Az este a szekrénysorunk alsó rekeszeiben, apró, fehér kukacokat találtam! Hogyan tudom őket kiirtani? (tudásbázis kérdés)
Molykukac!Egyszer nálunk a konyhaszekrény polcot tartó kis furatokban vert tanyát a moly,annak ellenére hogy állandóan takarítunk ,minden üvegben van tárolva, festés után voltunk és minden át lett pakolva,teljes tanácstalanság után ,véletlenül találtuk meg a fészkét.addig elvétve találkoztunk néhány molylepkével,amit elpusztítottunk.Egyik reggelre kb.10 fehér kukac mászott a konyha szekrény ajtaján ,nyilván akkor keltek ki!
Hogy mit ettek máig rejtély!Azóta nincs,de sokkolt ahogy megláttam a tiszta konyhámban ezeket a kis férgeket.Ismerős azt mondta hogy a konyhaszekrény mivel furnérozott anyag ,az volt a táptalajuk!
Ha ruhamoly, akkor az ennek megfelelő molycsapda, ami a női molylepkék hormonját tartalmazza, amitől a fiúk megbolondulnak (amolyvilágban is), rárepülnek és kész a vég. (ahogy az életben is)
Ennek meg van a megfelelő párja, ételmoly csapdaként használható.
Szintén ezen az elven működik, kapható ami biztos a DM-ben. lehet máshol is, de én itt vettem.
Ruhásszekrényben levendulát kell tenni, az még illatos is, viszont a konyhában át kell forgatni mindent, lisztnél kezdeni, még a kakaót és a porpaprikát is megnézni, nem beszélve a pillanatnyilag zárt lisztes zacskókat is.
mogyoró, dió, szóval minden, ami élelmiszer.
Egyszer nálunk a héjas dió csinált ekkora gubancot, azóta párszor belefutottam a lisztes zacskóban csücsülő rondaságokba.
Ez ellen még jó, ha minden újonnan vásárolt és felbontott zacsiba ép babérlevelet raksz.
Ki nem állhatják a szagát.
További ajánlott fórumok:
- A párom gépén a következőt találtam
- Te milyen szinüre festetnéd a nappalit rozsda szinü ülőgarnitura világos szekrénysornál?
- A cseresznyéből hogy lehetne kicsalogatni a kukacokat?
- Hogyan lehet megszüntetni a szekrénysorban lévő festékszagot?
- Egy '83 ban vásárolt pácolt fa szekrénysor, mennyit érhet ma? Az évek múlásával, a bútorok értéke felfelé megy vagy lefelé?
- Bordó bőr ülőgarnitúra világos szekrénysor, milyen legyen szerintetek a fehér függönyhöz a drapéria?