Hol és hogyan lehet valakit felnyomni, hogy feketén adja ki a lakását albérletbe? (tudásbázis)
Tényleg hol lehet?
Mi is beleestünk a csapdába,és- hiába nincs tartozás-,önhatalmúlag lezárta a vizet és a gázt.Elvileg szept.1-el költöztünk volna ki amúgy is....ugy tűnik nem tud várni.
ha mint magánszemély adod ki az ingatlant nem kell feltétlenül adószámot kérned. (van néhány kivétel, amikor áfa köteles az ingatlan bérbeadás pl garázs stb, de ezeket meg tudod nézni az áfa tv-ben).
számviteli tv előírásának megfelelő bizonylatot kell adnod a pénz átvételéről (akkor is ha áfa körön kívüli a tranzakció), majd az adóbevallásodban be kell vallanod ezen összegeket (összevonandó jövedelem része), és megfizeted utána az adóterhet.
választhatod azt is, hogy áfa körön belüli tevékenységként végzed az ingatlan bérbeadást, de gondolom nem ez a célod, a kérdésed alapján.
figyelj még arra, hogy ha az 1millió forintot meghaladja az adott évben az ebből származó jövedelmed, akkor az eho-t is meg kell fizetni.
Nehogy a másiknak egy kicsit jobb legyen.
Sok jóindulatú ember van ebben az országban. :((
Ha a közművek a ti nevetekre volt írva, nektek kellett volna fizetni is. De ha ti nem fizettek, kikapcsolják őket.A visszakapcsolásért pedig kőkemény tízezreket kell fizetni. (Villanyóra esetében 30-40 ezer ha jól tudom). Na, ezt akarja elkerülni a tulaj - jogosan!!
A tulajt sem értem: nem kért tőletek kauciót,amiből a tartozásotokat rendezhette volna? Elég nagy balek volt!
Nagyon nem értek hozzá, de úgy gondolom annyiban van némi joga, hogy az ő lakása, s ha nem lesz rendezve akkor itt fogják kikapcsolni a közműveket.
Más kérdés, hogy mindezt milyen stílusban és módon teszi. Egyébként ez hogy lehet, hogy a közműszámlák a Ti nevetekre jönnek, miközben más a tulaj? Erről még nem is hallottam.
Szóval joga van hozzá, de végiggondolandó számára, hogy érdemes-e, főként ha valóban kis összegről van szó, és jövő hónapban rendezni fogjátok.
Egyébként miért haragszik rátok ennyire?
:)))
Igaz!
Értem. De ha nem állsz ki a jogaidért, semmi garancia rá, hogy a következőben nem történik meg, hisz már az előzőnél is gond volt.
Minden hónapban nem költözhetsz? ;)
Igazad van, csak én nem szeretek vitatkozni senkivel sem, nem vagyok az a típus :)
Az előző lakásban csak szobát béreltem, oda meg a családot fektette be a tulaj, amig én nem voltam ott :(
Azért azt nem hagytam szó nélkül, mert még a bugyimat is áttúrta valaki, és ez nagyon nagy hiba!!!! és pofátlan dolog.
Értem, de mondd meg neki, hogy tudsz róla hogy bejár és kérd meg, hogy fejezze be.
Mi a garancia arra, hogy a másikban nem történik ez? Érvényesítsd a jogaidat. Üzlettársak vagytok, ő szolgáltat, te pedig fizetsz érte, nem vagy egy megtűrt ember a lakásában.
Van szerződés és amikor kivettük, arról volt szó, hogy nem jön be, csak akkor, ha baj van, pl csőtörés vagy ilyesmi, de most már rendszert csinál a bejárásból.
Érdekes, mert sokat vagyok itthon, de ő kivárja, amíg elmegyek.
Most ezért is keresek másik lakást, mert én nem szeretem az ilyen dolgokat.
Kérd meg, hogy ne tegye, mert ezzel szerződést szeg. A bérleti jogviszony idejére a használati jogot átengedte, tehát nem mehet be az engedélyed nélkül.
Ha ezt a kérésed ellenére is többször megteszi, szerződést szeg, vagyis neked jogod van azonnali hatállyal a szerződést felbontani. De ha nincs szerződéses, úgy nehéz lesz a jogaidat érvényesíteni.
mindenképpen próbáld megbeszélni vele, hogy ez így nincs rendjén, és téged zavar, ha akkor megy hozzátok, ha nem vagytok otthon.
természetesen joga van néha körbenézni, de kérd meg, hogy egyeztessen veletek időpontot, és amikor otthon vagytok szívesen körbevezetitek, hogy lássa még egyben van a lakás.
a fűtést pedig nem értem miért csavargatja, gondolom úgyis ti fizetitek, ahhoz semmi köze!
Szerintetek, az elfogadható dolog, hogy kiveszek egy lakást és a tulaj a távollétem idején bemegy a lakába és nézelődik a tudtom nélkül??
Nekem ez olyan furcsa, mert azért nem igazán szeretem, ha matatnak a személyes holmim között és a fűtést lecsavargatják úgy, hogy 16-17 fokos lesz csak a lakás.
Mit gondoltok erről??
Köszi, találtam:)
És én is ilyen feltételekkel: bérleti díjon felüli rész az én zsebemből repül.
További ajánlott fórumok:
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- Csótány az albérletben
- Télen, két kiskorú gyermekkel kitehetnek az albérletből?
- Hogyan lehet megélni albérletben havi fizetésből?
- Ti elköltöznétek saját lakásból albérletbe, az ország másik felébe, jobb megélhetés reményében?
- Szülőkkel, albérletben, vagy saját házban éltek?