Iskolába készülünk... (beszélgetés)
Sziasztok!
Háromszögletű grafit és színes ceruzát is vehetsz a tesco-ban. Elég borsos az ára, de megéri.
Szia Olgi!
A ceruzából a vastag háromszögűek a jók,mert azt tudják jól fogni.Ilyen grafit ceruzát nem találsz a hiperekben csak a kis papír-írószer boltban. Színest azt igen. Az átlátszó könyvfedőhöz az öntapadós henger alakú a legjobb vagyis szerintem. A vízfestékből pedig mindig a matt színűt kell venni,mert a fényes tetejűvel nem lehet rendesen festeni. Egyenlőre csak ennyi jut eszembe. Vagyis én minden gyerekemnek ilyet vettem elsőben. A könyv borítót meg évek óta ezt használom az a lényeg,hogy csak a szélét rakd rá először és majd a többit és én vonalzóval szoktam a levegőt ki préselni alóla. Remélem tudtam segíteni. :)))
Az elsős vonalas füzet 14-32-es számozású. Szerintem elírták (14-16), ilyen számozású füzetet nem ismerek.
De nincs véletelnül az iskolátoknak honlapja, ahol rajta van a lista? Nekünk fenn van a neten, mit kell venni a gyerekeknek. De tuti, hogy ha elsős lesz a kicsi, akkor a vonalazás 14-32-es.
Szia Olgi!
Azt, hogy milyen füzetet veszel, a szülőre és a pénztárcára van bízva. Ha meg tudod tenni, akkor jó, ha más a mintája az írásnak, mint a mateknak, de elsőben még nincs külön nyelvtan, olvasás, hanem, legalábbis nálunk, egy füzetbe került minden. Természetesen egy füzet egész tanévre nem elég.
Nálunk a rajzhoz kérünk külön mappát, magyarhoz, matekhoz nem. No meg egy cipősdobozt is szoktunk kérni a rajz és technika csomagokhoz. Az is elég praktikus, persze ezt pedagógus válogatja, kinél mi a jól bevált szokás.
Szia!
A sortávolságokra utal. Elsősnek 14-32 jelölésű kell.( nálunk legalábbis )
Sziasztok! Kérdeznék valamit,remélem tudtok segíteni.:-) A vonalas füzethez az van írva,hogy 14-16-os kell. Ez mit jelent? Tegnap akartam venni,de azokra az volt írva,hogy 14-32. Nem mertem elhozni,nehogy rossz legyen.
Egyébként a madaras áruházban olcsón vettem ecseteket(Ico), ollót,színes papírt,órarendet, ragasztókat.
Ja, még valami?
Érdemes kívül mintás füzetet venni, hogy a gyerek könnyen meg tudja különböztetni őket, vagy az már csak összezavarja őket?
Nálatok kérnek mappát, amibe belerakják a matekos meg magyaros dolgokat?
Köszi! :)
Ez logikusnak is tűnik, hogy hétvégén hazaküldenek mindent, de minden nap???
Ma néztünk egy budmil táskát, nagyon tetszett, csak az nem, hogy a teteje lecsukós volt és alatta meg nyitott, tehát nem volt semmi cipzár.
Vagy az nem is kell, attól is záródik rendesen a táska?
Sziasztok! Én iskolaotthonos iskolában tanítok már évek óta. Mi nem küldjük haza a táskát, csak hétvégére, persze a szülőket kérjük arra, hogy ha szeretnének eredményt elérni, kicsit gyakoroljanak otthon is a gyerekekkel. De inkább hétvégén, mert való igaz, hogy az iskolaotthonban elfáradnak a gyerekek. S igazából ott kell megtanulják a "tudományokat"....
Praktikus okokból szoktuk mondani, hogy a könyveket csak átlátszó műanyag fedővel borítsák be, mert mi csak felmutatjuk a könyvet, úgy tudja a kicsi, mit kell elővenni a padból.
Higgyétek el, az egyik legszebb, ám legnehezebb év lesz a gyerekeknek. Én imádom az első osztályt, pedig nekünk, pedagógusoknak is nagyon nehéz ám az olvasás, írás, számolás szépségeire megtanítani a kicsiket. De évvégén olyan jó érzés, hogy igenis, sikerült, megtanultak jó sok mindent....
