Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kedvenc festmények, kinek van otthon festménye otthon? Szeretne beszélni róla? Nem számít hogy a festője ismeretlen, a kép a fontos. fórum

Kedvenc festmények, kinek van otthon festménye otthon? Szeretne beszélni róla? Nem számít hogy a festője ismeretlen, a kép a fontos. (beszélgetés)

1 2
42. Ruslan (válaszként erre: 41. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 10. 22:37
Szerintem jól mutatnak akár képként falon is. Napjainkban díjazzák az új megközelítéseket.
aug. 10. 15:13
Még annyit szeretnék kérdezni, mi a véleményetek a vízfestékkel festet képekről vagy a krétarajzról, nekem van egy valami Rochlitz György egyik tanítványa rajzolta az unokámról, nincs keretezve még
40. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 38. - Ruslan)
aug. 10. 14:15
Volt egy könyvem, valamelyiknek odaadtam talán, abba is sok holland tájkép és metszetek is. Sokoszor lapozgattam.
39. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 37. - Miss Sárika)
aug. 10. 14:13

Ahogy mondod, na ezt elhiszem, hogy enyveket főztek, (halenyv, csont enyv) nos, én próbáltam venni - sokfelé néztem a csontenyvet, de híre pora sincs. Pedig jó lenne pár régi bútorfélét javítgatni, pedig vettem olyan obisat, de nem tart egy idő után enged, meglazul pl. a széklába.

Egyébként én szeretem azokat a barnásszínű reneszánsz vagy milyen kori festményeket, csodaszépek

38. Ruslan
aug. 10. 11:31
Ezek a latin művészek, akiknek sok képén aktok szerepelnek nem igazán jönnek be művészileg. A modern koriak, impresszionisták sem. Előbbiek néha nagyon botrányosak tudnak lenni. Nekem inkább a holland festők képei jönnek be. Rembrandt, Wan Gogh. De szépek Levitan tájképei is.
37. Miss Sárika (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 10. 11:12

Da Vinci idejében még a művészek enyvet főztek, amivel impregnálták a vásznaikat, hogy az anyag tulajdonságai kedvezőbbé váljanak. A színekkel is kísérleteztek. A festékanyagokat, a színező pigmenteket is javarészt maguk készítették és kutatták fel. Sőt, azokban az időkben is voltak divatirányzatok… Néha a barna színek domináltak.

Ma már sokkal egyszerűbb egy festőművész dolga, mint annakidején.

36. Miss Sárika (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 10. 10:43

Ki lehet keverni bármilyen színt. Képzőművészetin első körben a festékkeverés rejtelmeit oktatják, s csak utána jön a többi… Olaj, gouache, akril…

Pl: a guás mattra szárad… hogy strapabíróbb és szebb legyen, lakkal fixálható a felszíne.

35. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Miss Sárika)
aug. 10. 09:36
Nagyon jó hobbi és milyen festékekkel dolgozol? azt is te állítod össze? csak kíváncsiságból kérdezem, mert ezek a modern festékek nem annyira csillogóak -, azt veszem észre a mai képek lokálszínei meg sem közelítik a régit, pl a Da Vinci képein a ruhaszín olyan, amit ma nem tudnak a festők kikeverni, ezek gyári színek szerintem már a gyárba kikevernek egy egy színt, amit ha tovább keversz, megtörik, szürkébe hajlik.
aug. 9. 20:49
Leonardo da Vinci, Van Gogh, Munkácsy, Dali, Renoir stb. festmény másolatok készítése a kedvenc hobbim… 🤫😉
aug. 9. 18:33
vízesés kép a belső szobákban van három is olaj farostra, festője ismeretlen. Állítólag a kínaiak szerint szerencsét hoz, nem tudom. vajon igaz lehet?
32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 30. - Tumbo2)
aug. 9. 18:30
Erős gimi volt, úgy bizony
31. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Hottie)
aug. 9. 13:51
e jó, biztosan barátságossá teszi a lakást.
30. tumbo2 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 9. 12:28
a lányom sem akar megválni tőle..egy asztalka van rajta,mint a nagyapám borotválós szekrénykéje,mögötte egy tükör.meg kancsóban egy csokor virág,igaz az nem volt rajta,azt hiszem tusrajz.bár tanultam esztétikát,művészet történetet,de már nem sokra emlékszem.néha elcsodálkozom a tévében az úgynevezett sztárokon,hogy még az alapvető dolgokkal sincsenek tisztában.én a Telekibe jártam,ahova sokak gazdája,hát erős gimi volt.
29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Sirga)
aug. 9. 12:15
a Majális soha nem unalmas, kellemes hangulatot áraszt, szerintem remekmű.
28. Sirga
aug. 9. 12:11

Unalmas lehet, de Szinyei-Merse Pál: Majális a favoritom.

