Húsos pite borsópürével lilahagymalekvárral recept
60 perc
A Húsos pite borsópürével lilahagymalekvárral hozzávalói:
40 dkg darált sertéslapocka
10 dkg apróra kockázott vöröshagyma
1 ek olaj vagy kókuszzsír
50 dkg leveles tészta
40 dkg zöldborsó
10 dkg vaj vagy kókuszzsír
30 dkg lilahagyma
10 dkg barnacukor
2 dl vörösbor
só, bors, citrom, kakukkfű, mentalevél (elhagyható)
A Húsos pite borsópürével lilahagymalekvárral elkészítési módja:
Olajon a vöröshagymát megpirítjuk, Majd a hússal tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk. A leveles tészta 3/4-ét a kivajazott tepsibe terítjük, hogy a forma szélét is betakarja. Beleöntjük a húst, majd a maradékból rácsokat készítünk a tetejére. 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük. A párolt zöldborsót pürésítjük vajjal, citrommal és mentával fűszerezzük. A cukrot megkaramelizáljuk, a szeletelt lilahagymát megpirítjuk rajta, a borral lekvár állagúra főzzük be.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. okt. 25. 09:37
A húsos pite borsópürével lilahagymalekvárral elkészítési módja és hozzávalói.