Hogyan szoktassam külön alvásra? (beszélgetés)
Jó lenne az apával konszenzusra jutni. Nálatok másképp van!
Anyuka sem jól teszi, hogy együtt alszik vele.
Sziasztok! Régen lezárult fórum, de azért írok, hátha idenéz valaki, és tud pár hasznos tanácsot adni...
Nálunk fordított a helyzet, mint az előzőekben leírtak... Párommal közel egy éve élünk együtt. Van egy tündéri 4,5 éves kisfia, akit imádok. Szófogadó, értelmes, mindent meg lehet vele beszélni (persze az ő szintjén elmondva). Viszont a problémám, hogy pár hete fogja magát az éjszaka közepén, szó nélkül befekszik mellénk az ágyba, és ott is marad reggelig. Olyan is volt már, hogy észre se vettük, már a reggeli hancúrhoz kezdtünk volna, mikor megláttuk. Próbáltam beszélni párommal, de azt mondja, olyan keveset van velünk, nem fogja visszaküldeni a szobájába. Azt kell tudni, hogy az anyukával megosztott felügyelet van, 3-5 napot van nála is és nálunk is a kisfiú, rugalmasan, előre megbeszélve. Anyukával születése óta együtt alszik, és a bébi elmondása szerint ez most is így van. Viszont nálunk külön aludt eddig, a saját szobájában. Nem is volt semmi gond, eltekintve 1-2 rémálomból felriadást, de az szerintem normális. De akkor sem jött át hozzánk, csak hívta apát. Mikor nálunk van, megszűnnek a reggeli együttlétek - néha az esti is kimarad -, ingerlékenyebbek vagyunk, vitázunk....pedig ez a kisfiúnak sem jó. Mit tehetnék? Ha megbeszélem vele, hogy aludjon a saját szobájában, meg fogja kérdezni apát, aki az ellenkezőjét mondja, ettől összezavarodik. Hogyan győzzem meg a párom? Vagy fogadjam el így a helyzetet? Változik ez idővel? Köszönöm, ha válaszoltok!
Mi anyóséknál laktunk és így velünk aludt a lányom-persze mellettünk a kiságyába.Aztán mielött 1 éves lett volna költöztünk külön és külön szobába tettük-így megszokta.Mikor ovis lett volt egy félős időszaka így ég egész éjszaka neki az éjszakai fény.
De van rokonunk aki későn akarta külön tenni most 2.osztályos a nagyfiu de ő alszik az anyukával,az apuka meg külön ágyon-szóval szerintem jobb kiskorba különtenni.(nekünk most van kisbabánk még nincs 3 hetes most velünk szülőkkel van egy szobába de csak azért mert még nem alussza át az éjszakát és nem szeretném ha az ovis lány éjjelente felébredne a sírásra és fáradtan menne oviba)
fogod és átrakod:))az elsőnél még mi is egy szobába aludtunk helyhiány miatt, aztán később mikor lett külön szobája kb 2 évesen,megmondtam neki hogy mától itt fogsz aludni, fogtam betettem a szobába, rácsuktam az ajtót, és aludt.
ennyi. a kicsi már első naptól külön aludt
megy ez:))
A próbálkozók hoyg haladnak? Érdekelne, hogy milyen trükköket, taktikát alkalmaztok.
Nálunk is van öcsike is, ő totál jól elvan, bátyus meg hiszti. Sokáig aludtunk együtt, bár már az utóbbi hónapokban csak megvártam, h elaludjon a fotelban, és otthagytam, viszont, ah éjjel felkel, akkor nem tudok vele mit csinálni, sír hisztizik...
Hú, nem irigyellek Benneteket! Az én lányom a kezdetektől külön alszik, nincs is semmi probléma vele. Külön ágy, külön szobában.
Bocs, hogy tanácsot nem tudtam adni!
Szia!
Én elaltatom az ő szobájában és utána megyek a helyemre. De igy is van, hogy hajnalban átjön közénk, pedig nincs egyedül, mert a teso vele van. Éjjelifény is világit a folyoson, szoval sötét sincs.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam rá 8 hetes kiskutyámat, hogy ne bent végezze el a dolgát?
- Hogyan szoktassam majd le a babámat a ciciről?
- Hogyan szoktassam rá a fiam a bilire?
- Hogyan szoktassam vissza gyermekemet a saját ágyában való alvásra?
- Hogy szoktassak egy 6 éves kisfiút különalvásra?
- Hogyan szoktassam a babám önálló alvásra?