Influenza elleni védőoltás kismamáknak (beszélgetős fórum)
"Viszont, mint orvos azt mondom..."
Te figyelj...Én baromira elhiszem,hogy szorgalmasan nyomod az alapokat(!),de ezzel itt mi van:
"Én 20 éves vagyok( nem nagy kor tudom) jelenleg tanulok. Orvosi egyetemen külföldön."
1.A felelősség fogalmát ismered?
2.A dietetikus fogalmát ismered?
Bocs...de előbb még tanulgassál,aztán a tanácsadások...:/
Készséggel elhiszem Neked, de vajon az arányuk is ekkora? Náluk - gondolom - genetikai tényező okozza. Azt viszont semmiképp se nevezném annak, ha egy gyerek az oltás után abbahagyja a beszédet! :P
A lényeg: kismamaként semmiképp se adatnám be a védőoltást, de ma már csak a saját gyermekem állapotán okulva döntenék így. :(
Gondoltam...:)
Nálunk ugye nem volt téma, alig vártuk, hogy megkaphassa a gyerek, mert a mi esetünkben a bárányhimlő nagyon veszélyes lenne.
Tény, hogy nem egyértelmű az autizmus oka.
De nem véletlen, hogy az oltásokat tartják a legfőbb oknak.
Persze, kell, hogy legyen genetikai alapja is, de az oltás ami kihozza a tüneteket.
Ismerek olyan autista kisfiút nevelő szülőt, akiknél az oltás után maradt el a beszéd, és a gyerek napokig olyan volt, mint egy zombi.
Én ezt a riportot nem szeretném végignézni, de nyakam rá, hogy arról nem esik szó, hogy mégis ki és hogy végezte a felmérést :P
Az amisok egy része azokkal a közösségi tagokkal teljesen megszakítja a kapcsolatot örökre, akik "lelcsatangoltak" valaha. Nem hiszem, hogy minden tagot fel tudtak mérni.
Na pont ő mondta, hogy nem 100%, hanem 97%.:)
Mi is hozzá járunk, csak nekünk oltási tervet állított össze és ő mondja meg, mikor melyik fajta oltást adassuk be.
Bocsánat, de nekem azt tanították, hogy a végkövetkeztetés levonásához kell lennie igazolt ok-okozati összefüggésnek.
Ha te azt mondod, hogy neked nincs rá bizonyítékod, hogy a te konkrét esetedben mi az ok, csak elképzelésed van, számomra nem bizonyított a tény, hogy ez okozta.
Persze mindenről lehet pro és kontra olvasni bármit. Pl. arról is, hogy melyik pusztítóbb/károsabb a csapvíz vagy a palackozott...
Szerinted az ÁNTSZ hiteles? A gyógyszerlobbi hiteles?
Meg kell nézni, kinek milyen érdeke fűződik hozzá.
Elég hihetetlen, ezt a zárt közösséget 100%-osan felmérte. Különben is, egy ici-pici városnyi emberről b
eszélünk, akik nagyon zárt közösségben élnek, úgyhogy ha jó génekkel indultak, akkor ezzel is magyarázható.
További ajánlott fórumok:
- Influenza elleni védőoltás pro és kontra.
- Influenza elleni védőoltás:ti beadatjátok gyermekeiteknek? 1,5 éves a kislányom és nem tudom beadassam-e vagy sem?
- Terhesen kértétek az influenza elleni védőoltást vagy nem? Mik az érvek, ellenérvek?
- Influenza elleni védőoltás után miért vannak fájdalmaim?
- Influenza elleni védőoltás beadása után tapasztaltatok valami mellékhatást gyerekeknél?
- Mikortól lehet beadatni az influenza elleni védőoltást?