Húsmentes hagymás-bab recept
40 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Húsmentes hagymás-bab hozzávalói:
- Vöröshagyma
- Sárgarépa
- Krumpli
- Kelkáposzta
- Sütőtök
- Száraz bab
- Tejföl
- Só-bors-bazsalikom
A Húsmentes hagymás-bab elkészítési módja:
- A babot külön edényben előre megfőzzük, leszűrjük és félretesszük. Persze lehet konzerv is, készítsük elő. - A szálára vágott vöröshagymát kevés olajon átforgatjuk, majd bele a karikára szelt sárgarépa. Rövid lével, födő alatt elkezdjük párolni. Sót-borsot-bazsalikomot ízlés szerint rakunk bele. - Amikor félig megpuhult a répa, mehet bele a kockára vágott krumpli - Ha már a krumpli is félig megpárolódott, rakjuk bele az apró kockákra vágott sütőtököt és a csíkokra szelt kelkáposztát. A káposzta levelek közepén a vastagabb részt vágjuk ki belőle. Pároljuk, míg a sütőtök teljesen szét nem fő, ez adja az étel sűrű szaftját. - Majd belekavarjuk a főtt babot, azzal is össze rontyogtatjuk. Ha kell után sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. - Aki akarja, a végén egy kis tejföllel ízesítheti.
- Természetesen bármilyen zöldséggel elkészíthető. Ötlet, ízlés szerint, ami éppen van.
- Tejföl elhagyásával a vegáknak is finom, laktató étel lehet
- A sütőtök nem mindenki ízlésének felel meg egy alapjaiban sós ételben. Ki lehet hagyni, és sűrítésként más zöldséget összeturmixolni, vagy a végén tejfölös-lisztes habarást tenni rá.
- Merjük használni a fantáziánkat!! :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Napsugár8, 2023. okt. 1. 07:14
A húsmentes hagymás-bab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.