Ingatlanközvetítőn kívül hogyan adhatnám el a lakásunkat? (tudásbázis)
Sziasztok!
Mi is áruljuk a lakásunkat, tulajdonosként magunk is hirdetjük, és ingatlanosokkal is leszerződtünk. Az a tapasztalatunk, hogy manapság az emberek jobban bíznak az ingatlanközvetítőben, mint a tulajdonosban, több érdeklődő volt, aki bár látta a saját hirdetésünket is, mégis inkább az ingatlanossal jött el! Pedig jóarcú, értelmiségi házaspár vagyunk, és majdnem egy millióval kevesebbért is hirdetjük saját név alatt. Lehet, hogy hülyék az emberek, de akkor is ezt tapasztaltuk.
Sziasztok,
ha tulajdonosként akarsz ingatlant eladni, írd bele a hirdetésbe. Sok vevő keresi kimondottan a tul-i hird-t (olcsóbbak). Hirdess legalább 10 ingatlanhirdető weboldalon. Ha sok az időd, nem kell költeni a kiemelésre, 2-3 naponta szedd le a hirdetést és tedd fel frissként. (így nem csúszik hátra). Olyan oldalakon hirdess, ahol sok hirdetés van a lakóhelyedről.
A hirdetésekben nagyon kevés info fér el, ha ráérsz, csinálj egy ingyenes saját honlapot az ingatlannak, és a hirdetésekből irányítsd a vevőket át oda.
Ha nincs időd foglalkozni vele, vannak cégek, akik ún. ingatlanmarketinggel foglalkoznak, és mindezt átvállalják tőled. - nem drágább, mint fizetni a kiemelésekért.
www. tulajdonostol. hu oldalon iratkozz fel a hírlevélre, rengeteg ötletet kapsz, én is onnan fogom megindítani most a lakáseladási hadjáratom : ))
én is ki akarom kerülni az ingatlanosokat
Beleírtad, hogy tulajdonostól vagy magánszemélytől? Az az adu ász!
Van egy-két "csúnya" trükk, hogy lehet előre kerülni, de ez hirdetési oldalanként változó. A tény az, hogy nem szabad sajnálni a pénzt a hirdetésekre. Inkább fizess 120.000 hirdetésre, mint 380.000-t az ügynökre.
a netes ingyenes oldalakkal az a baj, hogy naponta több száz hirdetést feltesznek, tehát a tied is mindig lejjebb csúszik.
Nekem azt a tippet adták , hogy naponta vegyem le a hirdetésem, majd újra rakjam vissza, így mindig az elejére kerül.
Köszi mindenkinek!
Ha van még valami, írjatok nyugodtan, amíg el nem megy a lakás, addig figyelem a fejleményeket.
Én is így jártam. 3 hétig kiemelt hirdetésem volt vagy 5 netes oldalon, de csak ingatlanos talált meg. Egyetlenegy "civil" érdeklődő sem volt.
Ingatlanoson keresztül ment el végül.
De ha türelmes vagy és nem sürgős, akkor talán van esélyed magánúton eladni.
Ezt nem értettem pontosan...
És pl kerületi lapok? Azok miért nem jók?
További ajánlott fórumok:
- Miért van ilyen sok ingatlanközvetítő?
- Munkanélküli lettem, kínomba elmentem 2 hónapja egy ingatlankövetítő irodába értékesítőnek. Sokan lenéznek emiatt. Tényleg ciki ez a szakma?
- Lakást eladni ingatlanközvetítővel vagy anélkül érdemes?
- Jár jutalék az ingatlanközvetítőnek?
- Az ingatlanközvetítőnek hányszor kell fizetni?
- Mi a különbség, ha ingatlanközvetítőn keresztül veszek ki egy lakást, vagy csak simán a tulajdonostól?