Írjak vagy sem? (beszélgetés)
Sok függ attól, hogy milyen hangnemet ütsz meg, s persze, attól is, mennyire érzékeny a címzett a kritikára.
Az én számomra a rossz helyesírás itt azt jelzi, hogy ebben a vendéglőben, amely így reklámozza magát, igénytelenség uralkodik. (Remélhetőleg csak a hirdetményekben, és nem a konyhán.)
Én tennék egy próbát a helyedben, bár lehet, hogy jó lenne felkészülnöd arra (is), hogy ledorongolnak a bármennyire is nyilvánvaló jószándékod ellenére.
Talán azt kellene először megtudni, hogy ki a tulajdonos. Külföldi, vagy magyar? Ha magyar, akkor határon belül élt-e eddig is, vagy éppen határon kívüli. Esetleg több évtizedig külföldön élt, és most hazatelepült?
Ha minden bántás nélkül fel lehetne neki ajánlani, hogy szerkeszted az oldalát, mert a sok helyesírási hiba bizalmatlanságot kelt, és be sem térnek az étterembe.
Aztán majd válaszol rá valamit.
Persze a reakció lehet vegyes, de sebaj :)
Én már öreg vagyok, nem futok le a völgybe csak úgy a tehenek után...megvárom míg ők jönnek fel hozzám.-))
Teljesen egyetértek veled, de hát ahány cég annyi féle a hozzáállás.
Az sem árt, ha az ember tud egy két más nyelven megmukkanni, de az anyanyelv helyes tudása szerintem mindenkinek kötelező.
hasonlóan gondoltam ezt én is Süti, a muszáj az pontos jé, általánosban tanítják.
A magyar nyelvben is vannak szabályok aztán valaki vagy megtanulta, vagy nem.
De szabályok mindenhol vannak, amiket be kell tartanunk a hoxán is, akár tetszik nekünk, akár nem.
Engem is zavart a "ly" betű ,mert az anyanyelvét illik mindenkinek tudnia helyesen, de aztán a hölgy töröltette a hozzászólásomat.
szóval ne szóljunk, csak sértődés a vége.
Én ma tanultam itt a hoxán, hogy például a muszáj vagy muszály helyesírási hiba miatt nem illik szólni még viccesen sem.
A helyesírásáért senkit sem érdemes bántani, sosem tudni, mi van a hátterében.
Nem, főleg ha külföldi a tulajdonos.
Amennyiben magyar és ennyire igénytelen, hagynám.
További ajánlott fórumok:
- Írjak neki vagy sem?
- Írjak neki, vagy tök felesleges volna?
- Az anyakkönyvi kivonaton van 1 olyan kérdés, hogy az anya családi állapota. Nem vagyok házas párkapcsolatban élek. Mit írjak...?
- Allergiás vagyok, de gyógyfürdős strandolást tervezünk. Hogy oldjam meg, hogy legalább fél órát kibírjak zsepihasználat nélkül?
- Írjak vagy ne írjak? - ezt itt a kérdés
- Írjak neki én megint vagy várjak?