ICE (In Case of Emergency). Hallottál már róla? (tudásbázis)
...én magam részéről azt hiszem bizonyos fórumokon teret adok a kezdeményezésnek, és majd mindenki maga eldönti, hogy át ír egy-egy számot, vagy sem.
...sokak szerint nem jó a kezdeményezés mert jogokat sért...nem tudom. Először egy kórházi ambulancián olvastam erről a kezdeményezésről. A magam nevében azt mondhatom, hogy ha bajom van, és nem tudok magamról letojom, hogy a táskámban-mobilomban "turkálnak" a nekem segíteni szándékozó emberek. TEGYÉK!
Én egy e-mal-ben kaptam mire való az ICE. Szerintem nagyon hasznos, már én is beírtam...(név elé tettem)
Matyi 78-nak minden hozzászólásában igaza van,helyesen adta az ötleteket. Én is igy használom a feleségemmel és a gyerekeimmel együtt.Nagyon hasznos,használja mindenki.Nem kell balesetnek történnie,bármikor bárkit,bárhol érhet infarktus,agyvérzés,eszméletvesztés stb. Ilyenkor is jó , ha van segitség,azonnal tudják rólad, miért ,hova tüntél el hirtelen.
Mandka! Szerintem a telódat már csak akkor fogják "matatni", ha már téged "leápoltak".Ráérnek utközben vagy pl. a kórházból felhivni az ICE jelölt személyt.HASZNÁLJÁTOK !!!
...a neve elé írod, hogy ICE...és akkor ICE anyu lesz... :) én így csináltam
próbáld ki, de szerintem nem is tudod elmenteni a számot 2szer , mert kiírja, hogy ez a szám már létezik. (majd átkereszteled anyukádat:) )
Bennem felvetődik ezzel kapcs egy kérdés: Mi van, ha pl én a telefonomba beírom anyukámat a számával, meg ICE név alatt is az ő számát adom meg.....és mondjuk ha hív engem, akkor melyik kiírás fog megjelenni?
Szerintem erről már mindenki hallott, így a mentősök biztosan.
Én a közeli rokonaimat el is mentettem ICE alá, mivel több számot is meg lehet adni.
Sziasztok. Egy ismerősömet pár éve elütötte egy autó. Valahogy a főiskolai csoporttársát hívták fel. Lehet h ő volt a híváslistában az utolsó. A lényeg h így is eljutottak a szüleihez. Sajnos ő meghalt.
Egyébként jó ötletnek tartom.
Tényleg jó dolog, de én meg arra lennék kíváncsi, hogy valóban használnák-e az illetékes szervek, hogy közülök vajon mindenki tudja-e ezt a dolgot.
hallottam már, de kiváncsi lennék, ha bajban vagyok, megtalálják e a mobilomat... Nekem sem megy elsőre :) Inkább engem mentsenek, mint a telómat matassák... (azért jó ötletnek tartom, csak működjön!)
Igen, és szerintem nagyon klassz dolog, hiszen abból, hogy egy név van feltüntetve nem tudják, hogy azzal milyen kapcsolatban vagyok.
"A mentősök, tűzoltók stb. arra jöttek rá, hogy baleseteknél és más szerencsétlenségeknél, a szerencsétlenül járt személyeknél fellelhető a mobil telefon. A mentőakciónál azonban ők nem tudják, hogy a számtalan név közül kit értesítsenek hozzátartozóként a balesetről. Ezért olyan ajánlást tettek, hogy mindenki tegye be a mobiljába a szükség esetén értesítendő személy(-ek) nevét és számát. Ilyen esetekre jött létre az ICE (In Case of Emergency) nemzetközi pszeudonim. E név alatt bejegyezhetnénk azoknak a személyeknek a nevét és telefonszámát, akiket az ilyen esetekben értesíthetnek a mentők, tűzoltók, ill. a rendőrség. Amennyiben több személyt kívánnánk megadni, akkor ICE1, ICE2, ICE3 stb. pszeudonim alatt lehetne őket feltüntetni. Ez a megoldás egyszerű, nem kerül semmibe és hatékony lehet.”
ICE (In Case of Emergency). Hallottál már róla?
További ajánlott fórumok: