Melyik ingatlanközvetítő hány % jutalékért dolgozik? (beszélgetés)
7. michelle.r (válaszként erre: 5. - Eerus)
2012. jún. 27. 11:00
Az általános szokás az egy éves bérleti díj 10%-a.
6. eerus
2012. jún. 26. 21:45
Senki?
5. eerus
2012. jún. 26. 21:12
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy ma egy irodaház bérbeadásáért a közvetítők mennyi díjat kérnek el? Pl. budapesti irodaház 1 éves bérbeadásáért.
Köszi
4. db78bacc4f
2011. nov. 29. 12:30
3+ÁFA -tól egészen 6-ig láttam dolgozni őket. Elég sokba kerülnek,ha rajtuk keresztül megy el a ház.
3. michelle.r (válaszként erre: 1. - Ndorcsi)
2011. nov. 28. 17:53
Az igazán komolyak 4 - 6% között. Ha nagy értékű az ingatlan és kizárólagos a szerződés alkuképesek - tapasztalatból mondom. 3.5% + áfa jutalékért kötöttünk szerződést az O.C-mal.
2. Mzsuka
2011. nov. 28. 16:17
Szia!
Ingatlanközvetítőben dolgoztam asszisztensként.Nem tudom cég nevet lehet-e írni,ezért írom így "sziti kártel".
Attól függ amúgy a legtöbb cégnél milyen szerződést kötsz,hol van az ingatlan és milyen értékű. Ha nem kizárólagos szerződést kötsz és más ingatlanoshoz nem adod be,akkor 3,5%. Ha kizárólagosat kötsz akkor kevesebb. De szerintem ez az üzletvezetőtől is függ.
1. ndorcsi
2011. nov. 28. 16:12
Szeretnénk eladni a házunkat. Úgy tűnik egyedül nem megy, így ingatlanközvetítő céget bíznánk meg. Tudja valaki, hogy melyik cég hány % jutalékért dolgozik?
További ajánlott fórumok:
- Miért van ilyen sok ingatlanközvetítő?
- Munkanélküli lettem, kínomba elmentem 2 hónapja egy ingatlankövetítő irodába értékesítőnek. Sokan lenéznek emiatt. Tényleg ciki ez a szakma?
- Lakást eladni ingatlanközvetítővel vagy anélkül érdemes?
- Melyik a jobb munkatárs? Aki csendben dolgozik, keveset beszél vagy aki inkább társasági ember?
- Jár jutalék az ingatlanközvetítőnek?
- Az ingatlanközvetítőnek hányszor kell fizetni?