Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ideiglenesen ragasztott híd lejött,valaki járt így közületek? fórum

Ideiglenesen ragasztott híd lejött,valaki járt így közületek? (beszélgetés)

aug. 7. 16:33
Fel lett ragasztva "végleges "-re.Nagyon jónak érzem nem is idegen,nagyon örülök neki, kicsit attól félek le ne essen így is.De gondolom eleinte más is gondol erre,hogy nehogy le essen.
5. Channa* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 5. 09:04

És mi a probléma ezzel? Majd kedden felragasztja újra.

Elvileg az ideiglenes ragasztás ilyen.

aug. 4. 21:14
A fogorvos is úgy ítélte meg, h így nem ragassza fel véglegesen,mert van egy implantátum is a fogak között, és azt mondta valószínűleg csiszolni kell a csavarból.
3. elbb
aug. 4. 21:01
Nekem 3 éves az ideiglenes ragasztásom, és elég fix. Semmi nem megy alá, nem mozog, teljesen rendben van. Ha van lehetőséged, akkor kérd azt a fogorvostól, hogy ne ragassza fel véglegesre.
2. katt2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 4. 20:59

Elvileg, próbaragasztásnál sem érezheted, mondjuk egy hét után, hogy magas. Meg kell szokni, azért a fogak sem bebetonozottak, tehát picit tudnak helyet változtatni.

Tudok olyan emberről, akinek felragasztották a hidat próbaként, ami annyira jól sikerült, hogy 9 éve úgy van.

Nekem is volt olyan, amit 4 év után ragasztottak fel véglegesen. Ha a fogtechnikus precíz munkát végez, akkor ha magától nem jön le, akkor csak speciális ütéssel ( valami szerszámmal ) lehet levenni.

Ha viszont meglazult, az azt jelenti, hogy alámegy a kaja, a nyál, stb és elkezd rohadni alatta a fog és még csak tisztítani sem lehet... Akkor mielőbb el kell menni a dokihoz.

A végleges ragasztás biztosan nem jön le, az egész más, mint a próba. Ha jól tudom, azt nem is lehet leszedni, csak leköszörülni. Ha mégis elkezd mozogni, az már a doki hibája. És az nagy baj, mert mire ezt észreveszed, addigra már régen eszegeti a szú a fogad...

A próbaragasztást is azért csinálják, hogy kiderüljön, hogy van e valami probléma. Egy hídnak nagyon passzentosnak kell lennie, amikor a doki felteszi, az alig megy fel, annyira szűkek a hézagok.

aug. 4. 20:05
Pár napja került ideiglenes ragasztásra 10 tagú porcelán híd. Egy ponton éreztem,talán kicsit magas,először mozgott,majd lejött.A fogorvos jelezte néha előfordul.Valaki volt ilyen helyzetben?Attól tartok, nehogy a végleges ragasztás is lehessen.Egy-két fogcsonk elég pici.Kedden megyek vissza.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook