Imádom bosszantani az anyósomat! (beszélgetés)
Én se szerettem anno az anyósomat, de mindig tisztelettel szóltam hozzá.
Nem szeretem anyósomat, ő sem engem, de szándékosan soha nem bosszantottam és nem sértettem meg. Ő a férjem édesanyja. Ne csináld, ha csak nem vicces oda-vissza ugratásról van szó.
Nekem volt anyósom, sajnos már nem él. Soha nem tudtam volna vele gonosz lenni, pedig nagyon sokszor megbántott.
Tiszteltem, hisz neki köszönhettem, hogy a férjem jó emberré nevelték.
Most már én is anyós vagyok, a mennyemmel tisztelettel és szeretettel vagyunk egymás iránt. Soha nem szóltam és nem is fogok beleszólni az életükbe. Sokszor kérik ki a véleményem, tanácsom. Tudják, hogy bármikor, bármiben számíthatnak rám. Kívánom, hogy majdan a mennyed is tiszteljen így Téged. Talán eszedbe jut majd, hogy ide mit írtál.
Elég primitív dolog, de ha az agyad ennyit bír, hát ez van.
Nem veszem magamra, ismerem ezt a vicces mondást. Sajnos ebből a szövegkörnyezetből nem a viccre lehet gondolni.
Nem vettem magamra és anyós sem vagyok.
Legalábbis jó úton halad felé .
Lehet, hogy te is leszel anyós, azaz gonosz, kiállhatatlan hárpia. És persze, porhanyós is;)
Látom itt sokan magukra vették az írasomat.. akkor ők valószínűleg pont olyan rossz anyósok.. nem ia csodálkozom! ;)
Akkor is, amikor te leszel majd anyós?
Én is anyós vagyok. Ott segitem a gyerekek életét, ahol csak tudom. Szivesen teszem.
Hát...nekem is 2 fiam van,én is anyós vagyok,de nem szeretném,ha szivatnának a menyeim.Én is tiszteletben tartom Őket,nem szólok bele az életükbe,örülök,hogy a fiaim jól érzik magukat mellettük!Egyiküket sem kritizálom,bántom,olyannak fogadom el amilyenek,ha a fiamnak jó,akkor nekem is.Viszont azt elvárom,hogy,Ők se bántsanak engem!Ha nem is szeretnek,de legalább némi tiszteletet mutassanak.Sohasem szidom egyiket sem a fiaimnak,mert csak nekik okoznák bánatot.Így jó ahogy van,én szeretem Őket és azt hiszem nem érdemelném meg azt,hogy szivatgassanak,vagy netán bosszúságot okozzanak.
Ne vedd magadra! Nem ismered ezt a vicces mondást?
Gondolom, az eredete az anyósokkal való "jó" viszony.
És te vajon milyen ember vagy? Nem sok jót nézek ki abból, aki ilyen durván általánosít. Jó, ha elgondolkodsz azon, hogy ilyen hozzáállással egyszer milyen anyós lesz belőled.
Az első anyósomat nem szerettem, és ez enyhe kifejezés.
De soha nem jutott eszembe, hogy bosszantsam.
Pedig gonosz egy teremtés volt.
A másodikat szerettem.
Soha nem bántottam volna meg.
Nem is kell leirnod, mert nem érdekel. Az anyósok nagy resze gonosz,kiálhatatlan hárpia. Na ők pont akkor jók, ha porhanyósok.
Engem viszont az anyósom imádott bosszantani. Mindég az ellenkezőjét tette, mint amit szerettem volna, vagy ahogyan szoktam.
A férjem, vagyis a fia ezt látta és döntött, engem és a gyerekeit választotta. Ettől kezdve megszakítottuk vele a kapcsolatot. Csak nagyon ritkán találkoztunk. Egyikünk sem hiányolta a a másikat.
És hogy miért tette ? Mert ő ilyen volt. Büszke volt rá, hogy később az idősek otthonában is gonoszkodott.
Hm, hirtelen ez jutott eszembe:
"Ami elindul, az beér.
Kikerekedik, körbeér."
Inkább nem írom le mit gondolok Rólad! Elgondolkoznék a helyedben! Remélem a karma visszavág!
Egyszerű, ehhez nem kell ész, hogy a problémád megbeszéld intelligensen, vagy egyszerűen kerüld a társaságát.
A férjed tiszteld meg azzal, hogy ne csesztesd az anyját.
Ha neki is baja van vele, akkor azt meg intézze el ő!
Még haloványan megfordult a fejemben,hogy ez esetleg lehet valami családi (fura) vicceskedés.
Láttam már ilyet,de annak se lett jó vége.
A karma most elmosolyodott, és felírta a nevedet a noteszébe. 😉
Az a legjobb anyós, amelyik porhanyós :)
Lehet nem szeretni,,van ilyen.
Lehet elkerülni is .
Gondolj a párodra,,,vajon ő is imádja ezt a te módszeredet?
Inkább azt kérdezem, milyen trauma által lettél ennyire elvetemült?
Mivel vívta ki ezt a bánásmódot?
Van a gond, és van a csinált gond, amit élveznek...
További ajánlott fórumok: