Ingyen túlóra számviteli területen (beszélgetés)
Gondolom a határidők miatt ezen a területen kardinálisabb kérdés a túlóra.
Amíg könyvelőirodában dolgoztam, úgymond "ingyen" túlóráztam folyamatosan, a szabadság intézményét hírből sem ismertem, na de napközben akkor és oda mentem ki, ahova csak akartam. Csak az számított hogy minden kész legyen.
Mióta cégnél dolgozom, letelik a 8 óra, és már húzok is haza :D
Pedig, idézve a főnököm, "nyugodtan maradhatnék" délután, persze csak lojalitásból. Hát hogyne! :D
A rendszerváltás előtt a munkahelyen az irodisták u.n. "negyedéves munkaidő keretben" dolgoztunk. Amikor csendesebb időszak volt határidőben, akkor felváltva vettük ki a túlórákat.
És ez mellett lehetőség volt a napi "csúsztatott munkaidőt" alkalmazni, ami azt jelentette, hogy minden nap minimum 4 órát bent kellett tölteni, persze ezt előre egyeztettük a többiekkel.
De a határidőket mindenkinek tartania kellett a saját munkájában, és persze az éppen távol levő, helyettesített dolgozó munkakörében is a legfontosabb napi feladatokat elvégeztük. E tekintetben párban dolgoztunk, mindenki munkáját ismerte rajta kívül egy másik ember is, és ha kellett, akkor könnyedén tudta helyettesíteni.
Ez így nálunk működött.
A rendszerváltás után, magam voltam a főnök-beosztott, csak a határidő dirigált, más nem. :))
Dolgoztam könyvelőirodában, azt kell mondanom, hogy teljesen természetes volt:(
Csúnyán nem néztek, ha időben hazament az ember, de ha nem volt meg a meló, akkor igen:(
...csak akkor túlórázom ha szabira vagy látom, hogy nem fogok végezni a határidőre. Nincs előírva és nem is számolják el (max az oszt.vezetővel egyeztetve lecsúsztatható, bár a szabikat sem tudjuk kivenni :D :D )
Tehát mindenkire rá van bízva, hogy mikor és meddig marad, de senki sem néz a másikra csúnyán".
De jó is lenne, ha mindenki nemet mondana az ingyen munkára! Amíg zsarolhatók az emberek, ezt ki is használják nagyon sok helyen...
Ha nem félnének az emberek a kirúgástól, megváltoznának a dolgok, de ez még messze van...:(
Sziasztok!
Mások is vannak itt, akik ingyen (mérlegpénz nélkül) túlóráznak számviteli területen?
Nálatok is elvárás a túlóra? Rátok is csúnyán néznek, ha időben elmentek?
További ajánlott fórumok:
- Létezik olyan anya, aki az élete minden területén fáradhatatlanul tud teljesíteni?
- Milyen diplomát fogadnak el a banki szférákban? Közgazdász, pénzügy, számvitelen kívűl még mit?
- Szerintetek ezek közül melyik tanfolyammal nagyobb az esély az elhelyezkedésre?Pénzügyi-és számviteli; Virágkötő; Kéz-és lábápoló+műkörömép.
- Az életed mely területén érzel jelenleg hiányt?
- Ha hotelban szeretnék dolgozni milyen területen tanuljak tovább? Melyik az a tantárgy, ami elengedhetetlen ehhez a szakmához?
- A lábujjamon a köröm egyre nagyobb területen kezd elválni a lábujjamtól, és picit sárgás is. Mi lehet a baj?