Hogyan szoktathatnám le a 6, 5 éves fiamat arról, hogy a nagyrágjába nyúlkáljon?Hiába szólok rá, semmi eredménye!Van másnál is ilyen problém (tudásbázis)
El kell neki magyarázni, hogy mások előtt illetlenség ilyet csinálni. Más kisfiúk sem teszik ezt, mindenki előtt, "ha mégis csinálni akarja", menjen be a szobájába. Fontos, hogy soha ne szégyenitsd meg emiatt! Ez az állapot addig nem kóros, amig nem ezt csinálja állandóan. Ha már más tevékenység nem köti le a figyelmét, érdemes szakorvost felkeresni. Most nem Rátok gondoltam, csak úgy álltalánosságban.
Az én fiam pedig rágcsálja a már csak otthon hordott pólóinak az álla alatt lévő nyakrészét. (egészen rongyosodásig!)
Kérlek segítsetek mit csináljak? Már próbáltam beszélni is vele, de csak nem hagyja abba.
Tudásbázis: 5 éves kisfiam mostanába szerintem túl sokat foglalkozik a kukijával (játszik vele) ami szerintem még igen korai. Mit tehetek ilyenkor?
Óvodások, iskolások
Szia, én is hasonló gondokkal néztem szembe, olvasd el a hozzászólásokat, hátha segít!
Nekem egy doktornő azt mondta,hogy ez teljesen normális dolog, természetes.Persze a szülőnek nem az mert azon aggódik,hogy mit szólnak mások ha észre veszik...Én is többször beszéltem erről a fiammal ,volt,hogy meg is szidtam érte, de inkább beszálj, többet érsz el vele, mint a szidással.Ja még azt is mondták,hogy tereljem el a figyelmét.Nála elmúlt a dolog.De most egy ideje a 3 éve sfiam a füleit gyűrögeti, ezzel náha már-már kiakaszt.Próbálom a figyelmét elterelni, de nem vagyok mellette minden percben.Védőnő azt mondta ne foglalkozzak vele ez egy rossz szokás majd kinövi.De nemrégiben találkoztam egy felnőtt férfival és beszélgetés közben elkezdte gyürködni a fülét.Mindjárt eszembe jutott,hogy az enyém is ezt csinálja.Próbálkozom a figyelem eltereléssel,eddig nem találtam más módszert.Ha van valakinek ötlete, szívesen várom.Köszönöm előre is...
Eggyet értek az előttem szólókkal!
Nem szabad rá szólni,mert ha nem figyelmezteted állandóan akkór saját magától elfelejti.Ők így ismerkednek a saját testükkel,és még jó érzést is kelt,de nem lessz mindig így nyugodj meg.A gyermekes szülők mind szembesülnek ezzel a "problémával",akinek meg nincs még gyereke majd lesz és tapasztalhatja.Egyébként ez csak mi szülők tartjuk kellemetlennek,pedig hidd el senki sem szól meg érte.
Nálunk a szomszéd kisfiú nyúlt a nadrágjához előszeretettel,kivülállóként megfigyeltem rendszerint akkór ha nagyon izgatott vólt játék közben,nem érte el a szüleinél a célját vagy örült valaminek és persze ilyenkor mindig megszidták.Aszülők rálettek vezetve,hogy haggyák figyelmen kívül hisz ez tök normális és lőn csoda 2-3 hónap után elhagyta ezt a szokást a gyerek.
Szóval nyugi és türelem.
Nem kell tragédiának felfogni,majd leszokik róla.
Nagyon fontos, hogy soha ne szégyenitsd meg! Ez kihat a felnőttkori szexuális kapcsolatára. Egyébként teljesen normális dolog. Ismerkedik a testével, és kellemes érzést érez. El kell neki magyarázni, hogy mások előtt nem illik ilyet csinálni. Már csecsemőkorban is előfordul, hogy önkielégitő mozgásokat végeznek a kicsik. Megtapasztalta, hogy a mozgással a pellenka kellemes ingert nyújt, de semmi más. Ilyenkor el kell terelni a figyelmüket. Az én lányom is ezt csinálja, pedig még csak 10 hónapos. Örülök, hogy feldobtad ezt a témát, mert ez még ebben a fejlett társadalomban is tabutémának számit, pedig nagyon sok anyuka aggódik emiatt, és nem meri megkérdezni.
Az en unokam is ezt csinalta,szinten ot eves.A nyaron a leanyom zippzaros pizsomat adott rea es ment vegezni a dolgat es oda csipte,azota figyelmesebb es elhagyta ezt a szokast.
A barátnőm mesélte, hogy a fia mindig így nyugtatta meg magát.
Hiába, van, aki az ujját szopja, körmét rágja, van aki a gatyájában nyúlkál.
( Felnőtt férfiak is, ha otthonosan érzik magukat egy társaságban, gyakran "igazgatják" a nadrágjukat, vagy MÉLYEN a zsebükbe nyúlnak. <--- Megfigyelések.)
Szia! Sehogyan sem szoktasd le. Egyszer hallottam egy műsorban, hogy ez teljesen természetes reakció. Ő még nincs tisztában azzal, hogy tulajdonképpen mit is csinál. Esetleg annyit tudsz tenni, hogy leülsz vele, és az ő nyelvén megpróbálod rávezetni, hogy ezzel még ráér. Természetesen tudom, hogy ez nem egyszerű. Hidd el, babakorban is előfordul ilyen eset.
Hogyan szoktathatnám le a 6, 5 éves fiamat arról, hogy a nagyrágjába nyúlkáljon?Hiába szólok rá, semmi eredménye!Van másnál is ilyen probléma?
További ajánlott fórumok: