Iskolai hittan (beszélgetős fórum)
Mindennek nincs köze ahhoz, hogy valaki a fizetett munkaidejében sima gyermekfelügyeletet gyakorol a tanítás helyett, amiért pedig fizetik.
Ez az erkölcstelen, nem az ima tudása vagy nem tudása.
Nem értek hozzá, és templomba sem járok. Otthon nem erőltették a vallást gyerekkoromban, kisiskolás meg akkor voltam, amikor a vallásosságot inkább elnyomták.
A mai napig nem tudom a Hiszekegyet.
Azért a konfirmálásra fel kell készülni. (Az első áldozásra is biztosan, de én is református vagyok.)
Mégis egy szertartás a gyülekezet előtt, nem csak pár szülőktől tanult ima.
Konfirmáljon.
(Nem " -kozzon" . Esetleg egy lelkész előtt ne mondd helytelenül.)
Nem az egyházi rangja a lényeg, én nem engednék senkit iskolába tanítani, pedagógusi végzettség nélkül.
A fiamat egy ilyen tanfolyamot végzett valaki tette tönkre.
Sokan nem értik, hogy ha tudok németül, miért nem adok órákat. Most túl azon, hogy a fordítással is simán keresek annyit időhöz kötöttség nélkül, leginkább azért nem adok órákat, mert nem tudok tanítani.
A tanítóképző is nem véletlenül több éves, a tanárképző még több.
Attól, hogy lelkész, még egy vizsga nem elég a tanításhoz.
Elismerem, vannak istenáldotta tanító őstehetségek, de ritkák, és a leírásból ez a lelkész aligha ilyen.
Lelkész,de valami vizsgát tett le hogy taníthasson.Fogalmam sincs mi kell ehhez,vagy hogy működik.
Állítólag felsőben már az Esperes tanít.Ezt most tudtam meg fél órája.
Tanárnő vagy lelkész?
Vagy lelkészként van tanítói végzettsége is?
Persze ha egyszer már elvállalta és évek óta tanít hittant, az szép dolog. De végzettség nélkül nem biztos, hogy van miért díjazni.
Lehet, majd a konfirmáció előtt betanítja, amit lehet?
Nem tudom mit ír elő a nat. Bár ez a tanárnő így is eltér tőle, akkor már akár taníthatna is, ha nem is előírás szerint. :-)
Én se vagyok megkeresztelve. Annak idején az én hittankönyvemben csak történetek voltak (pl. a Pál fordulás), képekkel és a végén kérdések, amik arra irányultak, hogy vonjuk le a tanulságot. Ezeket beszéltük át hittanórán, de nem szigorúan vallásos alapon.
Problémát mindig ott oldjuk meg, ahol keletkezik! Tehát a tanítónőtől kérdd a tematikát, vagy kérdezd meg, hol tartanak ... stb. Jelezheted felé azt is, hogy aggódsz a gyermeked tudása miatt.
Ha lepattint, akkor menj az osztályfőnökhöz!
Ez a sor!
Csak az a bajom hogy hol induljak el?
Osztályfőnök?Igazgató?
Vagy a lelkész feletteséhez menjek?
Vallástan az iskolában fontosabb lenne.
A gyerekeim meg sincsenek keresztelve, de megvettem nekik a gyerek bibliát, és sok vallást ismernek.
Nem,bocsánat ha félreérthető volt.
Református hittanra jár.
Igen,nem véletlenül jár hittanra.
Tegnap este beszélgettem vele erről a dologról,hátha mégis tanult már valamit.
A biblia szó nem hangzott el soha.
Mikor kérdeztem a hiszek egy-et csak nézett rám.
Egyszerűen semmit nem tanultak.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az iskolai menza?
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- 16 éves lányodat elengednéd DISCO-ba?(nem iskolai)
- A 3-17 év közötti gyerekek neme, magasság-testsúly, TTI, lábméret, iskolai belüli ill. kívüli sportolás (nem csak versenysport)
- Mi a véleményed/véleményetek az iskolai gyermek étkeztetésről, minőség, mennyiség, esetleges támogatások?
- Rosszullét, ájulás, amikor sokat kell álldogálni nagy tömegben, egy iskolai ünnepségen - szerinted normális?