Hogyan szabaduljak meg a bolhától? (tudásbázis)
Jó rég nem írt ide senki. Csak ötlet..
Szódabikarbónás víz, locsolókannába?
Vagy fahamus víz.
sziasztok!
Van valami jó öezném, hogy a kertben a fűből, hogyan lehet kiírtania bolhát? hiába kezelem a kutyákat, macskákat, mindig visszakapják.tarunk csirkéket, elzárva, de sajnos az ennivaló miatt nagyon sok madár megfordul a kertünkbe, szerintem az ő tollukról jönnek hozzánk látogatni, csak az a baj, hogy itt is maradnak. Állítólag a szódabikarbona használ, de szerintem horror mennyiség kéne. előre is köszönöm
nekünk is problémánk lett a bolhákbol. pedig csak az udvaron vannak cicák, de abbol is 6, és 2 kutyus.
de mivel nyáron 4x születtek kisccák és be voltak zárva a padlásra, ezért a nagy hőségben elkezdtek szaporodni. és sajnos bevittük a házba is. és csak engem csiptek :S mind két lábfejem tele van piros kis pöttyökkel.
erre elkezdtem olvasi és itt a forumon találtam rá a Insecticide-re...mindent befujtam vele, a takaroktol kezdve az ágyig, a sarkakat, minden rést, lyukat, szönyeget, fotelt... ez volt mult 7 csütörtökön, azota se csiptek meg. le is kopogom...ha meglátok egyet véletlenül, akkor se tudnak már ugrani, csak egy helyben forognak.
most veszünk BioKillt, azt fogjuk kint használni, a padlás feljárora, kutyaolakra, ajtok köré.
de nekem oylan tipp kell,h milyen márkáju, nevű bolhanyakörve vegyek, ami tuti jo kutyára-macskára.
Légyszi segítsetek
Utána olvastam és tényleg sok helyen a diófalevelet írják. Mi lenne ha a kutya helyére űltetnénk diófát? De azt nem találom,hogy a diófa levele megöli a bolhát vagy elriasztja? ha elriasztja hova mennek? :)
Vegyél BIO KILL-t.Közvetlenül ne használd a háziállatra,csak a fekvő helyére.A lakásban mindent befújhatsz vele:függöny,ágynemű,ruhák...
Szintelen,szagtalan,nem hagy foltot és minden rejtőzködő rovarra jó.Én fáraó és szárnyas hangyákat tüntettem el ezzel a lakásból.
Egy kertészeti vegyi boltban találtam rá.
Sok sikert.
Jujjj, már egy másik bolhás témába leírtam a mizériánkat a bolhákkal kapcsolatban. Állatok nélkül, BKV-n szedtük össze (nem tudjuk, hogy a férjem vagy én). ÁÁÁÁÁÁ, mire kiderült - véletlenül - addigra már mindenhol ugráltak. Brrrrr, még a hideg is kiráz, még most is. Az ágyban, a padlón, a ruháinkon... Aztán először domestossal próbálkoztam, szinte az arcomba röhögtek... Naponta fertőtlenítettem, semmit se ért. 90 fokon mostam, domestossal, és a mocskok még a kimosott ruhákon is ugráltak... Ahogy beléptünk a lakásba, már ugráltak is fel a lábunkra.
Tudom, hogy pici gyereked van, ha el tudnád szeparálni, nekem a Raid vált be. A piros flakonos. Most úgy 800-900Ft körül van az ára, mindig van itthon. Azzal egy pár nap alatt kiírtottam. Az ágyat, a szekrényeket, a padlót, a lábamat, az ágyneműt befújtam vele. Azt hiszem 3 hétig hatásos, ha addig hozzáér/rámászik a mocsok, akkor megdöglik.
Volt, mikor a kimosott, kivasalt ágyneműhuzatot vettem ki a szekrényből, és a kismocskok akkor keltek ki épp!
Most már van kutyánk, én őt is be szoktam fújni vele. Természetesen nem a pofáját. Egy darab bolha, annyi sincs benne. A macskát is fújom.
Több éve történt, de a mai napig ha belépek a lakásba, ránézek a lábamra, hogy ugrálnak-e rá, a lepedőt naponta többször ellenőrzöm, hogy ott van-e a kakijuk. Ez lett a "mániám"... Rémálom volt...
Szia! Egyszer hozzánk is behozta a macska, Domotoxal irtottam ki. Egy kicsit bonyolult volt, de azóta a kutyaólat is körbeszórom vele.
Nagyon kitartó népség, hamar szaporodik.
Mi sem vagyunk koszosak, csak a macska nem ismeri a kerítést. Ki tudja honnan hozta.
Köszi. ez lelombozó
Koszosak vagyunk :(
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szabaduljunk meg apámtól?
- Félek, a félelem úrrá lett rajtam és nem tudom hogyan szabaduljak meg tőle. Segítsetek.
- Hogyan szabaduljak meg a csípőm köré lerakódott zsírtól?
- Hogyan szabaduljak meg május végéig 10 kg-tól?
- Hogyan szabaduljunk meg az utolsó 10 kilótól?
- Hogyan szabaduljak meg az agresszív gyerekem apjától!