Humusz fokhagymával és citrommal recept


1 üveg csicseriborsó (225 g)
2 citrom leve
Fél fej fokhagyma
1 tk római kömény
Fél üveg szezámpaszta (tahini) 125 g
Só, bors
Olivaolaj
A Humusz fokhagymával és citrommal elkészítési módja:
A citromok levét kifacsarom és késes aprítóba teszem az egész, héjas fokhagymagerezdekkel együtt (a savas közegben nem lesz annyira intenzív fokhagymaíze). Összeaprítom, majd átszűröm és spatulával jól kinyomkodom, csak a fokhagymás citromlevet használom fel. Az aprítóba beleöntöm a csicseriborsót kevés lével és a fűszerekkel, összeaprítom. Hozzáadom a fokhagymás citromlevet és az olivaolajat is és selymesre turmixolom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2020. jan. 7. 17:56
A humusz fokhagymával és citrommal elkészítési módja és hozzávalói.