Hűtős recept esetén, ha a krémbe kell két kanál liszt nem fog liszt íze lenni a sütinek? (tudásbázis)
Szia!
Én elég gyakran csinálok túrókrémet, és a Hulala tejszínt ha jó keményre felvered, nem is kell bele más, vaníliás cukor, és citrom héj. Tejfölt se tennék bele! Ez így az igazi, nyugodtan próbáld ki, fincsi!
a puding megtartaná a krémet, nem folyna szét
(ez lenne a liszt+tojás szerepe is)
én eleve nyers tojást nem tennék a krémbe!
de nekem fura így a liszt is....sose hallottam, hogy nyers (nem főzött) krémbe tesznek
Hozzávalók:
40 dkg háztartási keksz szögletes
0,5 kg túró
375 g tejföl nagy pohár
2 evőkanál liszt
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás sárgája
tejszín növényi, Hulala
gabonapehely csokoládés, díszítésnek
2-3 db banán
Elkészítése:
A háztartási keksszel egy magasabb falú tepsinek kibéleljük az alját.
A túrókrémet elkészítjük:
A hozzávalókat nagy fokozaton robotgéppel összekeverjük, addig amíg teljesen csomómentes nem lesz. Célszerű a túrót legelőször villával szétnyomkodni.
Ezután a túrókrémet ráöntjük a kekszekre és szépen elsimítjuk.
A túrókrémre a fél cm vastagságúra szeletelt banánt szép sorban rápakolgatjuk, erre jön a 2. sor keksz.
A habtejszínt kb 5 perc alatt keverőtálban kemény habbá verjük, majd ráöntjük a 2. sor kekszre és elsimítjuk.
Csokis gabonapelyhet szórhatunk rá, de lehet francia-drazsét, csokireszeléket ,stb…
További ajánlott fórumok:
- Mit főztél ma? Receptek candidásoknak.
- Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Mi a neve a sütinek?
- Mi a neve annak a sütinek ami olyan mint a virágszirom, az alja kosár alakú és túrós a tetején középen sok lekvár?
- Mit kell csinálni a hájjal, mielőtt felhasználnám sütinek?