Hol érdemes új mobiltelefont venni? Szolgáltatónál vagy értékesítőnél? (tudásbázis)
Személyreszabhatóságban igénytelen vagyok. Háttérkép és csengőhang gyárilag beállított. Fölösleg appokat törlöm, amit nem enged megy mappába. Értesítesések le vannak tiltva, mobilneten legtöbb funkció le van tiltva. Nekem ennyi elég.
A gyári appokon kívül csak egy Garmin connect, nikerunning és 2048 játék. Lehet Nikerunning is végleg iPad-re költözik. Telefon tárhelyét üzenetek és e-mail foglalja. 16gb-s és kb. fele üres.
Én amire használom tökéletesen kielégíti az igényeim az android. Plusz a személyre szabhatóság nekem elvi kérdés.
A xiaomi redmi note 3 most kb a legjobb amit el tudok magamnak el tudok képzelni.
Mivel vaksi vagyok a kis kijelző nem játszik. Sosem rakom zsebre szóval nekem nem gond a méret. De a lényeg a dupla sim.
Amúgy megértem a gyötrődést. Régen én is átestem ezen.
Nálam anno felmerült, aztán többek között az ára miatt letettem róla. Az talán még 6 plus volt.
Lumia 920-at használtam, de egyrészt nagy volt ahhoz, hogy zsebre tegyem, másrészt a 4,7" kicsi volt ahhoz, hogy napi szinten azon böngésszek, levelezzek amikor lusta vagyok bekapcsolni a gépet. Kellett egy kicsi telefon (mellé egy tab), de windows Phone kicsik gyenge kijelzővel voltak csak, android szóba se jöhet, nem szeretem, de abból is csak drágább Sony volt normális kicsi. iPhone 4s régi volt, 5s a 6-hoz képest drága volt. 6-ot venni fölösleges, mert 4,7" miatt marad a kettős probléma. Így lett volna 6 plus. Zsebre tenni nem lehet, de legalább nem folyik ki a szemem. Majdnem vettem is, de rájöttem, hogy iPhone 5s+iPad Mini olcsóbb, mint 6 plus. Nem bántam meg, mert többnyire tudom iPad-et használni, telefon sokszor napokig a táskában van. Kerékpártúrán stb. meg jó a pici telefon. Lehet lassan le kellene cserélnem SE-re, mert a kicsi telefonoknak vége, nekem meg nem kell még egyszer tepsi. De még egyszer nem szívesen adnék annyit telefonért:(
mivel nincs is raktáron, ne is tedd XD
viccen kívül, azért 5 forintot nem adnék..
A telefont a Médiamarkttól rendeltem akciósan.
Igaz, kifejezetten butatelefont akartam, mert csak telefonálni használom. És pont akciós volt a jó kis Nokia.
De a vásárlás szempontjából ez végül is mindegy.
tehát mi éri meg jobban? 300 ezret kifizetni 2 évig (mert arra ugye hűséget kötsz és azt akkor is fizeted ha nem használod)
vagy megveszel sokkal olcsóbban egy összegbe
attól függ amúgy hogy milyen telefon, a telekom (ha még nincs előfizetésed) a készülék akár 50%-át is elkéri kezdésnek (hiába 0 forint) vagy a havidíjból 3-6 hónapot előlegbe
utóbbi szerintem
milyen csomagot szeretnél? Feltöltős kártyát tudsz venni, minek csomag?
Attól függ a csomagra szükséged van-e, illetve ha kiszámolod mennyivel lesz drágább a készülék ha havonta fizeted, neked megéri-e. Ha kihasználod azt a 14E-s csomagot, akkor gondolom jobban megéri.
Én nem tudnám kihasználni.
További ajánlott fórumok:
- Érdemes venni a Teszveszről mobiltelefont?
- Melyik mobiltelefon szolgáltatónál vagy, és miért?:)
- Érdemes mobiltelefont javíttatni? Van erről valakinek tapasztalata? Nem szeretnék mindenáron újat venni...
- Tudja valaki, hol lehet ZÖLD Nokia Asha 201-es mobiltelefont venni?
- Motorola Pebl U6 mobiltelefon. Érdemes venni?
- Szerintetek lehet venni külön SIM kártya tartót? Gondolok olyanra, amivel a modemeket adják a szolgáltatók? Mint a pendrive, ilyesmi.