Idegesítő, hogy mindig a segély és járadék pénz téma a vezető fórum itt. (beszélgetés)
Igen, ezt ki tudják sakkozni. Olyanokról is volt szó a tévében, megoldották hogy fogyatékos gyerekeik szülessenek, el is mondták hogyan, mert a fogyatékos gyerekre több a juttatás.
Erre van eszük csak arra nincs amire kéne.
Nem tudom, már tizen-valahány éve volt. Bizonyára jól számolt, mert azóta sem dolgozik. Nem kisváros, falu, hanem Bp. Annyi változás lett, hogy leszázalékoltatta magát idegi alapon, gondolom a néhány év szülés előtti munkaviszonyára nem sok pénzt kap.
Fiatalon gyakran mondjuk, hogy óó, hol van még a nyugdíj, meg sem érem. Pedig de, úgy elrohan az idő, mint a gyorsvonat.
Soha nem nézem kik írogatnak segélyvárás ügyben, de én is ismerek olyanokat akik addig nem vállalnak semmi munkát amíg van honnan kicsavarni egy kis pénzt.
Engem mostanában az háborít fel, hogy mutogatják a mély szegénységben élő családokat ahol az asszony körbe van rakva gyerekkel. 4-5! Mint az orgonasíp. A gyerekeket nagyon sajnálom hogy nyomorban élnek a szülők miatt. de a szülők nem gondolnak arra már az első gyereknél vagy annak előtte hogy nyomorba csinálnak gyereket? Kell még újabb és újabb? Persze könnyen vannak mert tudják hogy úgyis lesz sok adakozó. De akkor is kegyetlenség tőlük a gyerekeikkel szemben ez az élet.
Milyen segélyt kapnak évek óta?
A munkanélküli segély 3 hónapig jár.
Utána, meghatározott jövedelmi viszonyoknál valami jövedelempótló támogatás. Ha jól tudom huszonezer forint havonta.
Nem hinném, hogy az olyan nagy buli lenne.
Azért a legtöbb ilyen ember tudna dolgozni! Mert azért látjuk, hogy kik irogatnak, hogy ugyan mikor jön a segély. Után meg a pick szalámit veszik a boltban, meg a Coca colát! Hónap végén meg megy a kuncsorgás fb-on.... Nem kellene 20 évesen 4 gyerekes anyának lenni, hanem tanulni és dolgozni, aztán potyogtatni a gyerekeket. Én addig semmi féle segélyt nem adnák az ilyeneknek, amíg legalább 2 év munkaviszonyt nem tudnak felmutatni! Ugyan tegyen már bele ő is az állami kasszába, ne csak kifelé vigyék a pénzt!
Az megint más téma, ha valami testi fogyatékos és ezért nem tud dolgozni! Tőlük nem sajnálom, sőt kevés amit kapnak. Meg akik pl a gyereküket ápolják otthon, nekik többet adnák!
De nagyrészt nem ő segélyüket fizetjük.
További ajánlott fórumok:
- Miért van ennyi ember szociális segélyen és munkanélküli járadékon?
- Mennyi most a munkanélküli segély, azaz álláskeresési járadék összege?
- Munkavállalói felmondás esetén is jár munkanélküli segély/álláskeresési járadék?
- Aki tartós beteg és behívják közmunkára és emiatt nem tud járni dolgozni, akkor elveszik a segélyt (szociális járadékot)?
- Igazolólap Az álláskeresési járadék és az álláskeresési segély megállapításhoz, kitöltésben tudna valaki segíteni?
- Jár a GYED illetve a terhességi gyermekágyi segély rokkantsági járadék mellett, alkalmazottként?