Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Húgom úgy kapott időpontot a reuma kórházba július elejére... fórum

Húgom úgy kapott időpontot a reuma kórházba július elejére... (beszélgetés)

1 2
37. alinka01 (válaszként erre: 36. - Birebora)
ma 18:17
Nincs elég orvos a magánban dolgozókkal együtt sem! + A magánszféra jellemzően nem vállalja a nagy befektetést igénylő és/vagy sokba kerülő szakmákat (onkológia, szívsebészet, traumatológia stb.), tehát ha ezeken a területeken nincs elég orvos az államiban, akkor a beteg ellátása veszélybe kerül.
ma 17:47
Könyörgöm, hagyjuk már ezt a "nincs orvos" dumát. Dehogynincs! Csak a magánban. Több orvos van a rendszerben mint szakdolgozó. Persze részmunkaidőben heti 1-2 napot dolgozik az államiban hiszen ott van diagnosztikai háttér, labor, képalkotók, beteg ellátó osztályok, műtő, műtősnő, aneszthesiológus, steril, nővérek, asszisztensek és még sorolhatnám. Minden ami szükségeltetik ha be kell fektetni a beteget vagy meg kell operálni. Hát persze, hogy hónapok az időpont az államiban. De ha kifizetjük a magánt, jövő hétre van időpont, mehetünk. Ez van és élek a gyanúperrel még egy darabig ez lesz. Ne legyen igazam.
35. timycat (válaszként erre: 34. - Alinka01)
ma 17:19

Én csak tényleg azon értetlenkedek, hogy egy szakorvost ne bíráljanak már felül. Higgyen már nekik a rendszer, hogy tudja mikor, milyen vizsgálatot kér és nem csak a pénzt égeti.

Ez az orvosok egyik legnagyobb siráma, hogy a szakma elveszett, csak a minél kevesebből, hogy lehet fenntartani a látszatott.

De ezt tanúsítja a referenciával értékek. Az endo dokim szerint nem lehet egységes, életkor, nem és állapot függő, és nincs olyan homo sapiens sapiens aki 3 TSH érték felett rendben lenne... a referencia 4,8-ig van.

Ja akkor több beteggel kellene foglalkozni, az orvos, rendelő, több recept, több állami lóvé és itt bukik a rendszer. Pl a meddőségi kezelés, az endosom szerint egy gyermekért küzdő nő max 1,5 TSH-val futhatna... a rendszer amelyik nem foglalkozik vele az csak a nő idejét rabolja. És aztán persze kezeletlen, szépen becsatlakozik egy IR és más immun betegségek, ahelyett hogy az elején elcsípnék, korrigálnák és még a meddőségi kezelés is hatékonyabb lenne. A betegnek jó, az orvosnak szakma és sikerélmény, motiváció.... jaaa a rendszernek akkor épp pénzbe kerülne, de hosszútávon sokkal jobban jönne ki belőle az állam is, de hosszútávra nem terveznek, csak most ne kelljen vele foglalkozni.

34. alinka01 (válaszként erre: 33. - Timycat)
ma 11:13

Az ilyen ritkán, de előforduló esetekre írtam éppen előtted, hogy ha a beteg tünetei, panaszai megalapozzák a további vizsgálatokat, akkor tovább kell vizsgálni! Hiába, hogy a TSH nem mutat rosszat.

Szomorú, amit leírsz, és nem kell elfogadni! Nem hallok túl sok eredményt a betegjogi képviselők működéséről, ezért inkább azt javaslom, bár a konkrét helyzet ismerete nélkül, hogy forduljatok az adott intézmény vezetőjéhez, főorvosához/orvos igazgatójához.

33. timycat (válaszként erre: 29. - Globus)
tegnap 19:45

Tudom, hogy így van, egy rakás car emiatt a rendszer.

Mire a TSH elmozdul, szanaszét van ott már minden.

Ezért is írtam, hogy szakorvosi beutaló ellenére sem végzik el a vizsgálatot. Nem kíváncsiság, incifini, alap lavor. Szakorvos küldte, okkal, lassan 1,5 éve panaszos a lány, haja alig maradt, gyakorlatilag semmit eszik és hízik, alig él olyan fáradt. 1 éve nem tudják beállítani a bogyóit.... a TSH-ja jó, nyilván a t3, t4 innentől nem jár neki. Fizesse ki, pm immunológiáról már álmodni sem mer az ember, hogy megkapja pusztán azért mert fizeti a tb-t... a reverz t3-ról meg van ahol még csak nem is hallottak. Tragédia ami van. És erre senki ne mondja hogy logikus, meg szakmaiság, mert aki ezt meri állítani az hírből se hallott pm-problémáról.

