Húsos kifli recept
A Húsos kifli hozzávalói:a tésztához
20 dkg burgonya
3 evőkanál olaj
1 tojás
annyi liszt, amennyit felvesz
2 dkg élesztő
1/2 dl tej
só
a töltelékhez
20 dkg darált füstölt hús vagy maradék sült hús
2-3 evőkanál tejföl
só
őrölt bors
a tetejére tojás és reszelt sajt
A Húsos kifli elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük, és lereszeljük. Az olajjal, a tojással, a tejben megfuttatott élesztővel, egy kevés sóval összekeverjük, és annyi liszttel, amennyit felvesz, jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle. Fél óráig pihentetjük, majd fél centi vastagra nyújtva, négyzetekre vágjuk. A darált húst tejföllel elkeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és mindegyik tésztadarabra kis halmokat rakunk belőle. Kifli alakúra felsodorjuk, a tetejüket tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, és a forró sütőbe tolva, megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. jún. 18. 08:15
A húsos kifli elkészítési módja és hozzávalói.