Szeretem Mucha műveit, és nem tudok betelni Boris Vallejo rajzaival.

27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Matutinem)
aug. 9. 12:04
Köszönöm a választ, szerintem, ha pár embernek tetszik a képed, akkor festő vagy .
26. tumbo2 (válaszként erre: 11. - Ghost👻)
aug. 9. 10:01
nekem is van ,a lányom volt vőlegénye hozta.de a kedvencem a Vénusz születése.
25. matutinem (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 9. 08:36

Gábri Albert (1935-2004). Tájképfestő.

Tízen évvel ezelőtt felértékeltettem a Savarián. Sajnos évekig nem becsültem meg, elég rossz állapotban van, de így is értem 30 ezret. Remélem azóta felértékelődtem. :))

Akril.

Nem vagyok festő, csak festegetek a magam szórakoztatására.

aug. 9. 08:23
Köszönjük hogy írtál a festményeidről, én egy valamit nem értek, mi értesz az alatt, hogy utaztattál képeket?
23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Matutinem)
aug. 9. 08:18
Gábri Albert? nem Gábris? És olajkép, vagy akril, neked tudnod kell, hogy te magad is festő vagy, sok sikert a festészetben-
22. hottie
aug. 9. 07:55

Marc Chagall a kedvenc festőm, szeretem a festményeit, a kedvenc: A három gyertya. Itt van a nappalink falán. (Nem az eredeti;).)

1939-ben festette, a második világháború kitörésekor, az akkori érzési ihlették a képet.

aug. 9. 06:53
Köszönöm Láttam néhányat, nekem túl csipkézetnek tűnnek, meg aztán az emberi test feldarabolt részeit nem vinném a lakásomba, egy képtárban talán jobb helye lenne.
aug. 9. 06:51
Szia, és miért lennél vicc?
aug. 8. 22:10

Ha nincs egy "katalógusban" nem és semmit.

Ami az ágyam fölött lóg, nem ér semmi. Ilkikó felgyújtotta magàt. Azelőtt az ilyen képi 2000-3000 Eueuroert ment3k el

18. Lady Lavender (válaszként erre: 17. - Lady Lavender)
aug. 8. 22:03
...tedig csap a trubaburt lopom el, ha egyszer haze kerülök.
aug. 8. 22:00
..asszem itt vicc vagyok.
16. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 8. 21:56

Otthonról 2 vagy 3 képet elvinnék. Egyet el fogok lopni xd és miután kivettem, megnézem, mikor tűnik fel. A régi szobámban van az ajtó mögött, ha benyitnak. Nem értékes, csak nekem sokat jelent.

Amúgy van egy festmény, amiért az anyám nagyon csúnya balhét csinàlt

. De mindenbejovônek szemét szúr, ezêrt soha senkinek.

És van egy festmény, ami a régi baragolasokra emlékeztetnek. Azt soha nem venném el tőlūk.

Én egy olajfestmenyt, két rezkarcot "utaztattam". Meg pár "rajjz" a falon van.

Ennyi elég, hogy a keretező ingyen szögeket adjon.

15. Holurt Waxhton (válaszként erre: 14. - Pulcsis)
aug. 8. 21:27
Huhh... Valóban nagyon egyedi képei vannak (Gombor József), nem tucat virágcsendélet képek ezek.
aug. 8. 21:13

Szülővárosomban lakik egy festő, főleg bakonyi tájképeket fest, mindegyik csodálatos, nekem is van egy tőle. Sajnos, az eladott képeinek az árából többnyire alkoholt vesz.

Illetve a művészetek völgyében lakott egy festő, sajnos már nem él, nagyon egyedi, különleges festményei vannak, mindig is szerettem volna egyet. A legtöbb képe elég sötét, de egyedi. Gombor József volt.

aug. 8. 19:31
Én szoktam festeni, úgyhogy a saját festményeim a legszebbek a világon. :-))) Az a baj, hogy csak én gondolom így, a külső szemlélő arcáról mindig azt olvasom le, hogy ez borzasztó. :-) Általában valami érzelmi túltengést érzek, amit valahogy ki kell adnom magamból ekkor állok neki festeni. (Vagy írni.) Szeretem a kék és a vegyes, vidám színeket. Szóval... Csak saját festményeim vannak, de van egy Bruegel poszterem bekeretezve (A farsang és a böjt harca), azt nagyon szeretem. Ott mindig történik valami. :-)
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook