Háromcsokis muffin recept
40 perc
A Háromcsokis muffin hozzávalói:
25 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbónával átszitálva
1 zacskó Haas natur csokipuding
2 XL-es tojás
2,5 dl joghurt
10 dkg cukor
0,75 dl olaj
5 dkg kockázott étcsokoládé
1 tábla fehér csokoládé, vagy fehér csokidara
A Háromcsokis muffin elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük. Légkeverésen 160 fok, alul-felül sütésen 180 fok. A muffin formát kikenjük vagy kibéleljük a muffinpapírral. A csokikockákat megszórjuk liszttel, összerázzuk, hogy egyenletesen befedje, így nem süllyed le a tészta aljára. A többit összekeverjük a pudinggal és a szódabikarbónával. A tojást, joghurtot, cukrot és olajat alaposan elkeverjük, majd belekeverjük a lisztet, csak annyira, hogy ne maradjon csomós. Ha túlkeverjük nehéz, száraz lesz a tésztánk. Hideg vízbe mártott fagylaltadagoló kanállal vagy habzsákból a tésztát a mélyedésekbe töltjük. 20-25 perc alatt megsül. Közben vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokit (vagy ki milyet szeret), és az elkészült langyos muffin tetejét belemártjuk.
A sütőből kivéve 5-10 perc pihentetés után - így nem törik szét - süteményrácsra szedjük.
Ha reszeljük az étcsokit, lágyabb lesz a tésztánk.
Kockára vágott csokit is tehetünk mártogatás helyett még sütés előtt a tetejére.
A megmártott sütink tovább díszíthető mogyoróval egyéb csonthéjasokkal, aszalt és kandírozott gyümölcsökkel.
Puding nélkül ez egy jó alaptészta, bármivel variálható. Pl. mákkal-citrommal, dióval-meggyel, körtével-gyömbérrel... (20-25 dkg egyéb mehet a tésztához)
Fogadjátok és készítsétek szeretettel, kínáljátok kávéval, kakaóval, teával és kedvességgel!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. okt. 24. 14:52
A háromcsokis muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.