Hol tudom kideríteni, hogy valaki dolgozik-e, vagy tanul? Nem tudom a taj számát : ( (tudásbázis)
Ha nincs fizetve a tb-d, attól a doki még ellát, fizetni se kell érte (tervbe volt, de elvetették). A jogviszonyod rendezetlen lesz, amit a háziorvosod jelezni fog feléd. Van olyan orvos, aki ad egy OEP-es adategyeztető papírt, amit be kell küldeni az OEP-be. Ha kiderült, hogy nem téves az adat, hanem tényleg nincs biztosításod, akkor az OEP-nek jelentési kötelezettsége van az APEH felé, hogy jogosulatlanul vettél igénybe ellátást.
Az APEH megnézi, hogy eddig milyen jogviszonyod volt, mikor, mennyi ideig, és felszólít, hogy visszamenőleg fizess be x forintot, (ami tavaly 4.500Ft/hó, idén meg 4.950Ft/hó), és vagyonosodási vizsgálatot indíthat ellened.
Ha nem akarsz elmaradást, inkább hívd fel a tb-t, hogy nézzék meg a pontos időpontot. Az APEH-nál kell bejelentkezni egy nyomtatványok, és neki is kell fizetni.
oké,akkor amint tudok utána járok alaposabban. Gondolom azért ha ma iratkoztam ki akkor néhány napig még csak van tb-m. Rögtön nem hiszem,hogy megszűnne. Bár manapság ki tudja....
Köszi, hogy segítettél
köszi:) két igazi ördögfióka:)
hát vagy kockáztatsz és "lógsz" amíg nem fizetsz ez rajtad múlik, a kockázat hogy ha orvoshoz kell fordulnod akkor fizetned kell a kezelés árát ami bármi legyen is nem olcsó.Addig nem fizetsz amíg nem akarsz de ha baj van akkor neked lesz a rosszabb anyagilag.
Nekem? Nem.
Kiiratkoztam egy nappali tagozatos suliból. Így megszűnt a tb-m. Nem tudom még meddig van "haladék". Mert ugye rögtön melót nem találtam még. Bent voltam ahol intézik ezt,megkérdeztem,és két ember két különböző dolgot mondott. Az egyik azt mondta, hogy még akkor mától 30 napig van tb-m. A másik nő azt mondta, hogy addig van tb, amíg érvényes a diákigazolványom azaz 2010 október végéig. Nekem az első tűnik valószínűbbnek. Ezért gondoltam, hogy majd időnként ránéznék, hogy mivan. Vagy kérjem meg a házi orvosomat, hogy szóljon ha jelez a szg.gépe, hogy nincs tb-m? Vagy mi????
A taj számához semmi közöd, ahogy a személyi számához sem...
Az iwiw-en (is) mindenki azt ír magáról, amit akar.
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet kideríteni a telefonos zaklató kilétét?
- Nem tudom megszerezni a Hupikék Törpikék magazin 16. számát.Még péntekig lehet kapni, valaki tudna segíteni? Elpostázná? Kifizetem!!
- Hogy tudom kideríteni, hogy ki a zaklatóm?
- Hogy tudom kideríteni, hogy ha a nagyapám az ELTE-n végzett orvosit, akkor mind a 6 évet Budapesten végezte-e?
- Ha van egy számom és tudom a keresett mellék számát is, de nem kéri géphang a melléket, hogyan tudom közvetlenül hívni az adott embert?
- Hol tudom kideríteni, hogy be vagyok-e jelentve, mennyiért és, hány órába?