Húsos kifli recept

A Húsos kifli hozzávalói:
a tésztához

20 dkg burgonya
3 evőkanál olaj
1 tojás
annyi liszt, amennyit felvesz
2 dkg élesztő
1/2 dl tej


a töltelékhez

20 dkg darált füstölt hús vagy maradék sült hús
2-3 evőkanál tejföl

őrölt bors

a tetejére tojás és reszelt sajt


A Húsos kifli elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük, és lereszeljük. Az olajjal, a tojással, a tejben megfuttatott élesztővel, egy kevés sóval összekeverjük, és annyi liszttel, amennyit felvesz, jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle. Fél óráig pihentetjük, majd fél centi vastagra nyújtva, négyzetekre vágjuk. A darált húst tejföllel elkeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és mindegyik tésztadarabra kis halmokat rakunk belőle. Kifli alakúra felsodorjuk, a tetejüket tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, és a forró sütőbe tolva, megsütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A húsos kifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook