Iskolai verekedés (beszélgetős fórum)
Mikor lesz a beszélgetés?
Alakulnak a dolgok?
Nem most volt ez sem! A fiam 32 éves;)
És most is vannak ilyen pedagógusok, és jellemzően nem a "rossz" gyereket büntetik, mert tudják, hogy az ő szülei elkapják az utcán és megverik...
Vannak ilyen tanárok.
Az én fiamat úgy szájon vágta a napközis tanár, amikor a fiam 7 éves volt, hogy bekékült az álla. A fiam nem mondta el, de ott volt a nyoma.
A bölcsibe pedig az egyik gondozónő beragasztotta a száját.
A fiam bűne annyi volt, hogy sokat fecsegett.
A gondozónővel én beszéltem, aki azt mondta, hogy a fiam hazudik. Ekkor még ugye nem volt 3 éves a gyerekem. Ha nem lett volna a szája körül a ragasztó nyoma, talán el is képzeltem volna...
A napközis tanárral nem beszéltünk, de a férjem az osztályfőnökkel igen...
Offolok részben, mert csak a címre reagálok!
Támogatom. Fiúgyermekeket meg kell tanítani verekedni torna órán úgy 12 éves kortól. Magyarországon ez nem divat, nagy kár. Egy fiúgyermeknek meg kell tudnia védenie magát és később a családját. Így , ha mondjuk torna órán tanítanak küzdősportokat, nem kell azt az agressziót kiélje máshol.
Libikóka kommentje nagyon jó.
Tanár ne használjon munkahelyén trágár vagy durva kifejezést, mert akkor az másolat tanár, neki kell példát mutatni
Sok éve már,de mikor a fiam sulis volt őt is szekálta egy osztály társa. Válogatott gaztettekkel keserítette meg a napjait. Hiába szóltam tanárnak, igazgatónak, szülőnek nem történt igazán semmi.
Mikor végre közép iskolába került, örültünk hogy megszabadul tőle.Nem így történt,ugyanis rendszerint egy busszal mentek reggelente.Ott is piszkálta,be szólogatott neki.Na ezt már nem tűrte a fiam.
Egyik nap azzal jött haza,hogy szóban forgó fiú reggel megint belé kötött.Elege lett. Olyan pofont lekevert a tömött buszon mindenki előtt a srácnak,hogy csak úgy csattant! Ez kellett ahhoz,hogy vége legyen a hosszú évek óta tartó " kínzásának". Úgy meg szeppent a pofon vágott fiú,hogy soha többet nem bántotta a fiamat.
Szerintem simán megér egy intőt az, hogy a gyerek megvédje magát. (Talán egy maflástól leszállnak róla). Megmondanám neki, hogy nem helyes verekedni és ne ez legyen az egyetlen megoldása a szekálásra, de ha őt megütik, nyugodtan védje meg magát. Röhej, hogy a bully megússza, aki meg védekezik, megbüntetik.
Engem is piszkáltak elsősként, tudom, milyen érzés szegény gyereknek.
Az én lányom is egy áldott jó gyerek volt, soha de tényleg soha nem volt vele semmi magatartásbeli probléma. Ezért lepődtem meg azon nagyon, hogy elsőben kapott egy beírást hogy az órán verekedett. Annyit kérdeztem tőle, hogy melyikük húzta a rövidebbet. Azt mondta a másik. Ennyi volt az összes beszélgetés róla. Nem spiláztam túl. Soha többet nem volt vele ilyen gond sem.
De egy biztos, ha az én áldott jó lelkű lányom ennyire kijött a sodrából biztos hogy megérdemelte az illető.
Lehet hogy másképp gondoljuk,,,,,de az " árulkodás" nagyon rossz pont egymásközt a gyerekeknél.Bánja a másik kettő is ám,,,,meg ússzák de maguk közt rendben lesznek talán ezután..
Amúgy is az anyuka dönt mit mond,,,és teszi ahogy ő látja..
Kicsit kijelentő módban fogalmaztam,,,,nem volt több csak vélemény.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az iskolai menza?
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- 16 éves lányodat elengednéd DISCO-ba?(nem iskolai)
- Szerinted férfias a verekedés?
- Hogyan szoktassam le a 2 éves gyerekem a verekedésről?
- Volt egy összeszólalkozásom egy jó haverommal, nagyon felhúzta magát, majdnem verekedés lett, és sajnos bokszoló volt.. mit csináljak?