Homeopátia a szülés és a szoptatás alatt (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Homeopátia a szülés és a szoptatás alatt
Sziasztok!
Én pár hónapja szültem, én is bevetettem a homeopátiász szereket már a terhesség 36. hetétől és a szülés alatt nagyon sokat segítettek nekem.
Utána pedig miután nem akart beindulni a tejem, arra is vettem ilyen bogyókat, ami nekem nagyon jó volt és már az első adag bevétele után 20 perccel megindította a tejcsorgást az egy nem túl ismert szer, alfalfa. A kórházi védőnő ajánlotta, bevált és jóval kedvezőbb ára van, mint a Boironos bogyóknek.
Fogzásra ti tudtok valami jó tippet?
Szia!
Szerintem a grapefruitmag csepp vagy a béres csepp a legjobb. Teában nem is érezhető, nagyon jó mindkettő. :-) Vagy tőzegáfonya kapszula is nagyon jó még (Cran-C), de sajnos az elég nagy, kínlódás egy kisgyereknek szerintem a lenyelése.
Sziasztok!
Aki ért ehhez, az immunerősítőkről (ovi-bölcsi bacik ellen) nem tudna írni ilyet??
Biztos volt már napirenden, de az újszölöttnek minden vicc új...
jó ez így összeszedve
Sziasztok!
3 gyerkőcöm van és volt alkalmam bogyókkal és azok nélkül is készülni a szülésekre.
Az elsőnél nem szedtem semmit,akkor még nem is lehetett ilyenekről hallani szinte és minden rendben ment,igaz előbb jött egy héttel a kislányom.
A második szülésemnél szedtem,mert nagynak jósolták a babát és könnyíteni akartam a saját dolgom. :)
Hát a 41.héten indítottak...
A harmadik babámnál is hittem benne,azt hittem valamit rosszul csinálhattam,ezért a létező összes infót beszereztem az orvostól,a szülésznőmtől mindenkitől.
Szedtem is őket mint a kis angyal,plusz még sok minden praktika is volt mellette,hogy időben jöjjön :)
De most is túlhordtam és indították...:(
Nem vagyok kétkedő,de a bogyóknak ezek a fajtái nálam nem jöttek be.Andi
:)))
Nekem egyelőre elment a kedvem, igaz, csak 4 hete volt...
Valóban, valakinek használ, valakinek nem...
Én a másodiknál is megpróbálom, hátha csak 20 óra lesz... :-)
A gátmasszázs sem segített, ráadásul fájt is... :-(
Belül repedtem, kívül metszeni kellett, amiből a szülés alatt semmit sem vettem észre, bezzeg utána...
Akkor hasonlóan jártál, mint én, nekem az első fájástól 21 óra és a homeós bogyóktól közben hányingerem is lett:((( Na a másodiknál már nem szedtem akkor is 19 óra volt, de legalább a hányinger nem volt:))))
Kinek bejön kinek nem...
Amúgy a gyerekeimnek adok homeós golyókat náthára, egyébre, mert hiszek benne...
Én a SOTE II-n szültem 2010. februárjában. A szülésznőm Tóth Anna volt! Imádtam! Bár császár volt a vége, ennek ellenére nagyon sokat segített. Én tőle kaptam egy papírt, hogy ha nyitott vagyok a kérdésre, akkor hogy kell szednem a homeos bogyókat.
Ami viszont rossz hír, hogy ő az őrzőben dolgozik rendes műszakban, műszakon kívül vállalhat szülés levezetést havi 5-öt, ha jól emlékszem! Tehát jó előre be kell hozzá jelentkezni! A másik, hogy Radványi doktornővel szoktak együtt dolgozni. Hogy nélküle is (más orvos mellett) elvállal-e, azt nem tudom, de én csak jókat tudok róla mondani!
Nekem a szülésznőm ajánlott gátmasszázsolajat, azzal IS készültem előre, de az első szülésnél mégis vágtak... (szó nélkül...)
A második szülésem sikerült gátvédelemmel. Szerintem ez igen nagyban függ az orvostól is!!!
Homeokat is szedtem, málnalevél is volt, meg minden házipraktika.
Sok sikert mindenkinek aki még előtte áll. :)
Nálam nem vált be sajnos...
Cimicifuga, Caulophyllum, Arnica, minden megvolt + gátmasszírozás, málnalevél tea.
Első fájástól kezdve 22,5 óra múlva lett meg a lánykám.
Azért ez nem vette el a kedvem a homeopátiától (és az újbóli szüléstől sem). :-)
Ami bejött viszont, az az Urtica urens a szoptatás alatt, szépen nőtt a tej mennyisége tőle...
Mindenki mást ajánl: a gyógyszerész és a dokim is. Én a dokira hallgattam és napi 3-szor 5 db Caulophyllum ch5-t szedtem előkészítésnek, majd vajúdás közben félóránként 5-öt.
A vajúdás kezdetén bevettem 5 db Arnica ch 30-t, majd a császár után (sajnos rossz fejtartás miatt szükséges volt) napi 5db-ot. Én hittem benne, bevált.
Ugrás a teljes írásra: Homeopátia a szülés és a szoptatás alatt
További ajánlott fórumok:
- A málnalevél teán kívül érdemes-e homeopátiás gyógyszert szedni a 36. héttől? Miket és milyen arányban? Szülés alatt?
- Két szülés/szoptatás után támogatja e a TB a mellkisebbítést?
- Milyen diétával lehetne viszonylag gyorsan fogyni 10 kilót szülés és szoptatás után ha nincs sok idő mozogni?
- Szülés után egy ideig még normális ha gyakrabban kell vizelni és szoptatás ideje alatt megnőhet az étvágy?
- Szoptatás alatt pozitív az ovulációs teszt, vagy negatív, ha szülés óta még nem jött meg?
- Metforminos anyukák! Ti mikor kezdtétek ujra szedni a metformint szülés után? Szedte valaki szoptatás alatt?