Honnan tudom, hogy a babám szopi közben hozzá jut-e a táplálóbb hátsó tejhez? (tudásbázis)
ma voltunk 1 hós mérlegelésen és már 1,16 kg-t híztunk! meg is lettünk dícsérve.
igény szerint szoptatom, van, h félóránként.
mostmár nem parázok, a dokinő is azt mondta nagyon jól csinálok mindent.
ez azért megnyugtató!
Én sem tudtam az első napokban, hogy szopizik-e rendesen. De éreztem, hogy baj van, meg láttam a száján, hogy cserepes. Gyakran szóltam ott a nővéreknek, hogy szerintem nem szopizik rendesen, valamit tenni kellene, segítsenek a szopizásnál, vagy adjanak tápszert. Hát, a válaszuk mindig az volt, hogy minden oké, szoptassam 3-4 óránként, + olyan arcot vágtak, mintha ufó lennék. Pedig az esti fürdetésnél mindig mérték, és ott mondták is, hogy csökken a súlya, szoptassam... Szóval, már az idegeim majd felmondták a szolgálatot a 3. napra, azt hittem, hogy én vagyok valahogy para, meg hogy én képtelen vagyok egy bébikét ellátni.
3. nap aztán délelőtt jött egy nővér, elrobogott se szó se beszéd a babámmal, majd fél óra múlva a dokinő jött vissza, hogy infúzió kell a bébikémnek. Mert majdnem kiszáradt. És olyan szemrehányóan beszéltek hozzám. Na, akkor eltörött a mécses. Bőgtem, szídtam a nővéreket, szóval mégiscsak jól láttam/éreztem, hogy vmi nincs rendben. Na, aztán 3 napig infúziót kapott (+ kékfényt, mert besárgult).
Most már 7 hónapos, és 9 kg a kisfiam, jóevő.
Tapasztalatom: ha cserepesedik a szája, az azt jelzi, hogy nem kap elegendő tejet. És szerintem váltogasd a melled. 20 percenként váltsd szopizásnál a melled (ezt tanácsolta aztán a védőnőm, és bevált). És én aztán nem tartottam be a 3-4 óránkénti szopit, pedig sokan ezt ajánlották nekem, kivétel a védőnő. Ő azt mondta, hogy igény szerint, és így is csináltam. Még most is szoptatom ahogy kívánja, mellette pedig 4-szer már mást is eszik.
szia!
Próbáld meg finoman ébresztgetni! Csikizd meg egy picit az oldalát!
Nekem ezt tanácsolták a kórházban! De ha nem jársz sikerrel akkor sincs baj! Szoptass igény szerint, és egyszer beáll a rend! :-)
További ajánlott fórumok:
- Honnan tudom, h jósló vagy igazi fájásom van? Kb 10 perces rendszerességgel jönnek de egyáltalán nem elviselhetetlen. Menjek a kórházba?
- Honnan tudom, hogy tényleg szeret?
- Honnan tudom meg, hogy ki az én arkangyalom és őrangyalom?
- Honnan tudom, hogy a mensivel távozik egy megtapadni nem tudó magzat?
- Honnan tudom, hogy a szervezetem elsavasodott?
- Honnan tudom megállapítani, hogy eredeti arany/ezüst a medálom?