Jár jutalék az ingatlanközvetítőnek? (tudásbázis)
Vannak emberek, akiknek egyszerűen nem szabad ügyeket intézni. Engem nem könnyű átverni, megvan a magamhoz való eszem, de ha nem értek valamit, még én is ellenőriztetem az ügyvédemmel. Anyósomék ilyenek még, azt hiszik még a régi világot éljük, elolvasás nélkül írnak alá mindent... Hülyét kapunk már, ezerszer kellett őket kihúzni a bajból, mondtuk nekik hogy már semmit nem írhatnak alá amíg mi nem láttuk.
itt az ingatlaniroda tuti nagyon sunyul, ki tudja mit irattak még alá vele...
De ennyire egyszerű? Nincsenek kérdései? Nem tűnik fel, hogy nem kapott példányt az aláirt szerződésből?
Az iroda ezek szerint rosszindulatú, feltételezhetném ezt is.
14 napra emlékszem, de nem vagyok biztos benne. Megpróbálok megkérdezni valakit.
Ne hagyjátok, hogy addig húzzák, amíg kiszaladtok az időből. Egy e-mailt elküldeni a szkennelt másolattal nem tarthat napokig.
Ha holnap sem érkezik meg, küldjétek el a felbontást. Arra biztos, hogy azonnal reagálni fognak 🙃
Az elmúlt egy napban történt valami? Felhívtátok legalább az ügyfélszolgálat, hogy küldjön egy példányt a szerződésbből?
Ki fogtok futni az elállási időszakból.
Nem tudja hogy kizárólagost kötött-e?!
Ez már gáz, mert akkor az ingatlanosnak tudtommal jár jutalék
Nezzetek meg a szerzodest, addig ne csinaljatok semmit.
Ha valoban szukseges; bontsatok fel.
Ha vmi nem egyertelmu erdemes ugyved segitseget kerni.
Inkabb arra koltse a penzt.
Miért nem kérte el a szerződést? Nem olvasta el csak aláirta? Ha kizárólagos, a tulaj akkor is eladhatja a saját ingatlanát. Ha azt irta alá, hogy ha nem az iroda adja el, akkor is fizetnie kell akkor b.szhatja. Én ilyet soha nem irnék alá. A szomszédunk ilyet irt alá, nem az az ingatlan iroda adta el hanem egy másik és fizetnie kellett.
De egyébként nem jár(na) neki. De aki szereti dobálni a százezreket az tegye, az ingatlan iroda meg jól járt.
Hát én is, pont ezért is, mert a legtöbb elég erőszakos (tisztelet a kivételnek), és semmi nem érdekli csak a pénz, amiért lehetőleg semmit nem kell tenni...
Aki reális áron hirdet 1 ingatlant előbb-utóbb eladja ingatlanos nélkül is, inkább 1 jó ügyvédre költsön az adás-vételi szerződésnél.
Mindegy a lényeg a szerződés, a szóbeli körítés más dolog.
Bakker...
A jovore nezve:
-mindig el kell olvasni, hogy mit ir ala vki, ha ehhez az kell, hogy hazavigye a szerzodest es segitsen neki vki ertelmezni a szoveget, akkor is!
-alairta mar? Ha szerzodnek, akkor kellett kapnia neki is 1 peldanyt.
A barat erdeklodo/vasarlo?
Elallnek a kozvetitos szerzodestol, de ha vki nem akar foglalkozni a szerzodessel, hirdetessel, annak jo megoldas.
Az ingatlanosnak is az a celja, hogy minel jobb aron, minel hamarabb eladja a lakast.
Ezek alapjan, amit irtal az ismerosrol lehet jobb is, hogy nem o intezi...
Értem én, de aki el sem olvassa, az fog pereskedni szerinted?
Meg a jó ügyvéd esete is.
2010-ben adtam el utoljára. Akkor több (6-8) ingatlanirodával kötöttem megbízást és közel két évig alig hoztak érdeklődőt. És nem egy putrit kínáltam. Felkapott helyen, rendezett környéken volt a lakás.
Végül egy szomszédom hozott össze a vevőkkel.
Az a véleményem, hogy nem érdemes ennyi irodával dolgoztatni, hiszen az érdeklődők a neten böngészve jutnak el hozzájuk. És ezen az úton akár maga a tulajdonos is hirdethet.
További ajánlott fórumok:
- Miért van ilyen sok ingatlanközvetítő?
- Munkanélküli lettem, kínomba elmentem 2 hónapja egy ingatlankövetítő irodába értékesítőnek. Sokan lenéznek emiatt. Tényleg ciki ez a szakma?
- Lakást eladni ingatlanközvetítővel vagy anélkül érdemes?
- Az ingatlanközvetítőnek hányszor kell fizetni?
- Mi a különbség, ha ingatlanközvetítőn keresztül veszek ki egy lakást, vagy csak simán a tulajdonostól?
- Melyik ingatlanközvetítő hány % jutalékért dolgozik?