Egy normális pajzsmirigy labor, amivel el lehet indulni a hatékony terápia irányába olyan 100rugó. Lehet így is játszani, csak ha öngondoskodás van akkor szerintem nem fair a közteherviselés.

32. alinka01 (válaszként erre: 31. - Asztanaviszta)
tegnap 18:28
Igaz! Ritkán, de előfordulhat! Ha a tünetek, a beteg panaszai is erre utalnak, akkor meg nem elég a T3, T4 további vizsgálata, hanem tovább kell menni, és más értékeket is megnézni. + Szükség lehet a pajzsmirigy ultrahangos vizsgálatára is. Egy jó endokrinológus, azt hiszem, így jár el.
31. asztanaviszta (válaszként erre: 29. - Globus)
tegnap 18:13

Igen, de előfordulhat, hogy hó tsh mellett a többi érték t3, t4 nem jó.

Egy jó tsh érték önmagában nem igazolja a tökéletes pajzsmirigy működést.

30. alinka01 (válaszként erre: 29. - Globus)
tegnap 17:28
Vagyis a rendszerben van logika, hiszen ahhoz igazodnak, hogy tudják, milyen összefüggés van a TSH és a T3, T4 szintjei között. És ahogyan írod, ha a TSH nem jó, akkor minden külön kérés nélkül tovább vizsgálódik a labor. (Hiszen a beutalón, ezt is írtátok, ott van ezekre is a kérés.) Ezzel tehát nem veszélyeztetik a beteget, mindig elegendő infót kapnak az állapotáról. Ilyen eljárást más esetben is tapasztalni lehet. Főként a hormonvizsgálatoknál, mint ezesetben is.
29. globus (válaszként erre: 18. - Timycat)
tegnap 17:16

Ez a tsh-s téma már régóta így van.

Ha jó a tsh, nem néznek tovább semmit, hiába kérték a beutalón. Viszont ha nem jó, akkor t4-et néznek kérés nélkül. Ha az sem jó, t3-at.

28. alinka01 (válaszként erre: 27. - Regin_a)
tegnap 17:01

Azért kell az urológiára most már beutaló, mert ahogy írod, a beutalót megíró szakorvos is csak heti 4 órát rendel. Mert nincs elég szakorvos ezen a területen sem!

Van olyan megyei(!) kórház, ahol nincs is urológiai osztály emiatt!

tegnap 16:57

Egy dolog az időpont

Kórházi urológia csak szakorvosi beutalóval fogad. Szakorvos egy héten egyszer rendel 4 órát. Hosszas harcomba került a beutaló

Nem is értem, urológiára soha nem kellett beutaló

Semmelweis Városmajor érsebészet, csak szakorvosi beutalóval. Április elején megyek a szokott helyemre és kérni fogok beutalót amoda. Biztos vagyok hogy szakmai féltékenységből nem fognak adni

Városmajoriban fél óra MRI és rövid úton adják a leletet hol van érszűkület

Szokott helyemen ez lágyék aortába a festék, fotózás, nyomókötés 24 óra fekvés

26. alinka01 (válaszként erre: 24. - Timycat)
tegnap 16:40
Jut eszembe: Nekem az eeszt-ből eltűntek az érvényes receptjeim! Akkor mit várunk...
25. alinka01 (válaszként erre: 22. - 55Judit)
tegnap 16:39

Teljesen igazad van! Ez csak kényszercselekvés és egyúttal kábítás, hogy lehetővé tették a csalinkázást.

A többi, mint már említettem: politizálás lenne, így nem koptatom a klaviatúrát ez ügyben tovább... :)

24. timycat (válaszként erre: 20. - 55Judit)
tegnap 16:22

Egészségablak applikációban. Állítólag.

Én tavaly már inkább külföldre mentem. Igaz "kényelmi beavatkozásra", de nem kellett szívnom a magyar adminisztrációval, szabályokkal, az időpontokkal. Itthon több mint egy év lett volna, kint pikkpakk. Pénzben nem volt horror, inkább csak az utazás (itthon, az állami rendszerben is fizetős lett volna a művelet). Csak hát el kellett mennem innen egy másik országba, magyar nyelvű dokumentációt kaptam, magyar volt az orvos, az asszisztens is, de EESZT-ben nyilván nincs fent.

