Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsos pite borsópürével lilahagymalekvárral recept

Húsos pite borsópürével lilahagymalekvárral recept


Elkészítési idő 60 perc

A Húsos pite borsópürével lilahagymalekvárral hozzávalói:
40 dkg darált sertéslapocka
10 dkg apróra kockázott vöröshagyma
1 ek olaj vagy kókuszzsír
50 dkg leveles tészta
40 dkg zöldborsó
10 dkg vaj vagy kókuszzsír
30 dkg lilahagyma
10 dkg barnacukor
2 dl vörösbor
só, bors, citrom, kakukkfű, mentalevél (elhagyható)


A Húsos pite borsópürével lilahagymalekvárral elkészítési módja:
Olajon a vöröshagymát megpirítjuk, Majd a hússal tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk. A leveles tészta 3/4-ét a kivajazott tepsibe terítjük, hogy a forma szélét is betakarja. Beleöntjük a húst, majd a maradékból rácsokat készítünk a tetejére. 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük. A párolt zöldborsót pürésítjük vajjal, citrommal és mentával fűszerezzük. A cukrot megkaramelizáljuk, a szeletelt lilahagymát megpirítjuk rajta, a borral lekvár állagúra főzzük be.


Kategória: Húsételek receptjei


A húsos pite borsópürével lilahagymalekvárral elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook