Idősek otthona vagy házi ápolás? (beszélgetős fórum)
SZERETŐ NAGYMAMÁKKAL ÉS NAGYPAPÁKKAL ÖSSZE KÖLTÖZNÉNK. FŐ A CSALÁD A GONDOSKODÁS, ÉS A MINDENNAPI NYUGODT ÉLET. SZERETŐ KÖZÉPKORÚ HÁZASPÁR. Idős embereknek - a korukhoz szükséges mindennapi biztonság Szerető családnál.
Családunk bármely tagjának megbetegedése, életvitelének megváltozása hatással van mindennapjainkra. Gyakran ilyenkor döbbenünk rá, hogy beteg/idős hozzátartozónknak gondoskodásra van szüksége.
Amennyiben családtagja otthoni betegellátást, felügyeletet igényel, hívjon bennünket.
Igény szerint segítünk családtagjának a napi életvitelében, egészségügyi ellátásában.
Napi ötszöri fő étkezés a saját konyhánkban az igények szerint készült ételekkel
Mosás, vasalás, varrás, takarítás
Ruhával ágyneművel, és a tisztálkodáshoz szükséges eszközökkel való ellátás
24 órás ápolói ügyelet, háziorvosi ellátás, szakorvoshoz és kórházi ellátáshoz jutás.
Várjuk mindazok jelentkezését, akik életük hátralévő részét családias othonunk által nyújtott biztonságban, szeretetben és körültekintő gondoskodás mellett kívánják eltölteni. Azok jelentkezésére is számítunk, akik csak átmeneti időre vendégeskednének nálunk
2013. őszétől indulhat.
Áraink rugalmasak, havi 120.000 – 150.000 Ft/fő.
Igény szerint egyedi és átlagon felüli elhelyezés is biztosított.
mi is azon gondolkodunk hogy esetleg az oldal épületben eltartunk még egy időset vagy idős házaspárt akár talán még meg tudnánk csinálni most még.... az épület maga egy új mondjuk elég tűrhető hely....és azért mi nagyon szép helyen lakunk
a nejem most ott hagyta az otthont hol dolgozott ...
Mi most vagyunk olyan helyzetbe,hogy egyre nehezebb nagymamám otthoni ellátása..
Mama 80 éves,cukorbeteg,és egyre inkább úrrá lesz rajta az időskori demencia(vagy a gyógyszerek hatása(?) de mivel lecserélték agyógyszereit, akkor kitisztult,most visszaesett, kétlem,hogy a gyógyszer lenne az oka).. súlyra pedig közel 100 kg,de lehet több is..
Nagybátyám él vele, ő elvált,így a mama gondozását egyedül végzi..
Viszont napi 8 órában dolgozik, kb.15 km-rel arrébb, édesapámmal együtt.. Mind2en asztmásak(apu állapota rosszabb, ő a tüdeje és a szíve miatt olykor heti rendszerességgel szorul orvosi kezelésre).. Édesanyám pedig rokkantnyugdíjas, nagy súlyt nem emelhet... Ő főz a mamáékra,és jár le takarítani,de sokszor már erején felül teljesít ő is, 60 éves,szívével sokszor beteg ő is..
Én pedig kb.160 km-re lakom tőlük.. innen nehéz segíteni..:/
Mama nem akar otthonba menni,de szerintem kórházban nem tartják bent hosszú távon, mert eddig nem találtak nála semmi olyan betegséget,ami konkrétan kórházi ápolást igényelne.. Otthon pedig egyszerűen már lehetetlen.. Nappal egyedül van otthon, de felkelni nem igazán tud,néha szomszéd átjár, házi gondozó néha látogatja..éjjel leesik az ágyról,nagybátyámnak a szomszédot kell áthívnia,hogy segítsen őt visszafektetni.. ÉS sokszor már nem tud magáról nagyon a mama.. rajta van a hálóing,de kéri hogy adjuk rá, és vitatkozni kell vele,mert nem hiszi el,hogy tényleg....stb.
Nagybátyám már teljesen ki van borulva..
Én úgy látom az idősotthon lenne a megoldás, mert én sajnos nem udok hazautazni.. ha haza is mennék,emelni én sem tudnám egyedül,ha bármi történne..:/
Szerintetek?
Én 2 hónapot dolgoztam idősek otthonában..
Ahol én voltam, ott tudtommal havi 60ezer volt a bentlakás.. Abban tudtommal az étekéz is benne volt.. rendszeresen volt orvosi ellátás, mobil bolt(előző napokban felírták ki mit kér, és pár nap múlva hozták is.. )mindenkinek volt saját belső kis kasszája,a gondozó vezette a "havi számlát" és ez volt a vásárlási keretük az időseknek..
voltak járó és fekvőbetegek is, a fent járó időseknek napi programok voltak, a fekvőkhöz bejárt a szoc. gondozó naponta beszélgetni :)
AHol én voltam,az egy nagyon jól szervezett hely volt.. Kedves dolgozókkal. A lakókkal pedig csak meg kell találni a közös hangot.. mindenki más, mindenki mást igényel..
HA jó helyet találtok, ott az időseknek is jó lesz,és a család is megnyugodhat. :)
Az tiszta sor hogyha látom hogy nagyon beteg és mentöt kell hívni....
de állandoan nem loghatok a nyakában hogy ugyan mikor lesz rosszul....
Ha akkor lesz rosszul mikor nem vagyok vele szerintem engem nem terhel felelöség...
nah így irják a neten:
A segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény, amikor valaki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek élete vagy testi épsége veszélyben van. Alapvetően vétségnek számít, és büntetése két évig terjedő szabadságvesztés. Ha a sértett meghal, és életét a segítségnyújtás megmenthette volna, akkor bűntettnek számít, és három évig terjedő szabadságvesztés a büntetés felső határa. A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézi elő, vagy ha a segítségnyújtásra egyébként is köteles. Ez arra nem vonatkoztatható, aki a közlekedési szabályok alapján köteles a segítségnyújtásra.
ui: javitás:
csuzsva= csuszva
hatalmas részt= hatalmas rést
de nem akar se idösek otthonát,se gondnokot se ápolot...
de ha valami baj éri engem vesznek elö... vagy rosszul tudom??
de az sem joh ha állandoan a nyakán vagyok.... aztán meg az lesz a baj... nem is akarok a nyakán logni mert akkor nem lesz önállo, és állandoan elvárná hogy vele legyek....
váá mér ilyen nehéz minden??
szal nekem ez a lehetöség ki löve....
én ugy találom hogy nem tudja a pénzt beosztani, mint mondtam én osztok be minden pénzt itthon.... az enyimet és az övét is...
a család segítö szerint irányitom anyut, pedig csak segítek neki....
További ajánlott fórumok:
- Idősek otthona
- Idősek otthonában élők és hozzátartozóik segítsetek
- Ha megöregszel beköltöznél egy idősek otthonába? Milyen tapasztalataid vannak némelyik otthonról?
- Beszélgetés az idősek otthonában idősekkel
- Vélemények: Idősek otthona Budapesten, Pest megyében
- Szeretnék dolgozni idősek otthonában, kell hozzá valamilyen szakképzettség? Úgy tudom, hogy nem...de azért itt is megkérdezem.