Ismeretlenül is megvisel a buszban hagyott kislány halála. 😭😭😭 (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az más helyzet. Ugyanaz a létszám, felnőttek.
Ahol kisgyerekek szállnak föl- és le, oda felnőtt kísérő kell !
Szörnyű az egész. Megengedhetetlen felelőtlenség, nemtörődömség, hanyagság, mulasztás emberi és szervezeti szinten is. Aki ezt igy megengedte és engedélyezte annak felelnie kell.
Nagyon sajnálom a kicsi lányt és a szüleit. Tragédia az egész családnak. Én is abban bizom, hogy nem szenvedett. Belegondolni sem akarok és nem merek. Kivédhető katasztrófa lett volna ha kicsit odafigyel a sofőr és józan paraszti ésszel belegondol aki a szállitást ilyen módon engedélyezte. Gyerekeknek gyerekülés, biztonsági öv kötelező autóban. Buszban miért nem? Ha ez meg lett volna a sofőrnek vagy a kisérőnek oda kellett volna menni kikapcsolni és kiemelni a cseppkislányt. Azt sem értem, hogy lehet felnőtt kisérő nélkül igy elengedni gyerekeket. Érthetetlen és megdöbbentő!
Részvétem az egész családnak és őszintén kivánok mihamarabbi megnyugvást és lelki békét:(
Az oktatási miniszter megnyilatkozását sajnos várhatod.
Nincs sem oktatási sem egészségügyi miniszter.
Ez nem "fontos"
A tudás, az egészség nem érték.
Hány tragédia kell ahhoz, hogy fontos legyen az ember - is?
Ez a helyzet egyáltalán nem jó.
Az ezzel járó felelősségre gondoltam. Én nem vállalnám se pénzért, se ingyen.
Talán mégis vállalnák, meg kellene próbálni. Lehetne 2-3 kísérő is a buszban, ha van annyi ülőhely.
Kaphatnának aznapra ingyen 2 ebédet (elvitelre) az óvodától vagy az iskolától. Sok mindent ki lehetne találni... Jobb ez a helyzet ?
Ez nem egy óvodai busz volt.
Különböző korú gyerekeket vitt kistelepülésekről oviba, suliba.
Szerinted, hány nyugdíjas vállalna be ingyen és bérmentve egy ekkora felelősséggel járó feladatot.
Még pénzért se. Ha bármi történik, őt vonják felelősségre.
Óvodás és alsó tagozatos gyerekeket nem engednék utazni még iskolabusszal sem kísérő nélkül ! Pláne nem települések között ! Hajdanán az én gyerekeim is mentek néha iskolabusszal kb. 1-1,5 km-t, ha nehéz volt a táskájuk, de nem 6-8 évesen, hanem később.
Voltam szülőként kísérő 3 napos osztálykiránduláson. A nagyobbik fiam alsós volt, a kisebb óvodás. Láttam, milyen szeleburdiak még a 10 évesek is, nagyon kellett rájuk figyelni.
Ha az óvodának nincs dolgozója,aki reggel felülne erre a buszra, biztos találnának ráérő nyugdíjas tanárt, óvónőt, megbízható nagymamát,stb., aki erre az 1 órahosszára vállalná, hogy figyeljen a gyerekekre, odakísérje az óvoda ajtajához az 1-2 ovist, és átadná az óvónőnek. Talán még beosztani is lehetne a napokat, mikor ki megy a buszra felügyelni a kicsiket.
Megdöbbentő.
Részvétem a családnak. ✝
További ajánlott fórumok:
- Miért kell valakire rászállni minden ok nélkül, ismeretlenül?
- 18hós kisfiam 2 napja tele van ismeretlen csípésekkel, most meg belázasodott. Mi lehet ez?
- Hölgyek! Ha egy számotokra ismeretlen férfi a bemutatkozás után közli veletek, hogy ivarérett vagyok, mit gondoltok?
- Minden nap 2x felhív egy ismeretlen szám (már 2 hete), és nem szól bele! Ki tudom deríteni kié ez a szám? Ha igen, hogyan?
- Kedvenc festmények, kinek van otthon festménye otthon? Szeretne beszélni róla? Nem számít hogy a festője ismeretlen, a kép a fontos.
- Donor kérdés! El tudod képzelni, hogy valaki, aki élő és egészséges ember, egy ismeretlen embernek donort, például az egyik veséjét adja?