Hogyan tartod a nyelvtudásodat szinten? (beszélgetés)
Az adatlapom csal, már 21 vagyok... :)
(mindjárt más, nem...? :D:D)
A diákoknak mindig azt mondom, hogy ha idegen nyelvű filmet néznek, tilos a magyar feliratot alá tenni és ez fordítva sem a legcélszerűbb.
Azt gondolom, később a már megszerzett nyelvtudás szinten tartására se a legjobb módszer.
Nyilván a kettőt társítod fejben és figyelsz a beszédre is, de a nyelvtudásodat a magyar felirat olvasása semmiképpen nem építi, mert nem túráztatja az agyadat és kényszeríti a megértésre kútfőből.
Mindig egyre több lesz érthetőbb és szinte anyanyelvi szinten kúsznak elő az agyadból a gondolatok, vagyis nem kell fél pillanatig sem gondolkodnod a hallottakon, hanem úgy jön...
Übung macht den Mesiter! ;)
tanítom :)
egyébként a legjobb módja valóban a tv illetve film nézés az adott nyelven, mégha csak háttérzajként van jelen, akkor is hasznos, mert csak hallja az ember, mellesleg az intonáció nagyon jól tanulható.
a beszédre tényleg jó ötlet lehet a skype, csak vigyázzatok, nehogy hamis alakokba fussatok, vagy hasonló.
Egy javaslat: eredetiben olvasni regényeket.
Jómagam az összes Sherlock Holmes történetet elolvastam angolul. A baj az, hogy mindez húsz évvel ezelőtt lezárult. Sajna meg is kopott a tudásom.
Másik javaslat: Kábeltévén az adott nyelvű műsort nézni. Itt már bajban vagyok, sajnos nem értem az angolt.
Minden nap sokat beszélek a családommal.
Imádok beszélgetni, akárkivel, még a postást is leszólítom, ha rám jön a beszélhetnék.
További ajánlott fórumok:
- Ausztriába nyelvtudás nélkül?!
- Kiköltöznél Spanyolországba nyelvtudás nélkül?
- Mi a véleményed arról, ha valakit kevés nyelvtudással alkalmaznak Németországban és még fizetésemelést is adnak neki?
- Alap német nyelvtudással, jogosítvány és szakma nélkül, semmi esélyem mielőbb kijutni Ausztriába dolgozni?
- Külföldi McDonaldsba ki lehet menni dolgozni nyelvtudás nélkül?
- Mennyit keres átlagban egy irodai dolgozó, nyelvtudás nélkül, érettségivel, 10 év gyakorlattal Pest megyében, napi 8 órában?