Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Idegesít, mikor a rajz meg az énektanár stresszeli a... fórum

Idegesít, mikor a rajz meg az énektanár stresszeli a... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
31. tumbo2 (válaszként erre: 30. - Fincsi5)
tegnap 18:19
én sem voltam soha.az apja sem.a lányom talán picit beszédesebb,de nem sokkal.még szerencse,hogy a vejem beszédes.jó tanuló voltan,de utáltam iskolába járni.elsős voltam,mikor fogtam a cuccomat,aztán hazamentem.még jó,hogy közel laktunk.
30. fincsi5 (válaszként erre: 10. - Piroska52)
tegnap 18:02

Gondoltam, hogy telefonról írtál. 🥰

Már félek, mert az unoka megy iskolába, hát nem egy dumagép. Anyja, apja is csak akkor szól, ha kérdezik, anyja pl. sosem jelentkezett, be is hívatták a szülőket. Pedig ő nem mostanában járt suliba.

29. Érdekes73 (válaszként erre: 8. - Michelle.r)
tegnap 11:57
Na és a táska is dög nehéz alig bírják el.
tegnap 10:32

Csak példának.

Barnus unokám, másodikos.

Katolikus iskolába jár, úgy mint a két nagyobb tesója.

Havonta egyszer kötelező iskola mise van, vasárnap 5 órakor.

Ha éppen nincs ott, mert mondjuk beteg, akkor azt pótolni kell és a mise végén a pappal aláíratni.

Namost, eddig eltelt 5 hónap van 10 igazolt napja hogy volt.

De, volt egy szeptemberi ami meg nem.

Azért kapott hittanból 3-ast, meg szorgalomból 4-est, mert nem tudja igazolni a szülő hogy de igenis ott volt.

Hát erre már nem tudok mit mondani.

Most lesz a héten szülői, hát ahogy a menyem ismerem, nem hagyja szó nélkül.

Főleg hogy bármi nyűgje van a tanítónéninek, Fati az első aki segít.

Hogy mire jutnak?

tegnap 10:18
Néhány évvel ezelőtt volt egy tévés produkció, ahol a szereplők Activity- t játszottak. Koltai Róbert művész úr rendszeresen rajz feladatot kapott, mert hamar kiderült, hogy az nagyon nehezen megy neki és az elkészült "művek" sok nevetést generáltak. Csodálatos volt, ahogy ebbe beleállt . Később jutott az eszembe, hogy milyen szerencse, hogy nem a rajz tudása alapján értékeljük . Valamint, hogy a tanárai sem ennek alapján értékelték és rajz tudás híján is nagyszerű , elismert művész válhatott belőle , mert amiben jó abban nagyon jó. Ez a tolerancia hiányzik manapság sok helyen.
26. tumbo2 (válaszként erre: 18. - Perzsacica)
tegnap 10:10
mivel én a legjobb tanuló voltam az osztályban,helyesírásban is,történelemből is,a Telekiben hármasnál jobb jegyet nem kaptam irodalomból.aztán rájöttem,hogy mi a trükk.akkor még mindent meg tudtam jegyezni,szóról szóra vissza kellett mondani,amit a tanárnő mondott.attól kezdve csak ötöst kaptam. az önálló gondolkodást nem bírta. a rajz és műalkotásokat nagyon szerettem.meg később a filozófiát.
25. tumbo2
tegnap 09:58
az énektanár sokszor megalázott.mert utáltam énekelni,karénekre járni.a férje bírt,pedig tesiből tán kettest adtam volna magamnak,de mivel festeni,rajzolni szerettem,sokat segített.nyolcadikban megadta a kegyelemnégyest.
tegnap 09:55

Szerintem az egyes tanaraknak tudni kéne, mennyire fontosak a tantárgyaik pl középiskolában. Ha nem speciális tematikus iskola, akkor az ének és a rajz, meg a tesi tanítását is jókedvűen, stresszmentesen kellene intézni. Nem mondom,hogy felesleges tudás (pedig sok esetben az), de nem mindegy, hogyan csinálnak kedvet vagy kedvetlenséget a művészetekhez. Nálam is gimiben vágtak el mindent, mert ugyanezt tették velem. Azóta se érdekel se a zene, se a művészet, mert kiölték belőlem.

Ráadásul van elég baja az átlag gyereknek, mint hogy még énekből szívassák. Szerintem az ilyen tanárnak önértékelési gondjai vannak, így próbálja meg önnön elégedetlenségét, "kevésségét" kompenzálni a világgal szemben. Talán más szakra kellett volna menni, vagy ha a zenéért van oda, akkor abban zenészként kiteljesedni. Ugyanez rajzból... kevésnek érzi magát, cseszteti a gyerekeket. Attól lesz neki jobb, hogy nekik rosszabb?

