Kedvenc festmények, kinek van otthon festménye otthon? Szeretne beszélni róla? Nem számít hogy a festője ismeretlen, a kép a fontos. (beszélgetés)
Szerintem jól mutatnak akár képként falon is. Napjainkban díjazzák az új megközelítéseket.
Még annyit szeretnék kérdezni, mi a véleményetek a vízfestékkel festet képekről vagy a krétarajzról, nekem van egy valami Rochlitz György egyik tanítványa rajzolta az unokámról, nincs keretezve még
Volt egy könyvem, valamelyiknek odaadtam talán, abba is sok holland tájkép és metszetek is. Sokoszor lapozgattam.
Ahogy mondod, na ezt elhiszem, hogy enyveket főztek, (halenyv, csont enyv) nos, én próbáltam venni - sokfelé néztem a csontenyvet, de híre pora sincs. Pedig jó lenne pár régi bútorfélét javítgatni, pedig vettem olyan obisat, de nem tart egy idő után enged, meglazul pl. a széklába.
Egyébként én szeretem azokat a barnásszínű reneszánsz vagy milyen kori festményeket, csodaszépek
Ezek a latin művészek, akiknek sok képén aktok szerepelnek nem igazán jönnek be művészileg. A modern koriak, impresszionisták sem. Előbbiek néha nagyon botrányosak tudnak lenni. Nekem inkább a holland festők képei jönnek be. Rembrandt, Wan Gogh. De szépek Levitan tájképei is.
Da Vinci idejében még a művészek enyvet főztek, amivel impregnálták a vásznaikat, hogy az anyag tulajdonságai kedvezőbbé váljanak. A színekkel is kísérleteztek. A festékanyagokat, a színező pigmenteket is javarészt maguk készítették és kutatták fel. Sőt, azokban az időkben is voltak divatirányzatok… Néha a barna színek domináltak.
Ma már sokkal egyszerűbb egy festőművész dolga, mint annakidején.
Ki lehet keverni bármilyen színt. Képzőművészetin első körben a festékkeverés rejtelmeit oktatják, s csak utána jön a többi… Olaj, gouache, akril…
Pl: a guás mattra szárad… hogy strapabíróbb és szebb legyen, lakkal fixálható a felszíne.
Nagyon jó hobbi és milyen festékekkel dolgozol? azt is te állítod össze? csak kíváncsiságból kérdezem, mert ezek a modern festékek nem annyira csillogóak -, azt veszem észre a mai képek lokálszínei meg sem közelítik a régit, pl a Da Vinci képein a ruhaszín olyan, amit ma nem tudnak a festők kikeverni, ezek gyári színek szerintem már a gyárba kikevernek egy egy színt, amit ha tovább keversz, megtörik, szürkébe hajlik.
Leonardo da Vinci, Van Gogh, Munkácsy, Dali, Renoir stb. festmény másolatok készítése a kedvenc hobbim… 🤫😉
vízesés kép a belső szobákban van három is olaj farostra, festője ismeretlen. Állítólag a kínaiak szerint szerencsét hoz, nem tudom. vajon igaz lehet?
Erős gimi volt, úgy bizony
e jó, biztosan barátságossá teszi a lakást.
a lányom sem akar megválni tőle..egy asztalka van rajta,mint a nagyapám borotválós szekrénykéje,mögötte egy tükör.meg kancsóban egy csokor virág,igaz az nem volt rajta,azt hiszem tusrajz.bár tanultam esztétikát,művészet történetet,de már nem sokra emlékszem.néha elcsodálkozom a tévében az úgynevezett sztárokon,hogy még az alapvető dolgokkal sincsenek tisztában.én a Telekibe jártam,ahova sokak gazdája,hát erős gimi volt.
a Majális soha nem unalmas, kellemes hangulatot áraszt, szerintem remekmű.
Unalmas lehet, de Szinyei-Merse Pál: Majális a favoritom.
Szeretem Mucha műveit, és nem tudok betelni Boris Vallejo rajzaival.
Köszönöm a választ, szerintem, ha pár embernek tetszik a képed, akkor festő vagy .
nekem is van ,a lányom volt vőlegénye hozta.de a kedvencem a Vénusz születése.
Gábri Albert (1935-2004). Tájképfestő.
Tízen évvel ezelőtt felértékeltettem a Savarián. Sajnos évekig nem becsültem meg, elég rossz állapotban van, de így is értem 30 ezret. Remélem azóta felértékelődtem. :))
Akril.
Nem vagyok festő, csak festegetek a magam szórakoztatására.
Köszönjük hogy írtál a festményeidről, én egy valamit nem értek, mi értesz az alatt, hogy utaztattál képeket?
Gábri Albert? nem Gábris? És olajkép, vagy akril, neked tudnod kell, hogy te magad is festő vagy, sok sikert a festészetben-
Marc Chagall a kedvenc festőm, szeretem a festményeit, a kedvenc: A három gyertya. Itt van a nappalink falán. (Nem az eredeti;).)
1939-ben festette, a második világháború kitörésekor, az akkori érzési ihlették a képet.
Köszönöm Láttam néhányat, nekem túl csipkézetnek tűnnek, meg aztán az emberi test feldarabolt részeit nem vinném a lakásomba, egy képtárban talán jobb helye lenne.
Szia, és miért lennél vicc?
Ha nincs egy "katalógusban" nem és semmit.
Ami az ágyam fölött lóg, nem ér semmi. Ilkikó felgyújtotta magàt. Azelőtt az ilyen képi 2000-3000 Eueuroert ment3k el
...tedig csap a trubaburt lopom el, ha egyszer haze kerülök.
..asszem itt vicc vagyok.
Otthonról 2 vagy 3 képet elvinnék. Egyet el fogok lopni xd és miután kivettem, megnézem, mikor tűnik fel. A régi szobámban van az ajtó mögött, ha benyitnak. Nem értékes, csak nekem sokat jelent.
Amúgy van egy festmény, amiért az anyám nagyon csúnya balhét csinàlt
. De mindenbejovônek szemét szúr, ezêrt soha senkinek.
És van egy festmény, ami a régi baragolasokra emlékeztetnek. Azt soha nem venném el tőlūk.
Én egy olajfestmenyt, két rezkarcot "utaztattam". Meg pár "rajjz" a falon van.
Ennyi elég, hogy a keretező ingyen szögeket adjon.
Huhh... Valóban nagyon egyedi képei vannak (Gombor József), nem tucat virágcsendélet képek ezek.
Szülővárosomban lakik egy festő, főleg bakonyi tájképeket fest, mindegyik csodálatos, nekem is van egy tőle. Sajnos, az eladott képeinek az árából többnyire alkoholt vesz.
Illetve a művészetek völgyében lakott egy festő, sajnos már nem él, nagyon egyedi, különleges festményei vannak, mindig is szerettem volna egyet. A legtöbb képe elég sötét, de egyedi. Gombor József volt.
Én szoktam festeni, úgyhogy a saját festményeim a legszebbek a világon. :-))) Az a baj, hogy csak én gondolom így, a külső szemlélő arcáról mindig azt olvasom le, hogy ez borzasztó. :-) Általában valami érzelmi túltengést érzek, amit valahogy ki kell adnom magamból ekkor állok neki festeni. (Vagy írni.) Szeretem a kék és a vegyes, vidám színeket. Szóval... Csak saját festményeim vannak, de van egy Bruegel poszterem bekeretezve (A farsang és a böjt harca), azt nagyon szeretem. Ott mindig történik valami. :-)
További ajánlott fórumok: