Hozzátáplálás=szorulás. Mit kellene tennem? (beszélgetés)
Szia! Nem lesz segítség amit írok, de talán egy picit megnyugtat... Én pontosan ilyen baba voltam, folyamatosan orvoshoz jártak velem emiatt. Viszont nem oldódott meg, az egész életemet kíséri a mai napig. Ellenben azon túl, hogy kellemetlen, egészséges és nem elhízott felnőtt ember lett belőlem. :)
Prakitkákat nem tudok írni, mert amiket én alkalmazok azokat nála még nem lehet bevetni.
Szilvát próbáld meg esetleg, vagy lehet kapni valamelyik babakajából szilvalevet, az elvileg hajt.
Esetleg a joghurtot (bár emlékeim homályosak, de talán 7,5 hónaposan a savanyított tejtermékeket már lehet próbálgatni), és ha azzal nincs gondja, akkor joghurt + gyümölcs.
A víz/egyéb folyadék tényleg fontos, esetleg valamilyen csőrös itatópoharat próbálj meg!
Az első három hétben cumisüvegezett, mert tápszeres volt, aztán már magától nem vette el.
Sok babánál bezavar a szoptatásba, ezért féltem is tőle. Meg nehéz róla leszoktatni. Én még oviban cumiztam, hiába kenték csípőspaprikával, keserű cuccokkal, semmit nem ért. Az alsó fogam is rosszul nőtt ki miattam. Párom keresztlányától, unokahugomtól is nehéz volt elvenni a cumit. Én ezzel nem akartam küzdeni.
Valahogy jó lenne pedig, ha rendszeresen kapna vizet, teát, vagy gyümölcslét, főleg ilyen nagymelegben..nem is tudom mit mondjak, mert fiam cumisüvegezett az első 3 évében, tehát nála nem volt gond, ivott rendesen (2 éves koráig szoptattam is, tehát nem zavart be nálunk szerencsére a cumisüveg)....
Ha fecskendővel megy, akkor azzal, de legalább kerül folyadék a szervezetébe, s nem szárad ki...
Esetleg valamilyen itatópohár? Hátha azt elfogadja?
Nekem a nagyfiam volt extrán szorulásos, nálunk az oldotta meg a helyzetet, hogy nem csak gyümölcsöt/zöldséget kapott, hanem féladag, egy adag tejpépet is minden nap.
Kislányom 7,5 hónapos. Hat hónapos koráig csak anyatejet kapott, kb 1,5 hónapja kezdtem el adni neki a gyümölcsöket.
Korábban kb 3-4 naponta volt széklete, de azt mondták, hogy csak anyatejes babánál ez nem jelent gondot és valóban nem is jelentett.
Azonban a hozzátáplálás megkezdése után is ritkán kakilt. Eleinte ez nem volt probléma, aztán egyre keményebbet kakilt, hiába adtam neki a lazítóként ismert gyümölcsöket (meggy, őszibarack, szilva).
Kb egy hete már az ügyeletre kellett vinni olyan nehezen és fájdalmasan kakilt. Ott kapott beöntést és hashajtókat (Laevolac és paraffin olaj illetve javasolták a glicerines kúpot). Ezeket a védőnő tanácsára elhagytuk, miután rendeződni látszott a probléma.
Almát, répát nem is merek neki adni, nem is kapott pár napja csak őszibarackot és meggyet egy kis krumplival. De utoljára péntek délelőtt kakilt (normális állagút) és ma már hétfő van. Most adtam neki Laevolacot, nem tudom paraffint adjak-e, esetleg glicerines kúpot?
Nem tartom jónak, hogy hashajtókkal tömjem, sem azt, hogy ne kapjon anyatejen kívül más ételt.
Mit csináljak? Adjak neki minden nap Laevolacot?
További ajánlott fórumok:
- Reménytelenül szeretek egy papot. Mit kellene tennem?
- Mit kellene tennem vagy nem tennem?
- Mit kellene tennem?
- Szerintetek mit kellene tennem, ha a Providentnél nem csökken a tartozásom rendes törlesztés mellett sem?
- Segítség! Bő féléven belül használható angol nyelvtudásra kellene szert tennem.Mit ajánlotok? A nyelvtanfolyamokról nem sok jót hallottam...
- Mit kellene tennem ezzel a helyzettel?