Iskolatámogatás, kinek jár, hol lehet igényelni? (tudásbázis)
A másik,én úgy tudom,hogy az iskola támogatást azok kapják,akiknek van munkahelye,hisz munkáltató adja....-kafetéria.....stb.
Most,ha nekem nincs m.helyem,a párom cége nem ad,nem foglalkozik kafetériával.....
A fiam apja igényelheti?Bár nem ő neveli....
Szia.
És rendszeres gyermek védelmi juttatásban kik részesülhetnek?
Akiknek beteg gyermekük van?
Vagy keverem?
Hol lehet ezeknek utána járni?
(neten hol lehet megnézni)
A múltkor kerestem a helyi ö.k. oldalát,de csak az űrlapot adta ki,a jogosultságot nem.
Az önkormányzat adhatja,jövedelem függő.Aki rendszeres gyermekvédelmi támogatást kap az minden augusztusban kap beiskolázási segélyt ezt nem kell külön kérni,most 5600ft.Ezen felül még lehet rendkívüli támogatást is kérni,ami gyermekenként 2800ft.
A minap hallottam a tv-ben,hogy az állam 10 ezer ft-tal segíti az iskola kezdést és ezt is az önkormányzattol kell igényelni.
Az önkormányzatnál is érdemes érdeklődni, területenként eltérő a megítélése és összege, de van, ahol adnak. Amelyik önkormáynzatokról én tudok, mostanában fizetik, úgyhogy nézz körül gyorsan.
Egyébként a munkáltató is adhat (nem kötelező), meghatározott feltételekkel és összegben. Kérdezz rá arra is. Pár éve nálunk is volt az irodában, a munkatársam kapott, adott időszakban vásárolt iskolakezdéssel kapcsolatos számlák ellenében térítettek.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet igényelni tartósan beteg gyereknek, emelt családiról tudok és a közgyógyról is, van még valami?
- Németországban hogyan lehet igényelni családi pótlékot?
- Hol lehet igényelni a szocpolt és mikor lehet igénybe venni?
- Hogyan, ill. hol lehet üdülési csekket igényelni? Mi kell hozzá?
- Egyszeri segély! Kinek adnak és miért? Hogy lehet igényelni?
- Álláskeresési járadék - kinek jár, hol lehet igényelni?