Hogyan tudnám ébren tartani 2 hetes kisbabámat? (tudásbázis)
Örülj neki hogy nincs vele gond! Neki az a dolga hogy egyen és aludjon! Hidd el lesz idő mikor vissza fogod még ezt sírni:)))
Az újszülöttek a szopizástól is annyira elfáradnak hogy mellette nem képesek fent lenni.és minden dolog ami a fentlétekor éri számára fárasztóan új:)
Nyugodj meg ez teljesen normális dolog!
Ahogy szépen nőni fog úgy képes lesz egyre több időt fent lenni...Csak nyugi és hagyd had aludjon...
az első hónapban erre van szüksége, ez a dolga:)
sárgaság (90%ban minden baba besárgul) is okoz álmosságot de ha sokat szopik, szépen pisil, kakil akkor semmi gond:)
Hagyd pihenni:)
és hidd el, visszasírod majd még ezt a sok alvást:)
2 hetes baba dolga az evés-ürítés-alvás.
Esetedben tökéletesen végzi a feladatát.
Örülj neki és ne piszkáld. :)
Ezt megcáfolom.:
Az én lányom 2 hetesen simán fent volt órákig.
De a lényeg az, hogy a baba ritmusához kell alkalmazkodni, egyetértek az előttem szólókkal.
Sehogy.
Ha ébren marad sokáig, akkor baj van, mert nem úgy működik az agya, ahogy kéne.
A sokáig az több óra.
Ez még korai :) ne siess.
Majd ő idővel alakítja. Egyelőre annyit tehetsz, hogy szoptatod igény szerint. Esetleg az esti fürdés legyen fix, mást még nem szabad ráerőszakolni.
Sehogy!
És ne is akard, mert ártasz neki vele.
Tudom, kezdő anyukaként én is óramű pontossággal szerettem volna etetni, fürdetni, stb.
De az én kicsi fiam keresztülhúzta minden elképzelésem. Megtanított arra: nem számít, hogy enni kell, menni kell, vagy fürdeni, vagy bármi: ha ő alszik akkor alszik, s ez így volt jól. :D
Én az 1 évest sem tudom, nem hogy egy 2 hetest. :)))
Kb. 3 hós volt,mire beállt a napirend, addig meg türelem, türelem, türelem.... :)
Jó lenne kialakítani valamilyen ritmust az életünkbe szép lassan de hiába alszik egy nagyot eszik és utána újra elalszik.
Vagy most még erre van szüksége és ne piszkáljam?
További ajánlott fórumok:
- Elvesztettem a kisbabámat!
- Hogyan szoktathatnám be néhány hetes kisbabámat a kiságyba, ha már most elkapattuk?
- Elvesztettem a kisbabámat a 36. hétben
- Hogyan szoktassam rá kisbabámat, hogy a saját kiságyában elaludjon?
- Hogyan tudnám rávenni 5 hónapos kisbabámat, hogy átaludja az éjszakákat?
- 305*76-os medencénk van. Hogy tudnám házilag karbantartani a vizet, ha fúrott kútból töltöm fel?