Hova forduljak a gondommal? (tudásbázis)
Nem azért kaptam a számlát! Volt egyéb felújítás más vállalkozótól és azt benyújtottam bár még nem bírálták el. Ezt azért nem csatoltam mikor lehetett az igényléshez pont mert nem csinálta meg a szakember!! Én nem sumákolok, attól kértem voddza a támogatást ami kész is van a házon.
És még szerencse hogy nem kértem vissza az államtól mert ugye nincs kész! Meg lehet bárkinek néznie semmit sem csinált de a számlán ott van teljeskörű belső hálózat csere anyagokkal együtt.
Úgyhogy vissza fogom szerezni a pénzem mert tavaly nyár eleje óta semmit sem tett de készpénzes számla kifizettem. Én ezzel be tudom bizonyítani hogy fizettem de ő nem tudja felmutatni hogy valóban meg csinálta volna.
Otthonfelújítási támogatás miatt kértél előre számlát?
Ha igen és megkaptad a támogatást, szerencséd, hogy nem voltak ellenőrizni...
Icipicit sem kezdett bele? A számlán szereplő szolgáltatás egyértelműen leírja hogy minek kellene lenni és ehhez képest semmi nincs?
Ha igen akkor fenyegesd meg, hogy feljelented, mert ez belefér a csalás tényállásába is.
A számlán mi szerepel?
Ha az, hogy egy elvégzett munkáért fizettél, (még akkor is, ha a valóságban nem így volt), akkor nem nagyon tudsz mit tenni.
Én azért küldenék neki egy írásbeli felszólítást a munka elvégzésére. Ha arra nem reagál, akkor gondolkoznék a további lépéseken.
Azt elárulnád, hogy mi is ez a munka amivel megbíztad? Milyen tevékenységről, szolgáltatásról kaptál számlát? És milyen összegről?
Mielőtt megbíztad "X szerelőt" leinformáltad?
Lehet, hogy csaló és többektől így nyúlja le a pénzeket.
Keresned kéne olyan embereket akik szintén úgy jártak ezzel a szerelővel mint te.
"X szerelő kifizetetett egy nagyobb értékű munkát"
A szerelő fizetett? Nem Te fizettél a szerelőnek?
Hogyan gondolod bizonyítani, hogy nem végezte el a munkát? Mi volt ez a munka?
Előre nem fizetünk semmiért!
Azt nem értem konkréten, hogy a szerelőnek adtál pénzt, hogy csináltasson meg valamit a számodra, amit nem szállított le? Ebben az esetben hivatkozhat rá, hogy nem kapta meg még a terméket, amit rendelt neked,
Ha rosszul fogalmaztad meg, kifizetted a szolgáltatást, munkát, kaptál átvételi elismervényt a pénz átadásáról, fordulhatsz rendőrséghez, fogyasztóvédelemhez.
Mit mond ő?
Esetleg nézz utána a békéltető testületnek.
Feljelentheted, vagy ráküldhetsz pár morcos legényt.
Sok sikert.
Amúgy ezt bárki mondhatja. Akár a munka tényleges elvégzése után is.
Van egy igen nagy problémám.
X szerelő kifizetetett egy nagyobb értékű munkát de hónapok óta nem készítette el. Számlát kaptam róla, kézoénzees fizetés volt.
Hova kihez fordulhatok a gondommal?
Tavaly nyár óta nem csinálta meg.
Tudom Hülye voltam ez van.
Vissza akarom kapni a pénzem.
Köszönöm aki segíteni tud.
További ajánlott fórumok:
- Hova forduljak, ha a párom exe tönkre akar tenni minket, gátol a pici sétáltatásában?
- Bírósági ítélet ellenére az apa egyáltalán nem fizet gyermektartásdíjat. Hova forduljak?
- Leégett a házam, most hova forduljak?
- Közgyógyom 6000 Ft havonta, a gyógyszereim 21600 Ft, ki tud segíteni, hova forduljak? Rokkantnyugdíjam 56000, özvegyivel együtt.
- Hová forduljak Candidával?
- Kislányom csúnyán köhög.Voltunk már több orvosná(gégésznél is)l de nem talált senki semmit.Hova forduljak hogy megszűnjön a köhögése?