23. michelle.r (válaszként erre: 17. - Violet18)
tegnap 09:48
Igazad lenne, ha a teljes sztorit ismernéd, nem csak egy szeletét. A szülő nem vesz részt az órákon, csak a tanárok visszajelzéséből tud tájékozódni. Az meg csak annyi volt, hogy nem tanul, nem figyel. Nyilván elindult a család, és eljutottak oda, ahova eljutottak. Csak jó lett volna, ha a pedagógus felismerte volna, hogy a gyerek nem rossz, nem léhűtő.
22. michelle.r (válaszként erre: 13. - Piroska52)
tegnap 09:44
Igen, nagyon sok esetben egész életében tönkre vágják az életét. Nagyon, nagy tudatosság és akarat kell ahhoz, hogy ebből valaki kitörjön.
tegnap 08:52

Általánosban hőlégballont kellett rajzolni ,,kiszínezni.

Olyan szép lett(szerintem) színes ,vidám.

A tanár pedig nem szerette ha a kék és a zöld szín egymás mellett van a rajzon.

Kb 5 centis egyest firkantott a rajzomra,,még a szemei is forogtak,,amúgy is félelmetes nő volt:))

Szóval,,kell a rajz,ének ,tesi,,meg a józan ész/belátás is kellene.

20. globus (válaszként erre: 14. - Xochipilly)
tegnap 08:20

Mert ha éppen azt a gyakorlatot nrm tudja, amit tanár akar, akkor hiába tud bármi másfajtát kitünően, nem érdekli.

Engem annak idején nem vegzáltak, de pl. gátfutó, magasugró versenyre jártam, viszont fekvőtámaszt csinálmi nem tudok. Ülj le, egyes?

19. Piroska52 (válaszként erre: 18. - Perzsacica)
tegnap 08:05

Legszebb öröm a káröröm🤣

Nekem is eszembe jut mikor látom a fiam volt tanáràt, biciklivel imbolyogni.

Akkor most ki hol is van?

tegnapelőtt 23:10

Sok-sok éve történt: Ötödik osztályban őrsvezető lettem és azt a feladatot kaptam az osztályfőnöktől , hogy amiben tudom segítsem a gyengébb tanulókat. Addig kitűnő voltam. Jól rajzoltam és a dupla rajzórán szünetben gyorsan megcsináltam több vázlatot az osztálytársaknak. Mindenki ötöst kapott rá. A sajátomra is volt két teljes órám. A legtöbb rajzom négyes-ötös lett , év végén négyest adott a tanár ezzel megbontva az addigi kitűnő sort. Azzal indokolta, hogy a sajátomra nem volt idő. Ő soha senkinek nem segített. A következő évtől más tanított, csak ötös rajzaim voltak, kiállításon díjat is nyertem, gimiben külön dicséretet kaptam rajz és műalkotások elemzéséből. Más irányban tanultam tovább, el is felejtettem ezt a témát.

Eltelt pár év , egyetem , diploma. Egyszer autóval jöttem ki a városból és láttam, hogy a túloldali kerékpárúton a mellette lévő árokba bukfencezik valaki. Azonnal félre álltam és rohantam oda, akkor már éppen kisegítették az árokból és akkor ismertem meg a régi tanárnőmet. Nem lett komolyabb baja, disznóvágáson kicsit betintázott. Akkor össze tettem a két kezemet és eszembe jutott, hogy gyerekként ezt hányszor elgondoltam annak idején. Most nem volt hozzá semmi közöm , de istenem , legalább láttam!

17. Violet18 (válaszként erre: 12. - Michelle.r)
tegnapelőtt 23:03
Ezt nem az iskolának kellett volna csak észrevennie, már bocsánat
tegnapelőtt 23:02
Vannak olyan iskolák ahol azt nézik mit tud a gyerek, és hagyják kibontakozni. Szinte bárki mehet oda, csak fizessen, alternativ gimnázium, igaz kapcsolatok is kellenek. Ha nincs pénzed marad az állami, ami lássuk be, nemsokat változott az elmúlt 60 évben. Szóval ha ez nem tetszik fizess, egyszerű. Amúgy meg ha a gyerek tanulni akar, mert tudja h mi akar lenni, továbbtanulas stb tervek között van, akkor úgyis hajtani fog j elérje célját. Egyik gyereket se hajtottam h tanuljon, mind maguknak kell megérteni h miért jó ez, nem nekem tanul.
15. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 22:43
Ha jó a felfogása nem jelenti, hogy tud is rajzolni vagy énekelni. Ezekhez tehetség is kell, nem elég megtanulni. Vannak ilyen tantárgyak. Ez van. Ki a tökéletes?
14. xochipilly (válaszként erre: 3. - Globus)
tegnapelőtt 22:30
Mi csak röhögünk a gyerekkel a tesi hármason 😄 Félévkor 4,8 lett az átlaga. Fociedzésre jár az iskolán kívül, nagyon szeret focizni. Csak a tesitanár nem "csípi" valamiért.
13. Piroska52 (válaszként erre: 12. - Michelle.r)
tegnapelőtt 21:53

Igen,a legnagyobb baj azzal van, hogy beskatulyázzák azt a szegény gyereket.