23. ,zumba
tegnap 16:02
Még jó, hogy nem nagy az országunk...lehet utazni a szélrózsa minden irányába rendelésre.
22. 55Judit (válaszként erre: 21. - Alinka01)
tegnap 16:00
Igen. Erről hallottam. Szerintem sokan mégis a legközelebbi intézményt veszik célba. Eü. állapot miatt, vagy öreg, vagy csak körülményes messzire utazni. De aki képes rá, biztos szétnéz másfele is.
21. alinka01 (válaszként erre: 20. - 55Judit)
tegnap 15:43

Nem állítólag! Március 5-én megjelent kormányrendelet (lásd aznapi Magyar Közlöny) mondja ki:

Az új szabályok szerint a digitális időpontfoglalási rendszerben

- olyan egészségügyi szolgáltatónál is foglalható időpont, amely a beteg ellátására területileg nem kötelezett,

- a beutalóban szereplő egészségügyi szolgáltató helyett más, az adott ellátásra a digitális időpontfoglalási rendszerben időpontot meghirdetett egészségügyi szolgáltatónál is foglalható időpont. (Ha a betegnek az adott beutalóhoz kapcsolódóan korábban más szolgáltatónál volt a digitális időpontfoglalási rendszerben foglalt időpontja, a korábbi foglalás törlődik.)

tegnap 15:36
Állítólag már nem csak a saját körzetünkben kérhetünk időpontot. Ha bárhol találunk közelebbit, bárhol kérhető. Ha már van máshol is időpontunk, az automatikusan törlődik. Sajnos az oldalt nem tudom hol van ez. De így biztos emlékszik valaki hogy említettem.
19. alinka01 (válaszként erre: 16. - Globus)
tegnap 14:23

Már amit... A maszekban diagnosztizált betegségek közül éppen a legsúlyosabbakat nem lehet maszekban kezelni/kezeltetni, mert ott nincsenek rá felszerelkezve.

A többi, amit tudnék írni, már a politizálás határát súrolná, ezért hagyom is a csudába.

18. timycat (válaszként erre: 16. - Globus)
tegnap 14:04
Nem normális a rendszer. Pont most ebédeltem együtt egy ismerőssel aki pajzsmirigyes problémával küzd, gyógyszerbeàllításon van. Kiírta neki az állami szakorvos az állami vérvételt (nem csak TSH-t) ahol mivel jó lett a TSH a többi értéket meg sem nézték. Szakorvos ide vagy oda. Újra a szakorvos nem írhatja ki x időn belül, tehát ha előrébb akar jutni akkor magánvérvétel... reméljük azt elfogadja az állami orvos, ha már a vérvizsgàlatot meg nem csinálják 🙄
17. globus (válaszként erre: 16. - Globus)
tegnap 12:00

*a pénzt

Utálom a telefont...

16. globus (válaszként erre: 12. - Timycat)
tegnap 11:59

Ráadásul a kezeléseket sem lehet aztán államiban kiíratni.

Jó pár éve a "szemét maszekok eltették s pént és bevitték a betegüket kórházi műtőbe, kórházi eszközökkel operálni", ismerős felhorgadás. Hát most nem. Aki maszekban kezdi, ott is fejezi be.

15. michelle.r (válaszként erre: 9. - Enissa)
tegnap 11:53
Csodálkoztam is, hogy ők nem váltak ízeltlábúakká. 🙃
14. ,zumba (válaszként erre: 13. - ,zumba)
tegnap 11:53
S még nem fáj eléggé.
13. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 11:51
Késő bánat....
12. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 11:46

Könnyen lehet hogy figyelembevették, hogy sürgős és sajnos így jön ki a "gyors" időpont. Még az is lehet hogy magáneüben sem kapna korábbi időpontot 😕 aki nem ér rá és megteheti átmegy a magáneübe, de mivel úgy általában orvoshiány van ott is brutális várólisták kezdenek kialakulni.

A reuma sajnos sokszor nemnis az az ellátás amit magánban le lehetne zongorázni (pl biológiai terápia)

Ilyen világot élünk sajnos 😕

tegnap 11:35
Nálunk 1 doki van 70 000- es városban November erejénél tart.
10. asztanaviszta (válaszként erre: 8. - Anyagi)
tegnap 11:32
Nálunk ultrahangnál az időpont kérésre is időpontot adnak.
9. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 11:21

Sokan voltak a változásokért kiállni 1 hete.

Ja,nem. 🤔

8. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 11:17
Hasi ultrahang 3 hónapon túli időpontban...
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook