb valószínűséggel hatásosak az adott betegségre és sokkal több hasznos bacit is elpusztítanak.
Túladagolásról nemigen beszélünk, az adott gyógyszernek van ajánlása, amiit a gyógyszergyárnak rá kell írni a kezelési útmutatóra. Ettől nemigen térnek el az orvosok. Általában egy dobozban egy kúra van. Nem szoktak többet felírni, mert az OEP számon kérheti rajtuk.
"semelyik antibiotikum nem okoz gombat, ha ttkg-nak megfeleloen van adagolva."
Nos nekem mindig gombát okozott.
Nem irtam le ennyire reszletesen, de eppen ezert adagoljak inkabb tul, mintsem kevesebb adjanak.
Kulonbseg van a kombinalhato es a szelessprektumu AB kozott is. Elobbi nem okoz olyan mertekben huvelygombat.
persze! A propolisz!
Lórúgás adagban! :) Priviben bővebben :)
Nekem hála az égnek még egyik antibiotikumtól sem volt gombám!
Bár leggyakrabban az augmentint kaptam.
Az antibiotikum mellé MINDEN ESETBEN szükséges pre- és probiotikumok szedése. Az antibiotikum és a "hasznos bacik" bevétele között legalább 1 órának el kell telnie, különben úgy hatásos.
Illetve az élőflórás, natúr joghurtos ülőfürdő is segít a hüvely PH-értékének beállításában.
Mióta ezeket betartom, azóta megszűntek az általad is leírt problémák.
Az antibiotikum (és a kemoterapikum is) elősegíti a gombás fertőzéseket az egyensúlyt fenntartó hasznos baktériumok kipusztításával.
Ha el akarod kerülni, csak az alternatív gyógymódok maradnak, homeopatia, kül. lámpák )színterápia, infra lámpa stb), feltétlenül javaslom az inhalálást, kamilla forrázat és konyhasó oldat, valamint tegyél bele a végén egy kis szódabikarbónát, annak lúgos a gőze, folyósítja a váladékot, ki tud ürülni. Az aroma terápia is játszik ilyenkor, eukaliptusz, mentol és társai. Feltétlenül melegen maradni nem kimenni a hidegbe. Belsőleg gyulladáscsökkentők, lehetőleg természetes, ha más nincs, akkor aszpirin. Immunrendszer támogatása vitaminokkal, c vit. az alap, sok folyadék. Természetes antibiotikumok nem drasztikusak (pl. fokhagyma)
A gombák is és a bacik is bennünk élnek, jó esetben harmonikusan működik a szimbiózis. Én sem szedek be már régen antibiotikumot éppen amiatt, mert utána rohangálhattam a nődokihoz.
Esetleg nézz utána a Süsszler-sóknak, az nekem nagyon durva dolgokból is kigyógyította a gyerekeket, ahol a hagyományos dokik antibiotikumot adtak volna. (direkt alternatív gyerekorvost választottunk így ugyan utazunk 20 km-t, de egyik sem kapott még semmi ilyen durva gysz-t)
Mondjad csak nyugodtan, én már tizensokéve nem vagyok hajlandó antibiotikumot beszedni.
Adjon mást.
Régen is voltak olyan gyógyik, amitől meggyógyult a beteg, jó,nem 5 nap alatt, de gyógyult.
További ajánlott fórumok:
- Gombás fertőzést kaptam egy sráctól! Meg fogom bosszulni, kérdés hogyan?
- Mitől jön elő mindig húgyúti fertőzés? Mi a legjobb gyógyszer rá, az antibiotikumot kivéve?
- Ismertek olyan alapítványt, amelyik félárva gyermekeket segít?
- Ismertek olyan autósülést, amelyik jól hátradönthető?
- Ismertek olyan tejpótló port, amelyik laktóz és tejfehérje mentes?
- Ismertek olyan regényeket, amelyiknek egyik oldala németül, másik oldala magyarul írott?