Hogyan zajlik egy kuponos üdülés szervezése? (tudásbázis kérdés)
A booking.com-on azért böngészd végig a szállodáról adott vendég-értékeléseket. Engem már sokszor meggyőztek, hogy olcsó húsnak hig a leve és hogy mégse azt a szállodát válasszam. Ha 25-30 ember azt irja, hogy koszos és rossz a környék, akkor az úgy is van. Júniusban sikerült egy ilyen berlini csodahotelben megszállnunk, persze kuponnal. Nem tudom az előző vendégeket miért nem zavarta, hogy egy melegnegyed kellős közepén van, de engem teljesen kiábránditott.
A másik nagy divat a kuponos oldalakon, hogy a várostól kb 25 kilométerre lévő hotelt hirdetnek pl velenceiként. Ja, hogy autóval könnyű az eljutás a városba. Akinek nincs autója az ne kuponozzon...
Köszi:)
Azért vannak kétségeim, mert az online SZÉP kártyás fizetés átfutási ideje kb egy hét, ahol én néztem, fel van tüntetve, hogy azzal is fizethető és én szeretnék is élni a lehetőséggel.
bármilyen webes vásárlásnál 14 napon belül meggondolhatod magad, és visszakérheted a pénzed (itt egyszerű, mert nem kell terméket visszaküldeni).
szóval, ha kiderül, hogy nincs hely, akkor visszaváltod a kupont.
vagy egyszerűbb, ha gyorsan felhívod a szállodát, megkérdezed mikorra van hely, és utána veszed a kupont:)
Ki van azért számolva, szóval olyan nem lesz, hogy minden hely elfogy, de olyan előrodulhat, hogy csak olyan időpontokban van szabad hely, amikor nektek nem jó már.
Ilyenkor a szállásadón múlik, illetve a kupon oldalon, hogy visszaadja-e a kupon árát. A bónuszbrigádnál tudom, hogy ha bronz fokozatú tag vagy pl, ami azt jelenti azt hiszem h kb 3x már vettél kupont náluk, akkor félévente egy fel nem használt kupont visszatérít. Gondolom más oldalakon is van ilyen a szabályzatban.
Illetve az a legegyszerűbb, ha felhívod a szállást, megkérdezed mikor van hely, lefoglalod, megmondod kuponnal mentek, majd megveszed gyorsan a kupont, és ha kértek a telefonban kuponkódot, akkor visszahívod őket és bediktálod.
Én annyiért, mint pl a csak1nap oldal hirdeti (-50% általában) a szállodák oldalán még sosem láttam ajánlatot.
Csak attól félek, hogy ahol rövid idő van a felhasználásra, mire lebonyolítom a tranzakciót, lehet, nem lesz hely. Akkor bukta a kupon ára?
felhívod az adott szállodát, és a megadott időintervallumon belül mondod mikor szeretnél menni. ők meg vagy azt mondják hogy oké, vagy azt, hogy akkorra már nincs hely és válassz másik időpontot.
vagy elkérik a kuponkódot, vagy nem.
ennyi :)
egyébként szerintem azok a helyek amik kuponoznak sokszor simán, kupon nélkül is foglalhatók ugyanazon az áron, szóval azért érdemes a vásárlás előtt megnézni :)
Tapasztalataitokra lennék kíváncsi, hogyan működnek a különböző nagyon akciós, kedvezményes kuponos üdülést hirdető oldalak?
Ha kiválasztok valamit, mi a további tennivaló?
Mert azt látom, hogy van egy időintervallum, amin belül felhasználható, de hogyan tovább?
Minden pozitív és negatív tapasztalat érdekelne.
További ajánlott fórumok:
- Kis esküvő szervezés, gyorsan, olcsón, Templomi szertartás pro és kontra..
- Leánybúcsú szervezés, ötletek!
- Mennyiből lehet kihozni egy 4 fős családnak egy saját szervezésű horvát nyaralást?
- Barátommal szeretnénk elmenni egy napra valahova, de a szervezés rám maradt..Tudtok tippeket adni?
- Osztálytalálkozó szervezése, hogy kezdjem el? Tippeket tanácsokat várok
- Szerintetek jó ötlet?Mire figyeljünk a szervezésnél?