Mi a véleményed/véleményetek az iskolai gyermek étkeztetésről, minőség, mennyiség, esetleges támogatások? (tudásbázis kérdés)
Konkrétan tudom,hogy mennek a dolgok sajnos:(
A férjem igazgatóhelyettes volt egy kollégiumban,és rengeteg vitája volt az igazgatóval az étkeztetést illetően.
Busásan tejelnek,elhiheted:oo
Ja,és nem biztos,hogy ők a legolcsóbbak,mert nálunk majdnem 400 forint az ebéd az oviban,és emelni fogják hamarosan.
Csak azoknak éri meg,akik megkötötték a szerződést ezekkel a cégekkel.
Nálunk tíz évre kötötték,így biztos jól jártak egyesek-kivéve,a gyerekek:oo
Támogatást nem is próbálok kérni,mert magasnak számít a férjem 150 ezres nyugdíja,hiába vagyok munkanélküli-azt sem nézik,hogy hitelünk van.
Míg más minimálbéren van bejelentve,kb.az ötszörösét keresi,és jogosult az ingyen étkeztetésre:o
Nincs igazság bakker!
Sziasztok!
Fel vagyok háborodva:oo
Eddig sem volt jó a menza a suliban,oviban-itt nálunk a kerületben-de most,katasztrófa.
10 éves szerződést kötött az önkormányzat.
Valaki nagyon jól járt ott "fent",csak a gyerekeink isszák a levét:oo
Minden nap kóstoltatnak az oviban a szülőkkel.
Hétfőn visszaküldték az óvónők a krumplifőzeléket,mert szén feketére égették a krumplit,maga a főzelék pedig ehetetlen volt.
El volt sózva,ránézésre leginkább a tapétaragasztóra emlékeztetett.
A leves annyira zavaros volt,hogy azt hittem már a moslékot tették ki elém-nem mertem megkóstolni:oo
A legrosszabb az egészben,hogy semmit nem lehet tenni.Van panaszkönyv,de attól tartok nem sokat ér.
Szerencsére a fiamnál a suliban megoldható,hogy tanítás után hazajön a gyerek,és nem kajál bent.
Semmit nem evett a gyerek,a tejbegrízen,és a zölborsó főzeléken kívül.
Mivel itthon majdnem minden nap főzök-nem fogok fizetni ezért a vacak moslékért!
Nálunk volt még sport-leves is:
Mindent bele!-néven.
Tőlem mindig megkérdezte az anyukám, de nagyon ritkán emlékeztem rá:)
Emlékszem az elsős tanítónéninek az volt a heppje, hogy meg kell enni a levest. Vettünk fél kanállal és összekoszoltuk a tányért. Mamám szerint ilyne helyen 2 féle leves van:
1 Zilahy: valamit visz a víz
2 BMV: bele minden vacakot
Reméltem, hogy azóta jobb a helyzet:D
Itt si vagyok sziasztok.Kicsit lemaradtam,és talán ma sem tudok itt lenni sokat,Kisebb láyom ma kapja meg a 6 éves inekciót.Negyon izgulok,hogy fog rá reagálni.
-Szerintem a szülők naggya része azt sem kérdezi meg a gyerektől,hogy mi volt a kaja nem hogy azt megette-e.Talán ez a mai kor átka,hogy nem foglalkozunk a gyerekkel,azt hisszük jól megy,pedig sok helyen a szülő keservesen keresi meg a rávalót,vagy tényleg van és azért.
Hát. Emlékszem ezekre a kenőcsös kenyerekre (pedig van annak 15éve is, hogy ezen éltem). Tojáskrém, töpörtyűkrém. Bevallom, én is utáltam őket, bár alapból nem vagyok egy válogatós fajta. Hagymát adni kisiskolásoknak (közösségben) megint furcsa dolog. Szerintem a megoldás az lehetne, ha a kenyeret kisebb darabokra vágnák (negyedekre), akkor a negyedet vagy le kell gyűrni a gyerek torkán, vagy ne vegye ki, aki szereti az pedig vigye haza a maradékot. (gondolom aki rászorul az szívesen vinné). Szinte biztos vagyok benne, hogy az ÁNTSZ annyira megbonyolítja az ilyen élelmiszerekkel kapcsolatos dolgokat, hogy reménytelen a maradékot (amihez hozzá sem értek) odaadni hajléktalanszállóknak pl.
Alma, narancs, tej...ez tényleg furcsa! A legfurcsább nekem nem is az, hogy nem eszik meg, hanem hogy akkor miért veszik ki?
:(
Egyébként (picit visszatérve az eredeti témához), pl lisztérzékeny gyerek ellátását meg tudják oldani a sulik? Vagy nem mindegyik? Tudom, hogy támogatás jár nekik, meg emlékszem, alsóban nekem is volt egy lisztérzékeny osztálytársam, de gondolom a menzának elég bonyolult lehet egy szem allergiást ellátni.
Rendbe jött az allergiád? Nagyon kemény lehet mindenféle ételallergia, bele sem merek gondolni.
Szerintem nem kell túlzásba vinni az egészség-mániát sem, csak ésszerű határokon belül. Nyilván ha választani lehet, akkor az egészséges alapanyagokat kell, de -tapasztalatból mondom- nagyobb kárt okoz, ha mondjuk egyik nap úgy döntesz, hogy mostantól fitten élek, délután csak gyümölcs, kenyér kihúzva, csak sovány hús stb...megutáltam a joghurtot, elegem lett a banánból... Meg kell találni a középutat!
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Nagycsaládosnak lenni a támogatások miatt?
- Gyermek étkeztetési támogatásnál mennyi az összeg aminél lehet igényelni támogatást.
- Óvodai étkeztetés támogatása