Onnan meg nem tud kitörni, addig amíg azt hallja ,,,hülye vagy fiam, ülj le,,,

12. michelle.r (válaszként erre: 10. - Piroska52)
tegnapelőtt 21:48

A barátnőm fiát 12 évesen kisegítő iskolába akarták küldeni, mert nem vették észre, hogy gyermekkori autizmussal él. Tele volt az ellenőrzője intőkkel, egyesekkel, kettesekkel, ott csesztek ki vele, ahol tudtak. Miután meglett a diagnózis, rengeteg fejlesztéssel maradt a suliban.

Már 26 lesz szeptemberben, angol, spanyol szinte anyanyelvi szinten, színötös diploma a Műegyetemen, most pedig Dániában jár egyetemre, és már egész jól beszéli a dánt is.

11. Piroska52 (válaszként erre: 10. - Piroska52)
tegnapelőtt 21:35
Megint átírta a telefon🤣
10. Piroska52 (válaszként erre: 9. - Timycat)
tegnapelőtt 21:34

Jaj ez a mondat kísért engem.

Anyuka ebből a gyerekből nem lesz semmi.

Az én drága fiam Péter, az óvodànál csak az iskolát utálta jobban.

Már attól boldog voltam, hogy felvették autószerelönek.

Történt, hogy az osztálynak fogadóóán közölte ezt velem.

Na, azért csak sikerült elvégezni.

Aztán, szerintem benött a fejelágya,leérettségizett, majd a tiszthelyettes képzést is megcsinálta.

Aztán jött az egyetem.

Hagynagyi ragban szerelt le.

Most egy nagy svéd cégnél üzemeltetési igazgató.

Találkoztam az osztályfönökkel, mondtam neki hol van most.

Hát csak pillàzott.

Olyan gyorsan kitudják jelenteni egy gyerekre, ,,,hülye,,, nem lesz belőle semmi.

De igen lesz.

9. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 21:16

Engem az egész oktatási rendszer idegesít. Katasztrófa. Nem arra koncentrál, hogy egy gyerek miben tehetséges, miben hasznosul a leginkább a befektetett energiája, milyen a személyisége... neeem bactassuk őket mindennel amivel csak lehet, minél előbb utáltassuk meg vele a tanulást és írtsuk ki a kíváncsiságot.

Amikor általános iskola második osztályában kész tényként közlik a szülővel, hogy így, ebből a gyerekből nem lesz semmi.... Úristen, hol élnek ezek?

tegnapelőtt 21:04
Az oktatási rendszer csodája. Ahelyett, hogy figyelembe vennék a gyerek képességeit, mindenkire ugyanazt akarják ráhúzni. Hogy a gyerekben milyen sérüléseket okoz, az senkit sem érdekel.
tegnapelőtt 20:25
Pengeagyú vagy sem, minden tantárgy fontos, pláne a tanároknak a sajátjuk, a tornatanár sem akar rosszat azzal h mozogjanak 🤷🏻‍♀️
tegnapelőtt 20:22
Nálunk rajz és énekórán felsőben is tanulnak. Művészettörténetet, életrajzokat, igenis számított h mit csinalunk, nem csak egy szar túlélős óra volt
tegnapelőtt 20:11
Az én unokámat meg a hittan tanár.
4. fincsi5 (válaszként erre: 3. - Globus)
tegnapelőtt 20:10
Ez a fiú is mindenből ötös volt. Töri és matek versenyeket nyert, a két tárgy igen távol áll egymástól, tehát igen okos srácról volt szó.
3. globus (válaszként erre: 2. - Fincsi5)
tegnapelőtt 19:57
Enyémnek ötös bizonyítványában feszített a hármas testnevelés. Más tárgyakból versenyekre járt, de megbukott a cooper teszten, asztmásként nem bírt szintidőt futni, karó.
tegnapelőtt 19:54
Egyetértek, a gyerek iskolájában egy igencsak pengeagyú gyereket akart megbuktatni a tornatanár.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook