Inkasszó (beszélgetés)
Kár hogy nem aktív
Pedig biztos sokan vagyunk!!
Lenne kérdésem de nincs kihez!!
Ajaj, te is vagy aztán az isten markában vagy, hogy szokták mondani...
De bíróságra mennek azok is, és valóban költség, amit az adóssal szoktak megfizettetni, ezért van az, hogy egy 100 ezres tartozás helyett 200 ezret kell visszafizetni, mert benne vannak a késedelmi kamatok és a végrehajtási költség.
Az autóhitel pont olyan mint a többi hitel, így nem fizetés esetén ugyan az az eljárás...
Szörnyű, hogy idejut szinte mindenki. Nagyon sajnálom!
Még eladni sem tudjuk az autóinkat, mert több a hitel, mint az autó értéke.
Igen, bírósági végzéssel a nyugdíjad 33%-át letilthatják.
"3. Amennyiben a számla egyenlege meghaladja az öregségi nyugdíj minimum összeg négyszeresét vagy megegyezik azzal, akkor mentes egyrészt az öregségi nyugdíj minimum összege, másrészt az öregségi nyugdíj minimum és az öregségi nyugdíj minimum összeg négyszerese közötti összeg fele. Végrehajtás alá a számla egyenlegének a „mentes összeg” feletti részét kell vonni."
Így szól pontosan.
Igen, a kezes számlájára is mehet inkasszó, amiről értesítés nincs, hiszen a végrehajtásról elvileg tudni kell, mert ment előtte (lehet évekkel előtte) fizetési meghagyás, stb.
Van mentes rész, amit minden alkalommal újra számolnak, amikor érkezik pénz a számlára. Nem nem csak az öregségi nyugdíjat nézik.
Az inkasszó beérkezésekor fennálló egyenleg+az öregségi nyugdíj 2x, stb. Majd bentről megírom pontosan.
Lefoglalt autó? Ez mit jelent? Az autó nálad van, ugye? Ha igen, akkor egy idő után, amikor a végrehajtás eléri azt a szakaszt kényszerértékesítik, amiből az adósok nem jönnek ki sosem jól, mert nagyon alacsony áron értékesítik ezeket az autókat.
Ezzel az adóssággal kapcsolatban nem lehet egyezkedni bankkal vagy a végrehajtóval? Mennyi a tartozás, ha nem vagyok túl indiszkrét. Általában a végrehajtóval meg lehet egyezni a részletfizetésben, ami sajnos csak 1 éves futamidő szokott lenni. Ha nagy az tartozás, akkor magas a törlesztés is sajnos.
SOkadszorra is hajtották, hogy nem tudom, hogy ez hogy is van...sokadszorra bementem, kértem azt a kollégát, aki az inkasszóval foglalkozik, majd annak a főnökét :)
KÉrtem, hogy nézzük át együtt a szabályt, kinek is van igaza...
Tény, hogy magyarázta, hogy ennyi utalás felett annyit adhat (már nem emlékszem), meg hogy más amikor APEH végrehajtás van...
114.000.-Ft
A legkisebb öregségi 28.400.-, ennek négyszerese...
Mi hetekig vívtunk az igazunkért, végrehajtó inkasszózott.
Miért lenne benned a hiba?? :))
A bankok nem szeretik felvilágosítani az embereket a jogaikról...a végrehajtónak sem érdeke...
További ajánlott fórumok:
- Tudok-e levenni pénzt (amennyiben lesz rajta), ha a N.A.V. inkasszózta a folyószámlámat?
- Tehetnek-e inkasszót a gyerek f.számlájára, ha a szüleinek van adóssága?
- Súlyadó miatt inkasszó
- Létezik olyan számla amit nem lehet inkasszózni?
- Számlára az inkasszót csak a tartozás erejéig tehetnek, vagy amíg inkasszó rajta, addig a többit se lehet levenni a számláról?
- Meddig él az inkasszó?