Sok sikert minden szülőnek és gyermekének!
Sziasztok!
Én még csak figyelek, mert nekünk még 3 év a suli...
Viszont az iskolaotthonosba járó családtagoknál, barátoknál mind az volt a gond, hogy semmit nem vittek haza a gyerekek, a szülőnek fogalma sem volt, mit tanulnak, tud-e mindent a gyerek amit kell, a végén minden tankönyvből duplát vettek, hogy otthon is tudják követni mit tanulnak a suliban...
jah táskánál egy van, amit inkább NE:
ars una
kívülről nagyon szépek (én is majdnem bedőltem egy ben10-esnek, no meg a fiam), de cipzárral záródnak, az meg tönkremegy hamar, és a táska se valami tartós.
amit nagyon dicsérnek (az előbb linkelt topikban is): samsonite, hama szett, herlitz, budmil
Tolltartónál nem érdemes a többemeletes, viszont ha csak "egyszintes", de kihajthatós, az jó, mert belefér minden ami kell.
Nézd meg a méretét, van olyan amibe a hosszú ceruzák nem férnek bele (ezért nem érdemes lefaragni 1-2 cm-t szvsz).
S nálunk kérik, hogy egy rövid (16-18 cm) vonalzó is legyen benne, szóval nézd meg.
táskaügyben ezt a fórumot olvastam a minap, ajánlom:
Nekünk sima póló rövidnadrág tornacipő lesz a tornacucc. A füzetek egy részét is megvettük, meg a technikai csomagot.
Nekem a dilemmát a tolltartó és a táska jelenti, bár itt nálunk nincs nagy választék. Majd jövő hétvégén készülünk Pestre, ott akarok szétnézni.
Tudja valaki, hogy hol érdemes?
Sziasztok! Mi is most leszünk elsősök!:))
Én is ui. nagy listát kaptam, a füzeteket már megvettem, meg a táskát is! De a tornacucc még hátra van!
Jah...tudtam volna herlitz meg stb márkát is...de úgy gondoltam felesleges 25ezret kiadni érte amikor 2 év és ugyis másik kell neki!!:)
Ez cakk-pakk 15 lesz! És akkor még a többi hol van...na meg a ruha-cipő stb!!:)
Nem titok...a fiam nagy Ben10 őrült...és neki ilyen táska kell...ez valami Arsuna márka... [link]
Nem egy óriás márka...de mivel napközi otthonos lesz és alig hord majd haza valamit és még pluszba kocsival lesz hurcibálva a kis segge:) igy ugy gondoltuk ez bőven jó lesz....:)
Ehhez rendelem az ugyan ilyen Ben10.-es dolgokat!!:)
Igen és is ezért nem szerezem ezeket a kész dolgokat, se a füzetcsomagokat.
Milyen táskát néztél? Ha nem titok
Hát nálunk nem, mert még nem tudták az osztálybasorolást és minden tanárnéni mást kér természetesen :S
Adtak egy listát ami mindenkinek kell (rajzlap, ecset, füzet, stb)
De kicsit félek...de van egy üzlet ahol ugyan ezt a táskát már láttam...majd elötte megnézem ott!!:):)
Sztem azért nem jó a feltöltött tolltartó mert nem azok vannak benne ami tuti kell!!
Nekünk még azt is mondták hogy ne legyen ilyen több emeletes kihajtogatós tolltartó meg ilyenek...mert a gyerek nem fogja megtalálni ami épp kell!!
További ajánlott fórumok:
- Óvodába készülünk...
- Esküvőre készülünk 2014 nyarán
- Most készülünk új mosógépet venni, mik a tapasztalatok, és milyen márkák vannak, ami szárít is ?
- Ha mindig valamire készülünk, hamar eltelik az élet ?
- Kislányommal orrmandula műtétre készülünk. Mire számitsak?
- Esküvőre készülünk! Mennyivel előtte érdemes elkezdeni szervezni, hogy ne legyen belőle kapkodás?