Idősek helyzete ma Magyarországon (beszélgetés)
A csaladomban nincs ilyen elhagyatott ember es nem is volt az eletem soran.
A hazban, ahol lakom van egy idos neni, neki kirakom a szemetet, ha a kell; ha meglatom, hogy hazaeret a taxival, felviszem a cuccait, elteszem a gurulojat, neha viszek neki viragot, amit magamnak is gyujtok; csinalok ket plusz adagot a kajabol, amit a masik nyugdijas bacsival (aki orzi a potkulcsom) megeszik.
Nekem semmibe nem telik le-felfutni a lepcson. Es az en nagymamamnak is segitettek "idegenek". 10-15 percem meg csak van csacsogni.
Laktam rohadek boszorkannyal egy lepcsohazban, akinek nem biztos, hogy hivtam volna mentot, ha osszeestem latom.
De ha valaki nem kocsog, akar kedves, akkor nem hiszem, hogy hiszem, hogy ettol felnie kell.
Engem mindig elfelejtesz...
tessék engem tutujgatni..-))
Megkérdezem,a fórum miért nyílt, milyen célból?
Ötleteket szeretnél adni, vagy kapni?
Vagy csak úgy sírjunk összeborulva?
Ismerősünk elvált. Az ő döntése volt, hogy egyedül akar élni. Gyerekével összeveszett, mert kibírhatatlan természete van. 21 évig gondoztunk valakit, nem kívánunk már senkit a nyakunkba venni...pedig próbál verbálisan zsarolni. Felőletek meg is dögölhetek típusú szöveggel. Ha szóba állunk vele, minimum másfél óra áskálódás, mások szidalmazása, tömény rosszindulat, olyan energiavámpír, napokig tart kiheverni.
Az időseket általában szerencsétlen sorsúakként jellemzik, de van vipera kategória is.
Ha nyitott a szíve egy közösségnek, akkor a példa ragadós. Egy belvárosi pici ház vagyunk.
Ha netán egyedül van öreg, vagy fiatal, akkor segítünk egymásnak, mert a fiatal is lehet beteg, pl. a covid idején megfertőződött fiatal szomszédnak én vettem gyógyszert, élelmet, főztem neki teát.
De a mi házunk ilyen, most éppen nincs idős, de amikor volt, ki-ki vitt egy tányér ételt, amit tudtunk, hogy szeret, palacsintát, sütit, 1-1 db gyümölcsöt, újságot .
Kezd el, hidd el követni fogják a példádat!
Eszembe jutott, hogy írtad szoktál járni a Polgári Egyesületbe Szalonba?... azok a kedves emberek nem segítenek ezeken a magányos időseken?
Vesd fel a következő találkozáson, hogy látogassák meg kis csomaggal ezeket a magányos embereket, biztos jól esne nekik, ha tényleg kínlódnak magányosan.
Vihetnétek nekik pogácsát, kávét, teát, süteményt.
Nem, szerencsére én személyesen nem ismerek ilyen idős embert, de hallottam, hogy sokan élnek így.
A családunkban nem szoktuk magukra hagyni az időseket, azaz ha elér egy olyan kort és! állapotot, akkor magához veszi valaki, hogy ne kelljen pl. háztartást vezetnie, illetve, amíg aránylag önellátó, addig megyünk és segítünk neki takarítani, bevásárolni, stb.
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- Nálatok az idősek és a fiatalok, hogy viselik a vírusos helyzetet?
- Szerintetek szakdolgozathoz melyik a jobb téma? Az egy magyarországi borvidék turizmusának bemutatása vagy pedig a viziturizmus helyzete?
- Profikat várok ebben a témában: Magyarország jelenlegi gazdasági és demográfiai helyzete.. Segítsetek!!!