Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehetne mókusokat vonzani a kertbe? fórum

Hogyan lehetne mókusokat vonzani a kertbe? (beszélgetés)

18. Kacsahercegno (válaszként erre: 4. - Boldogzokni)
ma 17:32
Igen, én is odavagyok értük, pár éve szoktak ide az erkélyre, de nem tudom megunni, iszonyat jófejek :D Kárt nem csinálnak, csak kicsit koszt hagynak maguk után, de a kertben gondolom nem is nagyon tűnik fel, azért az erkélyen jól szétdobálják a héjakat 😅
17. timycat (válaszként erre: 12. - Boldogzokni)
ma 17:08

Üresek a mogyorók? Ezt hogy érted?

Nem lehet, hogy ők eszik le... a nyaralóban évek óta nincs dió és nem a fák betegsége miatt, hanem letermelik a mókusok. A tanyán tavaly jelentek meg, nem hagytak diót nekünk.

Hihetetlen mennyiséget összeszednek, elrejtenek, aztán felét elfelejtik hova dugták 😂 és kerül elő a föld alól, de a varjak is kifosztják a mókus raktárt ha észreveszik hol van összehordás, a legszebb mikor a vaddisznók jönnek rá... rumlis népség.

16. timycat (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
ma 17:03
Mi diófákkal értük el. Bár cél nem volt az ide csalogatás és nem is barátkozunk velük, de nyugodtan lófrálnak a kertben, tanyán.
15. Lady Lavender (válaszként erre: 4. - Boldogzokni)
ma 16:51
Csak veszettseg ellen kellene oltani.
ma 16:51

A mókus a kajára megy, de tőlünk félnek. Itt sokat látok, tegnap kerékpárral majdnem elütöttem egyet mert elbambulva üldögélt az erdei ösvényen. Ezeket nem lenne könnyű megszelídíteni, legfeljebb ha a kicsi kiesik az odúból és te neveled fel, az kezes lehet.

A Kanári szigeteken sok mókus van, fiam mondta. A túristák kézből etetik őket. Pedig sok helyen ki van táblázva hogy etetni a mókusokat tilos. Haraphatnak, a nyálukkal fertőzéseket terjeszthetnek.

13. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
ma 16:48

Bostonban en NY-ban esznek a kezedbol. Az Isle os W. meg azert hires a mokusokrol, mert ott vorosok vannak, ami nalunk a notmalis.

En a szomszed cicait szeliditem.

12. boldogzokni (válaszként erre: 8. - BlueLine)
ma 16:46
Ó, van az is, csak szinte mindig üresek a mogyorók. Nem tudom miért.
11. boldogzokni (válaszként erre: 10. - Hottie)
ma 16:45
Most sárga lettem az irigységtől :))))
10. hottie (válaszként erre: 5. - Boldogzokni)
ma 15:23

Lehet, hogy még korai, szerintem amint melegebb lesz előbújnak, aktívabbak lesznek.

Nálunk, a nyaralónk kertjében, késő tavasszal/nyáron elevenek, főleg reggel és délelőtt csapnak nagy futkározást, ugrálást a fákon/ bokrokon. 🌞🐿️

ma 15:04
Nagyon aranyosak, de betegek is lehetnek, így ha sikerül is a kertedbe csalogatni őket, akkor ne próbáld őket megfogni.
ma 14:29
Mogyoróbokrokat lehetne ültetni, ha van lehetőség rá.Hosszútávú projekt, de hatásos, igaz csak a jövőt illetően.😊🐿️🌰⬆️🌀
7. alinka01 (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
ma 14:26
Hozzánk gyakran jöttek, míg olyan helyen volt házunk. De sosem ettek, nem ittak nálunk, igaz azon a környéken ilyen segítségre nem is volt szükségük. Inkább úgy gondolom, az is fontos, hogy nyugodt legyen a hely. Ahol zaj van, nagy jövés-menés, oda nem mennek.
6. csemár (válaszként erre: 5. - Boldogzokni)
ma 14:26
Türelem!
5. boldogzokni (válaszként erre: 2. - Hottie)
ma 14:23
Van etető, de nem jöttek eddig. Talán most ébredeznek a télből, nem tudom, merre rakjak ki valamit, hogy rákapjanak igazán. Dió mindig van kint, de senkinek sem kell. A napraforgókat a madarak viszik, mint a cukrot.
4. boldogzokni (válaszként erre: 3. - Kacsahercegno)
ma 14:22
Láttam ilyen videókat a neten és bele vagyok bolondulva, hogy hozzám is idejöjjenek. Tudom, hogy nem szelíd állatok, de olyan szívesen nézegetném őket közelebbről. Nem tudom, hogy kárt tudnak-e csinálni.
3. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
ma 14:17
Nálunk van kint etető, fedeles, hogy a madarak ne egyék ki, de a madáretetőre is rájárnak. Plusz vizet is tegyél ki. A barátkozás nem biztos hogy jó ötlet, vadállatok, jobb nekik ha csak nézzük őket. Bár időnként én is eljátszom a gondolattal, hogy mennyire cuki lenne, ha kézből ennének :D
2. hottie (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
ma 14:11
Rakj ki etetőt, akár több helyen is kertben. Dió, mogyoró, napraforgómag, ezek a mókusok kedvenc csemegéi.
ma 14:05
A közeli erdőben élnek, már lattam őket. Hogyan érhetném el, hogy közelebb jöjjenek és barátkozzanak velünk? Vagy ez esélytelen?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook