Hogyan tudnám kihúzni a porszívóból a beleszorult vezetéket? (tudásbázis)
Ennyire "szőkének" látszanék?! Azért megnézném, hogyan forog a motor a gép belsejében:) Szóval a pontosság kedvéért: nem vadállatként ráugorva a gombra történt a kábel visszacsévélése, hanem lassan és mindig igazítani szoktam, hogy megelőzzem a hasonló esetet. Most valahogy nem úgy sikerült. Kikopás nem hinném, hogy van, mert 2 éves a porszívó, ami persze nem jelent semmit.
A porszívó szétbontásának meg neki nem látnék semmi pénzért, mert a motortéren áthatolva vagy valahogy az alját lepattintva tudnánk megközelíteni ezt a részt. A motor felé a porgyűjtő tartály felől vagy a hepa filter alól lehet bejutni. Ha emlékeim nem csalnak, talán felismerek egy csavarhúzót:) De ha vetted volna a fáradtságot, hogy elolvasd az előzményeket, akkor ezekre már mind rájöhettél volna.
Egyébként köszönöm a bámulatos eszmefuttatásod. Azért megpróbálkozhatnál a billentyűzeted átállításával angolról magyarra...
Kedves Costarika, en sosem szerelnem ki a behuzodott kabelt, mert akkor nem lesz minek a veget bedugni a konektorba, es aramnelkul meg nem fog forogni a motor benne!
A porszivo belsejebe van egy muanyag orso, aminek a belsejeben van egy rugo, es azt amikor kihuzzuk a kabelt belole, az megtekeri , meghuzza a rugot, es amikor befelyeztuk a porszivozast, az az orsobelsejeben levo rugo tekeri vissza az orsora a kabelt, neha kikopik a tavolsagtarto az orsooldalan es veletlen ha a kabel tul gyorsan szalad vissza a dobra, , neha a dob es a porszivo haza koze beszorul. A leg jobb megoldas a beszorult kabel kiszabaditasara, leszeded a haznak azt a reszet amely lehetove teszi a kabel kiszabaditasat! Erre egy hosszabb csavarhuzot kell alkalmazni, a nmegfelelo veggel, ami a csavarokba illik, es ahogy szet szeded, visszafele sorrendbe kell osszerakni. Ha van keznel digitalis fenykepezo geped, csinalj kepeket a porszivodrol a szetszedese kozben, surun, es ha akadalyba futnal, mindig meglehet nezni a kepeken! Amikor kesz vagy, letorolod a kepeket, es haznalod a porszivodat, mint ha mi sem tortent volna... (Javaslom, legkozelebb ovatosabban engedd vissza a kabeljet)
Ááá nem állnék neki effajta butaságnak! Azért annyira nem vagyok műszaki analfabéta. Csak egyszerűen hihetetlen, hogy semmi ilyesmi nincs nálunk. Elvileg van vastagabb drót, amit kézzel nehezen hajlíthatok meg, majd a férjem elintézi. Addig meg marad a hosszabbítóval való küzdelem:(
Youlcsim mennék én, de csütörtökön annyi dolog vár! Jönnek Adriék, majd gyerekorvos utána meg anyuékhoz is kéne mennem. No meg egy éhes babát és férjet közben valamikor ellátnom. Egyébként a horgolótű vagy mi sem lenne jó erre. Ha semmi nem akad itthon, apunak biztos lesz valami a kacatjai közt.
van horgolótűm... legalább 8-10 különböző méret.
csütörtökig nem oldjátok meg, megyek a kórházba, legfeljebb összefutunk.
remélem, óvatos voltál, és vigyáztál Gizire :)
van siker?
hosszú futam... volt rá időd ;)
sikerült?
???????????????
Rika!
én ehhez túlzottan vizuális alkat vagyok!
apa+porszívó+beszorulás... neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!
:Đ
Olyasformán van a szervizzel az ember, mint a Pénzügyőr a fegyver használattal. Mikor használhatja? Halála után 5 perccel, de csak akkor is önvédelemre.
Egyszer volt náluk egy masina, rosszabb lett, mint volt. Inkább szétverem, de nem viszem hozzájuk!
vazze!
még jó, hogy a zember elment a bárba, mert folynak a könnyeim a röhögéstől :)
Nővéremtől ilyen és hasonló kérdéseket kapok telefonon, most úgy írom le, mintha neki mondanám.
Keresel egy nem tompa végű "valamit" legjobb lenne egy csavarhúzó (jó a kerékpár törött küllője is, de ha vigyázol, a legjobb a tűs készlet "zsákvarró tűje"). Ebben maradunk zsákvarró tű. Fogod a porszívót, ezt a tűt, és leülsz egy jó, világos helyre. Felfele fordítva a porszívót, hogy a vezeték villája kukucskáljon feléd, öledbe veszed. Egyik kezeddel benyomod a visszatekerő gombot, másik kezedbe veszed a tűt és a résbe benyomod a vezeték-villa és porszívó anyaga közzé. Körben kotorászol a tűvel a villa körül. A tű szöge maximum 45 fokos lehet (ez így néz ki : I/ ). Amikor érzed, hogy puhább anyaghoz értél, nyomd a szerszámot vízszintes felé, azaz próbálod kiemelni a villát szorult helyzetéből. A porszívót combbal fogod közben. A visszatekerő gomb legyen végig nyomva. Szerintem a harmadik, negyedik kísérletedre ki is jön a villa. Ha nem jönne ki, mégsem. Érdemes olyan ember segítségét kérned, akiről tudod, hogy ügyes. A szétcsavarozás -ha egyáltalán van rá mód- nem járható út, néha még szakembernek sem, ugyanis bepattantós módszerrel rakják össze, új műanyagokat, azok már megkeményedtek és elpattannak. Onnan kezdve kudarc-tömeg és új beszerzés.
További ajánlott fórumok:
- Álló aksis porszívóból melyik a jó?
- Nehéz ilyen állapotú fogat kihúzni?
- Magzatvíz szivárgás második trimeszterben, volt valakinel? Meddig lehet igy kihúzni?
- 33 hetes kismami vagyok és éjszakánként 10 perces fájásaim vannak. Volt már valakinek hasonló? Meddig lehet így kihúzni?
- 4 éves lányomnak felső foga az ínyéig elvan kopva és fáj neki.Mit tenne vele a fogorvos?Hogyan tudja az ilyet kihúzni?
- Hogy kell beletenni a porszívóba a papír porszívózsákot?