Igaz, hogy ha lázas a gyerek akkor nem szabad tejterméket etetni vele, mert attól még jobban felszökik a láza? (tudásbázis)
Én úgy tudom, hogy
ha gyerek, ha felnőtt akkor nem szabad tejet fogyasztani, ha valamilyen gyógyszert vett be, mert bontja a hatásfokát.
De nagyon érdekelne, hogy ez e az igazság !?
Szia, Drnéni!
Dr. Túry Ferenc y-nal írja a nevét:-)
Ja azt elfelejtettem, hogy persze amig szopik a baba, addig az anyatej mehet, mert az MÁS.
Csak ha az anya lázas, akkor nem kéne a babának adni...,de ha mind a 2, akkor együtt gyógyulnak :-)
Nem szabad, sőt...
Sokszor hallottam, hogy reggel a gyógyszert is tejjel adták be, vagy vették be. Hát ez nem jó, mert szinte semlegesíti a gyógyszer hatását.
Ilyenkor nagyon sok folyadékot, olyat amit a gyerek szeret, még ha valami lötyi is, csak hogy igyon. Tejtermékeket míg lázas addig kerülni kell.
Úgy tudom, hogy azért nem szabad tejet ill. tejtermék félét adni a betegnek, mert negatívan befolyásolja az antibiotikumok és lázcsillapítók hatását.
Ez anyatejre nem vonatkozik, de tápszernél már jobb 1-2 óra szünetet tartani a gyógyszer bevétele és az etetés közt.
Grétusnak igaza van, engem is itattak anno betegen tehéntejjel, és sugárban hánytam ki.
Ha a gyerek beteg, egyből diétáztatom, és ezt a tünemény doktornénink is helyesli.Egy kezemen meg tudom számolni, hogy a két gyerekem hányszor hányt összesen.
A tej, mint élet erő egészség szlogen lassan nagyon lassan, de kezd lejárni.
És ez különösen igaz a mai dobozos műtejekre.
Hali. Az én fiaim 5 évesek múltak tavasszal, éves koruk óta reggel este 3dl kakaót isznak. Még nem volt gondunk ha lázas betegek voltak, de az orvosunk se mondta hogy ne igyuk. 39° felett még nemis nagyon voltak
Nem tom mi az igazaság.
Nem ajánlom, hogy próbáljátok ki, mert bizony jobban felmegy a láza a kicsinek. :((
Ha kicsit visszaolvastok, már leírták, miért igaz.
az ázsiaiak enzimjei mások, mint az európaiaké
speciális változatok alakulnak ki, mivel ott nem elterjedt a tehéntej
de szívesen veszem ha ellátsz infóval még :-))
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- "Kell" ill. szabad rajzolni tanítani 4 éves gyereket?
- Hány éves korban lehet/szabad egy gyereket koncertre vinni?
- Mennyi tejterméket ehet egy nap egy kb. 1 éves gyerek, ha csak 1 hónapja kezdtük a bevezetését? Van minimális és maximális határ?
- Augmentin Duo mellett szabad tejterméket fogyasztani?