Horvátországban merre nincsenek tengeri sünök? A homokos partszakaszokon is vannak a vízben? (tudásbázis)
Sziasztok! Engem is érdekelne a téma:)
Egyik kérdésem, hogy kb hány órás az út mondjuk Horvátországba érve a határtól Rab szigetéig?
Másik kérdésem, hogy aki volt mennyire volt megelégedve a horvátok vendéglátásával, kedvességével?
Én utoljára 5 éve voltam Split környékén és nem volt valami kedves a vendéglátónk. Most kisgyerekünk van és nem szeretnénk messzire utazni, ezért gondolkodom újra Horvátországban.
sziasztok!
Mi, is horváto.-ba készülünk, bár igaz még gyerekek nélkül...mi sem voltunk még soha, írnátok még olyan helyeket ahol, homok van, NYUGALOM és mondjuk nincs az a nagy tömeg??!!
és azok büdösek? oh, akkor majd kitalálunk valamit, de ez nagyon jó hír, hogy itt is vannak ilyenek!:)
köszi, most megyek aludni, már hulla vagyok
Rengeteget hoztunk haza. Csak olyan büdösek, hogy az leírhatatlan. Én kifőztem domestosben is, szárítottam tűző napon, végül mégsem hozhattuk be a lakásba, olyan büdös maradt.
Biztosan van rá módszer, hogyan lehet eltüntetni a szagát, csak én ezt nem ismerem.
Tényleg kopár. A hídon sose kellet várni nekünk. Nincs iható vezetékes víz, úgy kell venni 5 literes palackban.
Mi csak amiatt a csodás öböl miatt mentünk vissza másodjára is. És az utca, ahol mindkétszer laktunk, csupa magyar üdülőtulajdonosokból áll, többnyire Békés megyeiek. És ez egyfajta biztonságot adott, mármint, hogy egy nyelvet beszélünk.
hű, vannak árak...:(
vir milyen? épp azt nézegettem, aztán találtam róla sok negatív dolgot, hogy nagyon kopár, barátságtalan, és ha valahova el akar menni onnan az ember napközben órákat kell várni a hídon, avgy hol mert akkora a dugó...:(
annak meg sok értelme nincs hogy a dugóban üljünk:(
A kaja nagyon drága. Már át lehet vinni a határon, nem korlátozzák. Én úgy csináltam, hogy megfőztem előre az ételeket, lefagyasztottam, hűtőtáskába beraktam, úgy vittük. Egy kicsit sem engedett meg, pedig Vir szigetig mentünk. Ott már csak tésztát, vagy rizst kellett főznöm, tehát nem főzőcskével telt a nap,mégis finom házias ételek voltak az asztalon.
Májkrémet,szalámit, lekvárt, ásványvizet, üdítőt mindent vittünk.
Nagyon el vannak szaladva az árak, ahol mi vásároltunk kenyeret, kiflit, ott olyan 120Ft-ra jött ki egy kifli.
Zadarban és Splitben voltunk, mindkettő kavicsos volt. Splitben voltak szép homokos strandok de elég keskeny volt a tengerpart, mint a heringek... :)
szerintem megéri lentebb menni, ugyan ott nem voltunk de ismerőseink azt mesélték, hogy ott már sokkal szebb és homokos tengerpartok vannak :)
köszi! mit értesz az alatt hogy pénzízű? baromi drága?(odáig még nem jutottam el a neten, hogy a belépőket megnézzem), tényleg ott babakocsival lehet közlekedni? Van kiépített út, vagy inkább hátihordozót vigyünk? a legkisebb csak 10hónapos, őt mindenképp cipelni kell, a többiek tudnak már gyalogolni...
a szandiban és is erre a fajtára gondoltam! köszi, akkor az jó is lesz:)
Szia! Ha Zadar környékére mentek, egy délután feltétlenül menjetek be Zadarba az óvárosba, és nézzétek meg a naplementét. Azt olvastam, a világon ott a legszebb a naplemente. Ez lehet túlzás, viszont valóban gyönyörű.És ugye a tengeri orgona...olyan jó volt ott üldögélni a parton, hallgatni, és nézni a lemenő nap sugarait.A Krka csodálatos, de nagyon "pénzízű"!
Jó nyaralást!
sziasztok! köszi, akor rab? esetleg konkrét helyet tudtok? vagy ott mindegy? a neten olvastam hogy ott Lopar és Supetarska Draga főleg homokos(moondjuk nekem nem mond egyik név se semmit...).
A sünök miatt csak azért aggódom, mert azt olvastam nagyon sok van belőlük! és nem szeretném, ha az első tengerparti élményük mindjárt rossz lenne:(
esetleg vigyünk valami erősebb gumipapucs-féleséget, amit a vízben is tudnak használni vagy ez felesleges?
sziasztok! először mennénk Horvátországba nyaralni, kis gyerekeink vannak, (6év alattiak). Tud valaki olyan helyet ajánlani, ami homokos(gondolom az jobb nekik, mint a kvaicsos, nem?) és nem szeretnénk lépten-nyomon a tengeri sünökbe botlani. Ahol homokosnak hirdetik a partokat, ott nincsenek ezek az állatok? pl Crikvencia, Pag, Rab szigetnél, Nin( kb ezeket találtam homokos partként) És túl messze se legyen, mert nem bírják a hosszú utat...:(
illetve ne legyen diszkós hely, csendes kis rész is jó lenne
Zadar környékére gondoltam még, mert onnan nincs messze a Krka vízesés, és hazafelé megnéznénk a PLitvicai tavakat is. (szeretnek kirándulni, ha esetleg van még ilyen kirándulós hely Zadar környékén, azt is írhattok!)
köszi
További ajánlott fórumok:
- Hoxa tagok, akik már nincsenek köztünk-Miért törli magát innen valaki?
- Ismertek olyan nőt, akinek nincsenek barátnői? Mi az oka szerintetek?
- Szerintetek szégyen, hogy nincsenek megkeresztelve a gyerekeim? Miért lényeges, hogy meg legyenek?
- Miért nincsenek párkapcsolatok?
- Ti bevállalnátok egy nyaralást Horvátországba 3-4 hónapos csecsemővel?
- Mit tennél, ha gyermekedről a szalagavatón derülne ki, hogy nincsenek barátai az osztályban?