Igaz, hogy ha az ún. negatív kalóriás (Norbi U1-es) ételeket eszed jobban fogysz mintha nem ennél semmit? (tudásbázis kérdés)
Ez nem olyan,amire válaszolni lehet.Én a személyreszabott diétában hiszek,adott paraméterekkel.Íme ez voltam és vagyok én:
164cenit,68kilo->58kilo
Napi 7x ettem(itt már az én eü gondom dominál példul),de alapból 5 étkezés megfelelő egészségesen.
Napi 160g ch.(egyetlen szelet torta megvan 90-100ch is...)Csak ezt számoltam,mivel zsírszegényen étkeztem amúgy is,a fehérje pedig úgymond "ízlésesen" volt hozzáigazítva,ez normál ízlést jelent,nem az "én a húst hússal szeretem" c. műsort.A fehérjéknek is van rendesen energiatartalmuk.Ennyi.:)
Na meg a mozgás: nálam a bicikli vált be,főleg a szobabicikli,ezt hozzáteszem.
Épp azért csodálatos, hogy volt akaraterőd mindig újrakezdeni.
Nekem is olyan 1 év 4-5 hónap kellett, és még mindig úton vagyok.
Kb 2 perc múlva úgyis fel fogják tenni a kérdést, hogy pontosan hogyan csináltad, szóval megkímélem a többieket a fáradságtól és megkérdezem:
Van diéta leírásod? Kb miket eszel egy nap?
Dietetikustól hallottam, hogy ilyen hogy negatív kalória nem létezik...csak a hideg víz von el pár kalóriát a szervezetedből, mert az fel kell melegíteni testhőmérsékletűre, amúgy minden kalória, csak néhány kajánál olyan kevésről beszélhetünk, hogy olyan, mint ha nem is vittünk volna be kalóriát, a test a természetes funkcióinak fenntartásához azonnal el is használja.
Jelzem, csak hallottam, de a józan eszem is azt mondja, hogy kaja csak átvitt módon fogyaszt, pl. rostos és eltelít, vagy könnyen emészhető vagy épp nem zsíros.
Ajjajj...Figyelj csak...ezt sem kipróbálni nem kell,sem komolyan venni.-10kiló/hó nem tartozik sem a racionális,sem az egészséges tartományba.Heti fél-1kilót tartunk annak és az szenvedés nélkül,önfegyelemmel,mozgással elérhető.
Nincs veled semmi probléma.Azt kellene már megérteni mindenkinek és akkor nem ülnének fel a norbi és tsai káros hülyeségének,hogy a táplálékból nyert energia nem csak azért kell,hogy kezünket fel tudjuk emelni,vagy a lábunkról ne essünk le.Az ezekből nyert energia fedezi az életfolyamatok(sejtek működése pl!!!) energiaigényét.Ebből az következik,hogy mindig,mindig van egy nélkülözhetetlen alapenergia igény,még akkor is,ha csak vegetáló életmódban gondolkodunk,ami ugye irracionális.Amennyiben ez a minimális energiaigény nem teljesül,megkezdődik az ún."önemésztés",ami elsősorban nem a zsírtartalékokat fogja érinteni.Azt is,de nagy mértékben a szervezet saját fehérjéit,az izmokat.Ami veled történt,hogy nem bírtad,teljesen egészséges dolog.Örülj neki és ne kínozd magad.A fogyás minden esetben(kivéve,ha betegség okozza az elhízást) megvalósul egy olyan valóban negatív mérleggel,miszerint is a bevitt energia kisebb,mint amire szükség van,de elégséges ahhoz,hogy az igazán fontos szükségletekre jusson.Ekkor megtörténik az,hogy a kieső energiát(ami nem egyenlő a glükóz és fehérje hiánnyal,hanem azok normalizálásával,értsd: a napi kalóriához viszonyítva)a zsírdepóból kezdi a szervezet fedezni.Kis mozgás hozzá és törvényszerűen beválik.
A Norbi 1 nem egyenlő a negatív kalóriás ételekkel! Ez két különböző fogalom! :)
Maximum a nullkalóriát tudom elképzelni amúgy, azt hogy kajától fogyjál azt nehezen! :)
További ajánlott fórumok:
- 1000 kalóriás diéta
- Írj olyan ételeket, édességeket, amelyeknek a nevében város vagy ország szerepel
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Fogyás kalóriaszámolással
- 1200 kalóriás étrendet szeretnék kezdeni, mivel szeretnék fogyni olyan 10kg-ot júniusig; viszont nem tudom, milyen ételeket egyek?
- Mi a véleményed a negatív kalóriás ételekről és a diétáról?