Honnan jöhetnek az apró kukacok? (tudásbázis)
Valamivel behoztad. Egy megoldás van, MINDENT ki kell dobni a szekrényből és lefertőtleníteni. Nekem egyszer a kamrába települtek be, még az ÖBLÍTŐ kupakja alatt is voltak.....
Undorító dögök. Nekem egyébként pennys búzadarával jöttek. Én is mentegettem, hogy ebbe nem megy bele, ez zárt, ezt nem eszik meg, aztán hónapokig szenvedtem és végül minden kuka lett.
Most minden fagyasztok 1-2 napig (liszt, cukor, kakaó, stb), aztán utána megy a zárható dobozba.
Mármint vásárlás után azonnal.
Nyilván ha láthatóan fertőzött, akkor kuka.
Búzadara és teljes kiőrlésű liszt a kedvenc tanyájuk.
Tk. lisztet nem veszek már, darából teszek at csavaros üvegbe, amit használok. Többit nylonban fagyasztóba. Ott kipingik, ha van benne valami.
Nem attól függ, semmi köze hozzá. :)
Ez lisztmoly, majd bebábozódik és szépen röpdös a konyhában... dobjál ki mindent, nem csak azt, amiben ilyet találtál. Domestossal töröld át a polcokat. :)
Bárhol bele kerülhettek. Lehet otthon a szekrényben de lehet, hogy már a boltban. Jártam már úgy, hogy a köles , hajdina és bulgur csomagból kukacok jöttek ki pedig nem sokáig tároltam otthon. Mindent kidobtam, a mellettük lévő szalvétákat is, flóraszeptes szekrény kitörlés.
Előbb még meg is ijedtem, hogy úristen csak én látom, hogy kukacok mászkálnak a szekrényemben más nem látja, ez már súlyos elmezavar.
Legközelebb megnéztem a boltban a csomagolásukat és már ott szennyeződtek. /Lyuk a zacskón és az átlátszó csomagolás sarkában belül kis fonadék/ . Szóltam az egyik eladónak de legközelebb ugyanúgy ott volt minden. /Jónevű multi cég nagy boltja/. Tanulság: vásárláskor meg kell nézni , hogy ép legyen a csomagolás és otthon zárható helyen tárolni .
Itt leírást kaphatsz ezekről a kártevőkről:
A legelső feladat hogy azonnal dobd ki azt a tasak élelmiszert amiben találtad, mert meglehet hogy bezacskózva vetted őket. A cikkben a megszabadulás módja benne van, de szerintem amíg a tasakban talál jó kaját, nem mászik szét. Minden esetre siess!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek szégyen, hogy tanári fizetésből összesen 900 ezer forint tartalékot tudtam összekaparni? - Politikamentes válaszok jöhetnek!
- Szerintetek a sötétbarna hajszínhez milyen szín illik, ha csak alul szeretném befestetni más színre? Extrém színötletek is jöhetnek :)
- Váratlan fordulatok jöhetnek a Nyilas, Szűz és Mérleg...
- Használt valaki Tony&Guy hajápolási termékeket? Elsősorban a hővédő spray érdekelne, de a többi termékről is jöhetnek a vélemények!! :)
- Hogyan legyünk "megértő" barátnők?! Beszéljük ki, adjunk tanácsokat egymásnak! Fiúk tanácsai is jöhetnek!
- Az este a szekrénysorunk alsó rekeszeiben, apró, fehér kukacokat találtam! Hogyan tudom őket kiirtani?